1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem(?) z Xboxem360 Elite

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez RevoCent, Styczeń 15, 2011.

  1. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Witam. Posiadam Xbox360 Elite. Niedawno go przerabiałem i facet wgrał mi przeróbkę LT+. Wszystko byłoby OK, gdyby co chwilę nie wyskakiwał mi komunikat "Nie można odczytać płyty. Przeczyść płytę miękką szmatką." - tyczy się to oczywiście piratów. Nagrywam na płytki Verbatim DVD+R DL moją nagrywarką - LG GH2230LS, która znajduje się w komputerze stacjonarnym. Czasami muszę po kilka razy wkładać płytę do napędu, aby Xbox odczytał, bo to raz się nie chce wcale włączyć, czasami się w ogóle zawiesza i muszę go wyłączać włącznikiem ;/ Czy gościu mógł coś zrobić z laserem, że nie chce dobrze czytać płyt? Czytałem o kalibracji lasera, ale nie mam zielonego pojęcia o elektronice, więc nie będę się za to zabierał. Co może być przyczyną takiego stanu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
  4. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może gość podmienił ci napęd he he.
    Skoro działają ci oryginalne gry to takowe kupuj. Sumienie czyste a i do piekła droga sie wydłuży.
    Na moje oko coś poprostu spiermandolił przy wgrywaniu albo źle nagrywasz gierki (albo paczujesz nie tak jak trzeba albo nagrywarka płata ci figle):eek:
     
  5. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Na lt+ kolego nie trzeba patchować ( tylko gry z AP 2.5 ) spróbuj nagrać jeszcze raz może innym programem cd clon albo imgburn ( nie napisałeś czym nagrywasz ) i nie baw się podczas nagrywania a i jeszcze jedno dajesz plik dvd. do nagrania czy iso.
     
  6. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Coś mi się wydaję, że spec od przeróbki wsadził Ci zajechany napęd.
    Co do podkręcania lasera, potrzebny jest tylko miernik i delikatne ręce do lekkiego przekręcenia potencjometru, ale jak masz możliwość to leć ze zjebą do tego gościa.
    Dla pewności możesz spróbować wypalić płytkę w innej nagrywarce, ale obstawiam napęd.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wszyscy zaraz ze podmienil. Ja obstawiam wine twojej nagrywarki. najlepiej pozycz kopie od jakiegos kolegi i sprawdz czy dzialaja dobrze.
     
  8. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale całkowicie zapomniałem o tym moim temacie :D Otóż miałem grę od kolegi - Mafię II i też Xbox się zawiesił przy pierwszym wczytywaniu. Później już było normalnie. Musiałem go resetować włącznikiem. Teraz nawet w trakcie gry potrafi mi wywalić błąd płyty. Laser podkręcać się boję, bo znając moje szczęście to rozwale :D Nagrywam programem ImgBurn i plik .dvd. Gdy nagrywam płytę to nic nie robię! Mam oryginalną Forze Motorsport 3 i też się zawiesza przy wczytywaniu ;/ Muszę resetować Xboxa włącznikiem ;/ Chyba wrócę do niego teraz w lutym jak będę i powiem mu co i jak...! To jak? Mógł mi najprawdopodobniej coś zwalić przy wgrywaniu LT+ albo podmienić napęd tak?
     
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wychodzi na to że podmienili Ci napęd tak jak napisał kolega wyżej...
     
  10. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Otwórz konsole i zobacz jaki rok produkcji napędu i porównaj z rokiem na obudowie. Poiwien być taki sam miesiąc i rok albo 2 mc przed.
     
Wczytywanie...

Poleć forum