1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z zapisywaniem stanu gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mario10, Lipiec 11, 2010.

  1. Mario10

    Mario10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    233
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam sprawę może i banalną ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi

    Mianowicie mam X i grając np na Ninja gaiden zapisywałem stan gry miałem już gdzies 3/4 gry za sobą ale pożyczyłem konsolą z grą, kolega pograł oddał i ku mojemu zaskoczeniu jego savy zastąpiły moje , tzn moich nie ma a w ich miejsce pojawiły się kolegi . Teraz sytuacja się powatarza ale z innymi grami i nie chciałbym utracić swoich savów jak tego uniknąć da się zrobić żeby było po kilka savów z danej gry czy X zawsze będzie je zastępował

    pozdrawiam

    Ps jak gdzieś był podobny temat będę wdzięczny za link
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Niech kolego sobie założy konto na twojej konsoli jak tak często mu pożyczasz i wtedy jego savy nie będą zastępowały twoich :)
     
  4. Mario10

    Mario10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    233
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jeśli ja chce utworzyć inny save?

    np drugi raz przechodząc gre ale żeby mi nie zastępował savów tylko tworzył nowe da się tak?
     
  5. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    to juz zalezy od gry
     
  6. Mario10

    Mario10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    233
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mógłbyś rozwinąc myśl troszkę

    po prostu nie chce się później rozczarowac jak będę przy końcu jakiegoś fajnego rpg a zaczynając go ponownie zastąpi mi savy

    chciałbym wiedziać jak można sobie z tym poradzić

    będę wdzięczny za informacje

    pozdrawiam
     
  7. milosztor

    milosztor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Toruń
    Chodzi o to że to jest zależne od gry ile proponuje slotów na zapisy stanu gry, np. w ACII jest bodajże 3 lub więcej. W tytułach z serii GTA pewnie jest jest ich więcej.
     
  8. Mario10

    Mario10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    233
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak ale czy mogę to jakoś rozwiązać że np chce savovać grę i wybieram żeby zrobić dla danej gry drugi save

    wiesz dla mnie to było świetne rozwiązanie w Play Statnion 2 wybierałem po prostu drugi save i z jednej gry mogłem mieć nawt 10 savów z róznych etapów gry

    a na X zapiasuje mi z automatu na jeden save wszysto
     
  9. Mario10

    Mario10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    233
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Panowie nikt nie pomoże

    Opiszę bliżej sytuację

    Gram teraz w Alan Wake i problem w tym że gram i dochodzę do pewnego momentu mam full amunicji , energii itd robi mi sava ale teraz przechodzę kawałek dalej jest jatka tracę dużo energii i amunicji i teraz chciałbym zrobic jakby drugiego savea żeby w razie czego mógłbym wrócic do save 9 momentu gry) gdzie miałem full energii i amunicji

    czyli żeby mi nie zastępowało sava wczesiejszego późniejszym

    da się?
     
Wczytywanie...

Poleć forum