1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XBOXEM 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez karolsefory, Sierpień 10, 2011.

  1. karolsefory

    karolsefory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mój problem polega na tym iż Xbox nie odtwarza płyty. Xbox wydaje dźwięk czytania również potem pisze odtwórz DVD zamiast zagraj w grę. Nie ma opcji instalacji gry. Po wciśnięciu odtwórz DVD włącza się logo XBOX i żadna akcja się nie rozpoczyna. Jednym słowem Xbox nie rozpoznaje płyty jako GRY co może być problemem.
    Od strony technicznej w xboxie został wymieniony napęd DVD gdyż przy poprzednim jakiś majster grzebał i kleił układ scalony... Konsola to Xbox 360 Elite. Posiada zasilacz 175 w z wyjściem na zasilaczu 14,1 A. Liczę na celne odpowiedzi. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Albo robiłeś aktualizacje dasha i skasowało przeróbkę, albo do nowego napędu nie wgrano klucza ze starego.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Potrzebujesz koniecznie stary naped zeby wydobyc klucz z tego napedu. Jak nie masz to masz odtwarzacz dvd, lub kupuj gry na live. Z dvd nie zagrasz

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  5. karolsefory

    karolsefory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapomniałem wspomnieć że Mam oryginalną grę Call of juarez więzy krwi. A napęd jest nie przerabiany. Czyli trzeba wgrać do niego klucz ? Bo filmy odtwarza zwyczajnie. Robiłem już aktualizację oprogramowania za pomocą internetu.
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28146
    Polubienia:
    3219
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Filmy będą chodzi ale gry już nie. Tak musisz wgrać klucz ze starego napędu.
     
  7. karolsefory

    karolsefory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to będzie problem bo stary napęd to liteon z tego co wiem do tego typu trzeba mieć jakąs przejściówkę czy interfejs. Poszukam tematu na forum o tym.
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    I co z tego? Działa chociaż? Jak tak, to problemem była aktualizacja.
     
  9. karolsefory

    karolsefory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie działa niestety. Więc problemem jest klucz. Jutro będę musiał zrobić interfejsik. Mógłby ktoś mi podesłać link z tutorialem o wgrywaniu klucza bo znalazłem tylko jak go odnaleźć i zapisać.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nowy naped to nie liteon to i.tak jestes ***** hee musisz miec taki sam

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    napisz dokładnie czy to się stało po aktualizacji konsoli czy tak samo od siebie.
    Możliwe że jak miałeś wymieniany napęd to akurat ten co ci to robił wsadził taki sam jak miałeś nowy i strona jest po stronie lasera.
     
  12. karolsefory

    karolsefory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox został zakupiony zimą i niestety kupiłem go z wadą napędu. Nie odtwarzał niczego również filmów. Gdy gostek wymienił mi napęd już odtwarzał filmy itd ale gier nie :( Prawdopodobnie nie wgrał mi klucza. Być może nie orientował się w sprawach xboxa bo to raczej spec od komputerów. A czy jeżeli miałem liteon to znaczy że teraz koniecznie muszę mieć liteon ? Czy napędy można wymieniać dowolnie ?
     
  13. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    prawdopodobnie nie przejdzie ci najnowszej aktualizacji dasha
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Liteon

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum