1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Xbox slim i hdmi???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mikolaaj, Marzec 5, 2014.

  1. mikolaaj

    mikolaaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź,PL/ UK
    Witam wszystkich,
    na forum jestem nowy wiec jednoczesnie bedzie to moj pierwszy post powitlny:).
    Uzytkownikiem xboxa jestem od kilku miesiecy uzywalem go w sumie okazjonalnie, kilka gier i tyle.
    Najpierw mialem zwyklego bialego xboxa 360 teraz z powodu uszkodzenia starego kupilem xboxa 360 slim i pojawil sie problem... Mianowicie na codzien podlaczony xbox dzialal super, bez zadnych problemow. Dzisiaj podczas dzialania wypialem kabel hdmi zeby na szybko podpiac go pod apple tv, po ponownym podlaczeniu kabla konsola przestala dzialac na telewizorze na wszystkich portach hdmi... Na innym tv dziala perfekcyjnie na wszystkich kablach itp. itd... w czym lezy problem, znacie koledzy jakies rozwiazanie tego problemu?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Miałem kiedyś podobny problem pomogło wygranie aktualizacji systemu w telewizorze

    Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. mikolaaj

    mikolaaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź,PL/ UK
    aha tylko ze moj tv to raczej starszawy juz hitachi lcd bez zadnych oprogramowan wydaje mi sie:) ot co zwykly telewizor:) kupiony tylko do grania i filmom do sypialni:) problem irytujacy bo porty hdami dzialaja napewno w telewizorze i xbox rowniez dziala na innym a do dzisiaj dzialal ten xbox rowniez i na tym telewizorze...
     
  5. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może spróbuj zresetować ustawienia graficzne na konsoli. Z tego co pamiętam to RT+Y podczas włączania konsoli.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  6. mikolaaj

    mikolaaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź,PL/ UK
    Rowniez robilem :/ nic nie daje, nie wiem o co w tym chodzi to dziwne jest, inne urzadzenia dzialaja na tych portach i kablach hdmi a konsola dziala na innym tv bez zarzutu... Rano konsola dzialala rowniez bez problemu dopiero po odlaczeniu hdmi przestala dzialac z tym jednym tv...


    Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To może podłącz konsolę pod inny tv i zmień rozdzielczość w ust obrazu...
     
  8. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wyłącz w konsoli wykrywanie ustawień hdmi, masz to w ustawieniach.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  9. mikolaaj

    mikolaaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź,PL/ UK
    Rozdzielczosc zmienialem , ale zaraz zobacze czy podpowiedz orso6 zadziala:)

    Eee teraz xbox nie wyswietla obrazu nawet na drugim tv... Nie wiem co z tym jest ... To juz drugi xbox z ktorym mam takie same jaja... Starszego poprostu dalem na czesci ale teraz to juz przegiecie, co za gowno poprostu inaczej nie da sie tego okreslic...

    Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zasada nie odlacza sie hdmi na podpietych urzadzeniach do sieci elektrycznej. Wlacz konsole i trzymaj po 2 sekundach rt + y do momentu restartu konsoli

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  11. fkrsz

    fkrsz Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    71
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    Kabel na pewno dobrze podpiety ?? Dalej czekam na edycje, ja tylko mowie ale potem jak Jabar coś powiem to...

    Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6030X przy użyciu Tapatalka
     
  12. mikolaaj

    mikolaaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź,PL/ UK
    Prosze bardzo, skasowalem je bo i tak byly juz zbedne bo problem rozwiazalem, opisze to najdokladniej jak sie tylko da:
    Otoz w sypialni mam tv 42" lcd hitachi, kupilem go bez pilota poniewaz mialem nowszego pilota do x360(tego czarnego) ktory byl reklamowany jako uniwersaly wiec stwierdzilem ze go sobie zsynchronizuje i z tv i bedzie jeden pilot do tv i do xboxa, ale no niestety pilot z tv dzialal tylko do regulacj glosnosci oraz on/off i tyle, wiec wpadlem na pomysl kupienia rozgaleznika hdmi ktory podpina sie do gniazda w tv i mozna wtedy przelaczac bezprzewodowo za pomoca dodatkowego pilota miedzy dodatkowymi portami hdmi (taki jestem juz leniwy). Do tej pory xbox dzialal bez zarzutu, jak kurier przywiozl wspomniany rozgaleznik akurat gralem w red dead redemption i nie chcialem wylaczac konsoli wiec odpialem kabel hdmi i podlaczylem do rozgaleznika , od tej pory xbox przestal dzialac z tym telewizorem sprawdzilem wszystkie porty hdmi w nim oraz kable, apple tv dzialalo z nimi idealnie,xbox nie, ALE dzialal z telewizorem w salonie,do dzisiejszego ranka... chcialem dalej walczyc z ustawieniami i zastosowac sugestie kolegow z forum ale no nie moglem niestety bo konsola przestala dzialac nawet z telewizorem w salonie...
     
  13. waski321

    waski321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    rozwiazales ten problem?
    Mam tak samo: XBOX 360 slim z RGH przez ponad rok podpiety do TV LG 47LM670s, gdy podlaczylem ja pod innym TV i spowrotem do swojego to przestala sie jak by bootowac poniewaz dioda na chipie ta zielona nie startuje, probowalem na kazdym porcie hdmi, z wylaczeniem auto wyszukiwania hdmi w konsoli i nic, konsola wlacza sie sredio 2 razy na 24 godziny i pozniej jak ja wylacze i ponownie chce wlaczyc to nic ;/ o co kamam ? help please
    dodam ze na innych TV dziala normalnie, serwisant od RGH tez to ogladal, robil nowy wsad, ulozenia kabli... i rozklada rece..
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Znam taki przypadek - konsola przestała działać z jednym z telewizorów LG, za to na Samsungu działa bez problemu. Niestety rozwiązania nie znalazłem.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jest uszkodzone hdmi a mianowicie hana.
     
  16. waski321

    waski321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem co to HANA ale raz na jakis czas (po dlugiej przerwie od ostatniego wylaczenia) konsola sie laczy z TV i wszytsko dziala swietnie wiec jak by to bylo zepsute to raczej wogule by nie ruszyla z moim LG.
    Wlasnie sciagam najnowsze sterowniki do TV i zobaczymy czy to cos pomoze..
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmień kabel hdmi na inny. Nie wazne ze dziala na innym tv kabel czy tez z innym urzadzeniem. Porostu go zmien
     
  18. waski321

    waski321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    P.s nic to nie pomoglo, na amerykanskich forach mozna wyczytac podobny przypadek xboxa 360 z tv LG - sugeruja aby wylaczyc auto wyszukiwanie hdmi co tez zrobilem oraz zaktualizowac softa co tez zrobilem - nic nie pomoglo :( (jak podlacze rgb to tez nie dziala..)

    help please
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dla mnie masz ubite hana.
     
  20. waski321

    waski321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Juz probowalem - i nic.. (odwracalem tez wtyczki - i nic)
     
  21. waski321

    waski321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mozliwe aby to HANA nie wspoldzialalao tylko z moim TV?
    Na wszystkich innych dziala.. w sumie na moim tez tylko tak jak pisalem wyzej po dlugiej przerwie od ostatniego wylaczenia konsoli, reset chipa poprzez odlaczenie napiecia powyzej 10 sec. tez nic nie daje.
    Dodam jeszcze ze konsola zanim to sie stalo tylko raz byla podpieta do innego TV i po powrocie do mojego takie rzeczy zaczely sie dziac..

    Na kablu AV tez nie dziala (nie bootuje), tak jak na HDMI tylko swieci Zielona kropka na centralnym dotyku
     
Wczytywanie...

Poleć forum