1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z zainstalowaniem dasha 13146.

Temat na forum 'Dash' rozpoczęty przez patol965, Styczeń 20, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    otoz kumpel chcial abym mu przerobil konsole ktora juz od x czasu nie uzywal, z tego co wywnioskowalem to naped jest zmieniony na Toshiba-Smsung, nie rozkrecalem go jeszcze tylko po tacce sie zoorientowalem. posiadal on dash 8955, wiec chcialem od razu zainstalowac wyzszy lecz nie dalo rady to zaczalem instalowac po kolei dashe tak jak wychodzily, doszedlem do dasha 12625 bez problemy, lecz gdy probouje zainstalowac kolejny czyli 13146 aktualizacja staje prawie przy koncu i nic sie nie dzieje. jest jakas rada na to? Przed chwila podlaczylem xboxa do neta i chcialem zainstalowac aktualizacje przez xbox live, tez staje w tym samym punkcie i nie chce dalej isc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Podaj date produkcji konsoli ( MFR Date ), która znajduje się z tyłu na nalepce.
    Dzięki temu, będziemy mogli rozpoznać jaki fabrycznie był tam napęd.

    Jakiś kod błędu Ci się pojawiał?
     
  4. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    data 2008-10-05, poszperalem troche w necie i juz wiem ze to ten firmaware czy tez sam naped jest przyczyna. na internecie sa fw do wgrania typu pre 13141 i post 13141. nie wiem od czego zaczac i jak to po kolei wgrac czy pre czy post.
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Mnie się wydaje, że w konsoli siedzi niewłaściwy napęd.
    Uporałeś się już z tym problemem?
     
  6. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    do tego samsunga wgrany jest klucz od liteona, wgralem stockfirmware pre 13141, podlaczylem naped do konsoli i nadal aktualizacja 13141 staje i nie chce isc dalej. zrobilem wszystko zgodnie z poradnikiem jf, jest tam taki podpunkt jak ktos chce aktualizacje dasha zrobic. mam teraz oryginalny fw a aktualizacja nie idzie. nie wiem co juz z tym zrobic. tak okolo 20 bede to podesle foty z jf wszystkie
     
  7. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale wgrałeś oryginalny FV od Liteona czy Samsunga ? - bo domiemywam że masz Samsunga spofowanego na LiteOna.
    Musisz wgrać firmware od SAMSUNGA czyli orig-ms25.bin lub orig-ms28.bin (w zależności który to Samsung) i dopiero aktualizuj...
    Tylko pamiętaj byś nie ZGUBIŁ DVD KEY'a z uprzednio wyciągniętego Firmwaru i wgrał go do tego orig-ms25/28 bo później będzie kłopot.
     
  8. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra opisze teraz dokladnie, zebys lepiej zrozumieli moj problem.
    1.Naped to Samsuns TS-H943 MS 28.
    2. Jest dash 12625, lecz gdy probuje zainstalowac 13141 zawiesza sie i instalacja nie idzie dalej
    3.sprobowalem go sflashowac do stocka poradnikiem.
    4. podlaczylem naped do kompa , w zakladce mtk flash 32 mam takie cos
    [​IMG]
    oraz w trybie vendor mode
    [​IMG]
    5.nastepnie kliknalem przycisk read, zapisany plik ma nazwe SAM-OFW. nastepnie przenioslo mnie do zakladki firmware tool 32
    [​IMG]
    i tutaj chyba cos zle zrobilem. screen jest przed spofowaniem obrazu .
    6. potem po prostu write i wgralo, ale nadal aktualizacja sie nie isntaluje
     
  9. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Któraś tam aktualizacja zmieniała fw w napędzie! Jeżeli masz zrobiony spoof z liteon na samsung to nie dokończy aktualizacji bo nie może wgrać fw do napędu bo jest nie właściwy!

    I możesz sobie wgrać do napędu bo chcesz i tak nie pójdzie!

    Ratuje Cię tylko wymiana na napędu na liteon o ile taki w konsoli był wcześniej!

