1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XBox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pizmak17, Październik 14, 2011.

  1. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    Mam ogromny problem męczę się z nim już kilka godzin chodzi o podłaczenie X360 do internetu przez kabel ethernet wszystko ok dobrze ale kiedy chce się na xboxie połączyć wyskakuje błąd że ustawienia konsoli zostały ustawione ręcznie ( tka ustawiałem jak na jakimś poradniku ) gdy pojawia się ten błąd Na PC wyskakuje Istnieje konflikt adresów Ip z innym systemem w sieci. Nie mam pomysłów bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rekrut

    rekrut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    witaj - z tego co napisałeś wynika że xbox i PC mają ustawiony ten sam adres IP, adresy muszą być inne ale z tej samej puli adresów tzn jak na PC masz ustawione np.192.168.1.2 to na xbox musisz ustawić 192.168.1.3 - oczywiście brama maska i dns'y są takie same
     
  4. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety zmieniona końcówka nic pomogła fakt nie wyskakuje komunikat o tych samych Ip lecz przy próbie łączenia wyskakują inne wskazówki które nic nie dają np. wyłmodem i odczekaj 30 sec ;/

    @edit
    w start-uruchom dałem cmd i ipconfig all wyskoczyło mi dużo rzeczy np. Karta PPP neostrada i tam mam coś takiego :

    DHCP włączone - wyłączone cyz coś moze miec z tym wspolnego ?
     
  5. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    widzę że ciężko tutaj aby ktoś napisał :/
     
  6. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jesli masz win xp i przekazujesz neta z komputera do konsoli to podam ci prosty sposob jak to zrobic...
     
  7. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    wejdz w polaczenia sieciowe... wybierz polaczenie dzieki ktoremu laczyc sie z internetem po czym z lewej strony masz zadania sieciowe. wybierasz opcje konfiguruj siec w domu lub malej firmie. Uruchomi sie prosty kreator z ktorym dasz sobie rade( warunkiem musi byc uruchomiony xbox i podlaczony do niego kabel)... wejdz potem w opcje internetowe x-a i przywroc ustawienia fabryczne.... Wszystko powinno byc ok bez zbednego przydzielania ip i zabawy... Jak cos nie jasno napisalem to pytaj...
     
  8. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mógłbyś powiedzieć mi w jaki sposób mam zaznaczać ten komputer łączy się ...
     
  9. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    musisz tam zaznaczyc ta karte sieciowa za pomoca ktorej laczysz sie z internetem albo modem...
     
  10. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    albo coś źle zorbiłem albo to nic nie pomaga
     
  11. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? ;/
     
  12. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    daj screna z polaczen sieciowych...
     
  13. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jesli udostepniles polaczenie neostrada tp karcie sieciowej to wszystko jest ok.... wlacz konsole i w ustawieniach internetu xboxa przejdz do skonfiguruj siec->ustawienia niestandardowe->przywroc ustawienia fabryczne(na samym dole to jest)
     
  15. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    możesz jaśniej udostępniłeś karcie sieciowej ?

    mam tak zrobione lecz nic z tego
     
  16. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ten komputer laczy sie bezposrednio z internetem....
    jako polaczenie internetowe w twoim przypadku neostrada tp
    i zakoncz kreator, jak tak robisz i nic nie daje to nie wiem o co cho
     
  17. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    już nie mam sił do tego ... ehh
     
  18. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    przed chwila zrobilem to na swoim kompie i mi wszystko dziala...
     
  19. pizmak17

    pizmak17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobione zrobiłem mostek sieciowy i odpowiednio zaznaczyłem i wszystko działa wielkie dizęki kamil :)
     
  20. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    stary nie ma za co... dobrze ze przydala sie moja pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum