1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z zacinaniem się konsoli.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez rafik14, Kwiecień 6, 2012.

  1. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Witam, mam problem. Gram w NBA2k12 już 2 miesiące codziennie po 2-3 h. Grając dzisiaj dziwny problem. Koniec 3 kwarty zejście z boiska na przerwe.. ii się zacieło. Wyłączam konsole włączam jeszcze raz, i zacinka na prezentacji. Czyszcze płyte ok włączam gram. Koniec meczu zacinka..... i tak cały czas prosze o pomoc. Konsola to Arcade Jasper. Napęd Liteon, przeróbka LT 2.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Jak grasz z dysku to odinstaluj i zobacz czy sie będzie ciąć
     
  4. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Nie nie. Mam Jaspera 512 mb. Save'y mam na pendrive. Przez 2 miechy nie było żadnych problemów.
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    To może save uwalony, spróbuj nowy zrobić
     
  6. prEDOator

    prEDOator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie masz problemów z laserem? Można to poznać po tym, że czasem Ci płyt nie czyta/nie widzi, mimo że są w napędzie.
     
  7. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Troche głośno czyta płyty. Wszystkie my gry działają, tylko NBA. Działać działa, ale schodząć na jakieś przerwy lub timeout gdzie sie dużo ruszją to wtedy.
     
  8. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    Może CPU/GPU nie nadąża z pracą nad taką ilością textur?

    Wymieniałeś może pastę termoprzewodzącą? Jak nie, to można taką operacje przeprowadzić ;)

    Do tego wyczyść Cache` konsoli.
     
  9. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Właśnie myślałem że to może być przez paste. Podejrzewam że nie była wymienana xboxa mam 3 miesiące, kupiłem na allegro. Ile taki zabieg kosztuje ? A Cache konsoli co to jest i jak można to wyczyścić ?
     
  10. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Ustawienia-pamięć-y-usun pamiec podręczną
     
  11. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Ten save co mam nba, to jest z pendriva. Zmienia to coś ?
     
  12. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    Wymiana pasty to rzecz banalna, możesz to zrobić samemu w domu, posiadając jedynie odpowiednie narzędzia, cierpliwość i pastę :) W serwisie zapewne będzie to koszt 20/30zł.

    Co do cache - KLIK, masz tutaj dokładny tutorial.

    @up
    Nie, save możesz usunąć osobno ;)
     
  13. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Nie, to jest usunięcie aktualizacji pobranych z neta i coś tam jeszcze
     
  14. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Ok. Wielkie dzięki, zobaczę zaraz to

    Wyczyściłem Cache. Włączyłem NBA gram ten mecz w karierze. 4 kwarta się zaczyna kamera z góry zawodnicy stoją i znowu się zacieło ;/
     
  15. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  16. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Właśnie nie. Driver SF nie, NFS The Run nie, Fifa też nie
     
  17. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    No to musi być save uwalony, nie zacięła się gra podczas zapisu, nie wyłączyłeś podczas zapisu czy coś takiego?
     
  18. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    Nie przypominam sobie. Ale teraz zagrałem inny mecz po za karierą i sie nie zacieło
     
  19. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Czyli to tylko potwierdza to co powiedziałem, spróbuj na jeszcze na karte pamieci przenieść może pomoże ale wątpie
     
  20. rafik14

    rafik14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik, Poland
    z pendriva na pamięć konsoli ?
     
  21. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum