1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z XGD3 na LT3.0 napęd Samsung...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dreamgsm, Marzec 19, 2014.

  1. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    Jak w temacie - LT3.0c - starsze gry działają bez problemu - natomiast jakakolwiek gra XGD3 uruchamia się i po kilku sekundach wyświetla komunikat żeby przeczyścić płytę miękką szmatką i tak za każdym razem...
    Testowane kilka gier, które na innej konsoli działają prawidłowo. Laser raczej ok, gdyż XGD2 czyta nawet masakrycznie porysowane...
    Samsung wersja ms28. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A masz lt 2.01?
     
  4. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie mam, zawsze mogę ściągnąć - tylko pytanie brzmi dlaczego to nie działa na 3.0 jak powinno, oraz jak możesz powiedzieć co ew. tracę wgrywając 2.01 zamiast 3.0...
     
  5. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na samsunga nie ma lt 3 tylko jest z 2.01 i można pod takie lt nagrywać metodą lt 2.0 lub 3.0 napęd nie obsługuje AP25. Lt znajdziesz np na google. Info znajdziesz o lt na C4eva.
     
  6. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    OK, czyli rozumiem że wrzucę 2.01 i bez żadnego patchowania będą mi normalnie działać gry nagrane pod LT3.0 , tak?
    Dziękuję za info
     
  7. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jest.
     
    1 osoba to lubi.
  8. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dziękuję za pomoc, jutro wrzucę i będę testował :)
     
  9. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Brak dogranej topologi.
     
  11. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Stop. Wczoraj pytałem czy wszystkie gry normalnie nagrane pod LT 3.0 będą chodziły po flashu tego Samsunga na 2.01 bez żadnych patchy itd - odpowiedziałeś że tak - wkładam więc kilka gier normalnie nagranych pod LT3.0 które w każdej konsoli z napędęm liteon chodzą normalnie, a w tej nie chcą... O co więc chodzi?
     
  12. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/nag...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    Cytat z tego tematu

    Napęd Samsung
    Posiadając ten napęd w konsoli z LT 2.01 bez znaczenia jest czy nagrasz grę XGD3 po spatch'owaniu Abgx'em (pod LT 3.0) czy Xbox Backup Creator'em (pod LT 2.0). Możesz nagrywać tymi dwoma sposobami i wszystko będzie działało.

    Moral ,że trzeba dograć topologie pod lt2.0 lub lt 3.0 latwiej jest pod lt 3.0 skan abgx360 na ustawieniu autofix level 3.
     
  13. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trochę mało trafny ten morał...
    Jak pisałem, na każdej innej konsoli gry działają prawidłowo także strzał z topologią jak najbardziej chybiony...
    Morał jest inny - w konsoli z 2008 roku nie miało prawa być w środku Samsunga, trzeba było go wymienić na LiteON-a tak jak pierwotnie był zanim jakiś inteligent się do konsoli nie dobrał i problem zniknął jak ręką odjął.
    Dzięki dla kolegi Skazy za pomoc i usunięcie problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum