1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z zFlashowaniem konsoli XBOX 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Barti4444, Luty 25, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam konsole Xbox 360 Premium z dyskiem 20gb i napędem Hitachi rev. 59. Konsola jest z 2006r. Gdy podpinam kabelkiem SATA napęd (zasilanie z konsoli), do wejścia SATA na płycie głównej Gigabyte GA-P31-S3L, to w JungleFlasherze 0.1.92.Beta(304) w zakładce Hitachi GDR-3120 w "Port Properites" zamiast napędu pokazuje mi się dysk (też podpięty na SATA), Nie można nic zmienic zamazane jest:

    Screen:
    Kod:
    http://speedy.sh/r8MJQ/Screen.jpg
    Odpinałem go i podpinałem napęd Hitachi jako pierwszy a dysk na inny port SATA, to pokazał mi się, dałem Send Mode-B, Mode-B done... i potem Hitachi Drivres Not Found. Próbowałem na innych portach to samo. W DosFlash 1.7 jest tak: znajdzie go, potem jak chcę go odblokować to daję "y", Status 0xD1 włączam konsole, jest 0x80 i w ułamku sekundy 0x51 i potem miga 0xD1 i 0x51. Nie może go odblokować :/. Próbowałem potem na płycie głównej MSI, przez DosFlash'a i to samo co na Gigabyte'cie. Napęd bez problemu czyta oryginalne gry "AC:B, FC2, PES 11, Mirror's Edge itp". Posiadam jeszcze płyte główną ASRock K7VTA PRO ona jest na Chipsecie VIA, (GB jest na ICH7, a MSI nie wiem), i jak myślicie czy będzie to samo ? Czy trzeba dokupić jakiś kontroler SATA czy coś bo już nie wiem. :/
    Tak przy okazji mam Viste x86
    Ufff... ale się spisałem :)

    Dziękuje za wszelką pomoc i odpowiedzi :) (Jak czegoś nie podałem to piszcie)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zobacz czy w biosie go widzi moze wystarczy wlaczyc w menadzer urzadzen
     
  4. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W biosie widzi go doskonale. A w menadżerze urządzeń to o co z tym chodzi bo nie rozumiem :).
    Dzięki za szybką odpowiedź. :)
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    panel sterowania/system/menadzer urzadzen i zobacz czy tam jest
     
  6. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz teraz mam złożoną konsole, ale jak by był to potem co (lub jak by go nie było), bo nie wiem czy jest sens rozbierania jej po raz 2 :).
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    moze byc tak ze jest wylaczony i wystarczy go wlaczyc
     
  8. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha. Odpowiedz mi teraz na jeszcze jedno pytanie :). Dlaczego jak przepiąłem go na złącze tam gdzie dysk czyli na 1 złącze SATA to go widziało dałem Send Mode-B, przeleciało a potem **** ? (Not Found) ? Opłaca mi się go jeszcze rozbierać ? Czy mam dokupic kontroler SATA i wtedy spróbować sflashowac ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Hitahi tak mają, probuj dalej

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ~akir, a nie ma takiego sposobu żeby nie bawić się tylko żeby to poszło bez problemów :/ no bo weź człowieku i przez dosflash'a to nie odblokuje, a JF ma to w d*pie i nie wejdzie w Mode-B lub wogóle go nie widzi. Boże myślałem ze Hitachi to 5 min i po sprawie :/
     
  11. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nikt już nie wie co to może być ? :/
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Daj komuś do przerobienia bo sie kompletnie nie znasz.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  13. Barti4444

    Barti4444 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Człowieku, nie musisz mi mówić że się nie znam bo już sobie poradziłem. Rozwiązanie było banalne =.=, jak wysłałem Send Mode-B trzeba było wysunąć tray napędu ... :/ Można zamknąć i dziękuję że ktoś próbował mi pomóc.
     
  14. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum