1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z xboxem 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cesarzxbox, Grudzień 8, 2012.

  1. cesarzxbox

    cesarzxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Otóż chciałem włączyć konsolę xbox 360 ale nie włączyĺa się.
    Podłączyłem ją do zasilacza i dioda świeciła się na zasilaczu na pomarańczowo. Jednak gdy nacisnąłem przycisk włączania to było słychać dźwięk startu lecz nic się nie włączyło. Na konsoli po prostu nic się nie świeci. Zmierzyłem miernikiem cyfrowym kabel zasilacza i na jednym przewodzie jest 5 volt a na drugim 0 volt. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    dopnij kable. jakby coś było zwarcie to była czerwona dioda na zasilaczu .tak to było dziwne.
     
  4. cesarzxbox

    cesarzxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nadal nic. Konsola nie działa. Ale dźwięk startu o dziwo słychać.
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na zasilaczu powinno być też 12V z tego co kojarzę.
     
  6. cesarzxbox

    cesarzxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie na przewodach jest 5V i 0V. A ile powinno być na jednym i drugim przewodzie?
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a jaki xbox data produkcji i płyta?i jaki zasilacz do niego masz?
     
  8. cesarzxbox

    cesarzxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox jest co dopiero kupiony. Ma tydzień.Jest to xbox 360 slim 250 gb. Numerek na zasilaczu to Cpa-09-011A.
    Dodam że konsola jeszcze wczoraj działała. Po zmianie gniazdka już nie.
     
  9. machabosstre

    machabosstre Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Złe gniazdko ? Może uszkodzony zasilacz .
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a jakie gniazdko zmieniłeś? podepnij do tego co działało i zobacz czy działa. wydaje się ze xbox chce odpalić ale brak napiecia odpowiedniego mu...
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Dobra trochę namieszałem z tymi 12V :)
    Właśnie sobie zmierzyłem napięcia i na wtyczce od zasilacza jest 5V. Skoro to nowa konsola to oddaj na gwarancję.
     
  12. cesarzxbox

    cesarzxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zasilacz działa na 100%. Bo nawet wymieniony na nowy był. A co do tego dźwięku startu a nie włączania się konsoli ktoś z Was znalazł?
     
  13. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    albo coś pokombinowałeś. jak masz gwancje od ms reklamuj odrazu sam tam dużo nie zrobisz.
     
  14. cesarzxbox

    cesarzxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdze co się da wykombinować. Jak nadal nic to pozostaje mi gwarancja.Ale ten dźwięk startu mnie nie pokoi. Może za słaby zasilacz?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Mój kumpel miał taki problem, akurat w jego przypadku było to zwarcie w układzie zasilania.
     
  16. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    masz gwarancje nie kombinuj oddaj na nią.
     
Wczytywanie...

Poleć forum