    Wtedy dowiesz się dokładnie co jest grane!

    Pozdrawiam
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nie wgrałeś klucza do napędu.
    Kliknąłeś w opcję Spoof Source to Target?

    BTW. Tak jak pisze @up, w tej konsoli powinien być napęd LiteON a nie Samsung.
    Jedynym rozwiązeniem jest kupno LiteON'a, wgranie OFW z kluczem, wgranie dasha 13141, następnie najnowsza aktualizacja i LT+ v3.0. Innej opcji nie ma.

    Tutaj: Xbox 360 Drives - List, możesz sobie zerknąć, że w konsoli z tą datą produkcji, montowali tylko LiteON'y.

    Poszukaj w dziale Giełda. Myślę, że ktoś będzie miał takiego litka na sprzedaż. ; )

    @down - luz, nie doczytałem. Nie krzycz. :stupid:
     
  11. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Przecież pisze że to screen przed spoofem!
    Spoko! Zero stresu!:D
     
  12. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeszcze moze cos wykombinuje, jak mi sie uda to napisze ;D dobra udalo mi sie jak narazie, dashe sie wgrywaja . jesli mi sie uda to doprowadzic do konca z sukcesem napisze rozwiazanie zeby juz nikt nie musial szukac.
     
  13. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Sądzę że w tym przypadku nie! Jednakże potrzeba matka wynalazku! Daj znać jak coś wykombinujesz!:)
     
  14. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. wgralem czysty fw od napedu bez zadnego spoofowa, po prostu klucz 0000..., nastepnie podlaczylem xa do xbl i zaaktualizowal mi sie do dasha 16547 chyba. nastepnie znowu wszedlem do jf, tryb vendor mode, w source target wybralem plik ktory wczesniej zapisalem z napedu czyli z kluczem a w target dalem 2.01 sammy, wszystko sie nagralo, wlozylem fife 12 ladnie chodzi. lecz chcialem zobaczyc gre nowsza czyli cod:ghost to pojawil sie jakis komunikat i zaczela jedna czarwona dioda mrygac.
     
  15. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A jak włożysz znów fife to rusza? Czy tylko miga dioda i tyle?
    Jaki komunikat wyskakuje?
     
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Kiedyś miałem podobną sytuację.
    Dashboard 2.0.13141.0, napęd LiteON z wgranym FW 83850Cv1.
    Gry XGD2 odpalały, przy XGD3 były takie same objawy jak u Ciebie.
    Po wgraniu LT+ v1.9 ( czyli 02510C ) problem zniknął.
     
  17. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    up: tylko ze ten naped to samsung a nie liteon ale dzieki za rade :)
    jary84: wkladalem coda, nowego assasina i **** czerwona dioda, wkladam pozniej fife 12, dantes inferno. chodzi normalnie.
     
  18. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    A poczytałeś sobie że tu jest sprawa ze spoofem i teraz już wgrał
    fw od samsunga i zaczęły się dziać cuda? Jak mu nie odpala ta fifa to Nand wykrył niewłaściwy napęd po włożeniu gry xgd3!
    I tyle!
     
  19. patol965

    patol965 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli pozostaje grac w gry xgd2 albo kupic oryginalny naped i tyle;d dobrze ze to nie moja konsola tylko kumpla haha ;p
     
  20. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Ha ha ha! Peszek!
    Wszystko jasne! Pozdro
     
  21. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Ale Ty jesteś chłopie upierdliwy. Z czytaniem ze zrozumieniem raczej problemów nie mam.
    Wszystko dokładnie przeczytałem. Napisałem, jak zapewne zauważyłeś, że miałem PODOBNĄ sytuację.
    Podałem tylko zwykły przykład. Rozumiesz? :suspicion:

    patol965 - jeśli wgrałeś dashboarda wyższego od 2.0.13141.0, jedynym wyjściem jest kupno LiteON'a i wgranie OFW 02510C lub LT+ v3.0.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum