1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z zasilaniem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez modem12, Kwiecień 25, 2013.

  1. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Witam
    Mam mały problem z Xboxem360 (Xenon). Po włączeniu konsoli na zasilaczu miga dioda ,na przemian zielono i pomarańczowo. Na Xboxie pali się zielona dioda ale po wiatraczkach słychać że są skoki napięcia. Jak by ktoś znał rozwiązanie to był bym bardzo wdzięczny :)
    Tylko proszę nie pisać że naprawa się nie opłaca bo to Xenon.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdz zasilacz

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokladnie: sprawdz na innym zasilaczu, albo twoj zasilacz na innej konsolce.

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    No właśnie zapomniałem dopisać że zasilacz działa z moim jasperem :) więc to nie jest zasilacz :(
    Jakieś inne pomysły ??
     
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Prawdopodobnie któryś z tranzystorów zdechł...
    Jeśli masz miernik, weź go w dłoń, poczytaj w necie o sprawdzaniu sprawności tranzystorów miernikiem i do dzieła.
    Ewentualnie mogły też spuchnąć kondensatory, to będziesz wizualnie widział, czy nie są gdzieś wylane na płytę lub nie mają wywalonej góry, np. w tym stylu:


    [​IMG]
     
  7. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Kondki wszystkie w porządku (sprawdzanie osobiście i przez brata) muszę sprawdzić jeszcze tranzystory. Wszystkie bezpieczniki na płycie są w porządku. Przejścia od gniazda zasilania do płyty głównej też są :) Więc tak jak pisałem musze sprawdzić tranzystory.
     
  8. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    a czasem nie jest tak ze podłączasz zasilacz 150w do konsoli która potrzebuje zasilacza 203w?
     
  9. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Nie. Zasilacz jest pod xenona. Aż taki głupi nie jestem :p
     
  10. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    ty to masz do czego wpięte? akar? Albo płyta w xie siada albo ty masz z coś zasiłaniem. Konsola i jej lata może dają znać.
     
  11. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Nie rozumie o co ci chodzi

    No Ameryki to ty nie odkryłeś :) Dlatego opisałem tutaj swój problem :)



    EDIT:
    OK. Kondziaki i Tranzystory sprawne :) jeszcze jakieś pomysły ???????
     
  12. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    nie wiesz co to listwa(akar) jest? to jak ty chcesz to zrobić?zwarcie na płycie trzeba pomierzyć wszystko lub to sprzedać na części bo sie naprawa tego może nie opłacać i się raczej nie opłaca sprzet do muzeum.
     
  13. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Zasilacz jest wpięty bezpośrednio do gniazdka :)
    Wszystko na płycie jest sprawne
    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ???
     
Wczytywanie...

Poleć forum