1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Xbox One - sieć i głośniki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kris1324, Luty 7, 2015.

  1. kris1324

    kris1324 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam 2 problemy z Xbox One. Mianowicie nie chce sie połączyć z internetem, przy próbie ustawienia łączenia z siecią bezprzewodową wyskakuje mi napis że nie można się skonfigurować i bym wyłączył i włączył ruter. 2 problem to podłączenie do głośników za pomocą CREATIVE SOUND BLASTER Extigy, działa ale tylko na 2 głośniki, a wiadomo wolałbym 5.1 :). Na słuchawki działa świetnie tylko z głośnikami jest problem.
    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zabezpieczenia sieci?
    Zabezpieczenia po adresie mac?
     
  4. kris1324

    kris1324 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Już to rozgryzłem, trzeba było wcisnąć przycisk REG na ruterze :). Ale z podłączeniem głośników dalej mam problem.
     
  5. martinzap

    martinzap Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    a x1 obsługuje 5.1 ?
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    tak
     
  7. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Może napisz jak podłączasz głośniki i co to za głośniki.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. kris1324

    kris1324 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pewnie że obsługuje :). Tylko w moich nie ma wyjścia optycznego i dla tego kupiłem ten konwerter CREATIVE SOUND BLASTER Extigy. Ale niestety nie do końca wiem co zrobić by działało na 5 głośników a nie 2.
     
  9. kris1324

    kris1324 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok to głośniki genius sw hf5.1 6000. Podłączam kabel optyczny do konsoli i tej zewnętrznej karty CREATIVE SOUND BLASTER Extigy. A do niej kable z głośników każdy na swoje miejsce (sub, rear, front).
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    dokladnie, pozniej wlaczasz karte, ustawiasz w konsoli aby dzwiek szedl po optycznym kablu jako nieskompresowany i powinno dzialac
     
  11. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A extigy obsługuje 5.1 na toslinku? Trochę antyczna to karta więc moze z tym jest problem?

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. kris1324

    kris1324 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Próbowałem tak ustawiać i było bez różnicy. Byłem pewny że obsługuje. Nie wydaje mi się by w tym był problem, skoro ma takie wejścia i obsługuje 5.1. Tu na forum mi ją polecono i na allegro pisało że działa na ps4/xbox one. Więc powinno śmigać.
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    obsluguje, ta karta jest lepsza od polowy obecnych amplitunerow, u mnie na X360 dzialala wiec na One tez musi dzialac
     
  14. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie bądź śmieszny. Ampli za 600zł zje tą kartę na śniadanie. Za tyle spokojnie kupi się sprzęt z 5-6 HDMI i wtedy nie trzeba toslinka do 5.1 używać.

    W takim razie wina ustawień bo ja na z-5500 miałem kiedyś 5.1 z toslinka więc xbox na bank nadaje taki sygnał.
     
    Ostatnia edycja: Luty 8, 2015
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    nie chce nic mowic ale poczytaj sobie jakies forum audio to sie przekonasz ze polowa obecnych ampli za te twoje 600 zl jest gorsza, nie mowie o takich sprzed kilku lat tak jak jest ta karta, sam kupilem ostatnio amoli i szczerze klocilbym sie co gralo lepiej
     
  16. kris1324

    kris1324 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z-5500 z tego co wiem ma wyjście optyczne więc tu nie ma prawa nie działać :). Właśnie pewnie trzeba coś ustawić bo teorytycznie powinno być ok, a nie jest. W sumie i tak wole grać na słuchawkach które działają po wpięciu do tej karty więc tragedii nie ma, ale wiadomo lepiej by działało jak powinno :).
     
  17. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale ja nie mówię o jakichś pseudo audiofilach co to mają słuch jak nietoperze. Z doświadczenia wiem że słaby ampli + słabe kolumny zagra lepiej jak średnia karta + tragiczne głośniczki. To że jakiś lolek musi mieć ampli za 10k bo ten za 1000 gra tragicznie niczego tutaj nie zmieni. Na tych twoich forach panują głównie opinie by nie kupować nic jak nie ma się tych 6-7k na zestaw. Śmiechu warte.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. zgoncanawieze

    zgoncanawieze Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    6-7 co Ty mówisz..A chciałem właśnie już szukać internety i fora ale jak powiedziałeś o tej kwocie to ja dziękuje. Przecież to jest za dużo ! no normalnie to jest śmiech na sali i po prostu nie kupiłbym to za taką kwotę to nie jest na mój budżet studenta heheh


    No i co? – wejdź na tą stronę odszkodowanie z oc oferta Cię powali!
     
    Ostatnia edycja: Maj 5, 2015
  19. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Mam zestaw za 3k i jestem zajeb**** zadowolony. Po prostu nie czytaj opini lolków z for internetowych. Wybierz co Ci się podoba w budżecie którym dysponujesz.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum