1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem ze spachowaną grą

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mizuichi, Listopad 12, 2009.

  1. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam następujący problem. Sprawiłem sobie dzisiaj Tekena 6 i nowego Star Warsa. Zazwyczaj kupuje gry w tym samym miejscu. Tym razem również udałem do pewnego źródła. No więc teoretycznie gry są spachowane. Problem polega na tym że w momencie kiedy wkładam płytkę do napędu. następuje autorun. Gra się jednak nie odpala. Wyskakuje za to okno z logo i napisem XBOX360. po naciśnięciu X pokawia się Menu podobne do tego którym można operować podczas oglądania filmu. Nic poza tym jednak się nie dzieje. Innymi słowy gra się nie odpala, ani jedna ani druga. Gry zostały nagrane na płytach Verbatima + R Jak zresztą wszystkie w mojej kolekcji. Jakieś pomysły co to może być i czy jest jakiś sposób żeby jednak gry zadziałały ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Przepuść przez ABGX360 i zobacz czy są spatchowane na pewno...
     
  4. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc sprawdziłem. Jako że się na tym nie znam zamieszczam obrazek.
    [​IMG]

    Konsola została zaktualizowana. Nie posiadam Iso. Mam tylko już nagraną grę.
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Toż to Soulcalibur IV a nie tekken czy star wars :D
     
  6. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurcze wybacz Złą płytkę włożoną zaraz zamieszczę porawny obrazek
     
  7. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    Proszę ten jest prawidłowy
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Hmm a Ty coś da? Wg mnie nic to nie naprawi bo gierka jest juz nagrana na płycie
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    gra jest ok wave 4
    pewnie masz przerobke ixtreme 1.6 a ta nie odpala patchowanych
    uyzj activate.iso
     
  10. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to wklejam sprawdzone wersją 1.01
    [​IMG]

    Co do przeróbki to pewny nie jestem ale chyba mam 1.51 Wersję. I czy jeśli gra nie jest dobrze spahowana to da się to jakąś naprawić?
     
  11. dariusz666

    dariusz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wydaje mi się, że ktoś grzebał przy ISO przed wypaleniem.

    O ile wiem TEKKEN 6 to WAVE 4, a abgx360 1.0.1 wskazuje, że to WAVE3.
    Powinien wyświetlić komunikat o złym Video, lub o nowym nieznanym wtedy WAVE.
     
  12. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie chodziło o to żeby był to Wave 3. Po to własnie był pahowany
     
  13. dariusz666

    dariusz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc ktos spieprzył robotę, skoro z ix1.5.1 nie rusza ci. WAVE4 powinien ci ruszyć, a tu przerobione z WAVE 4 na 3 nie działa.

    Towar podlega reklamacji :D
     
  14. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest może jakiś domowy sposób przy ponownym nagraniu. Na przykład przywrócić to Wawe4 w jakiś sposób. Albo gdybym teraz nagrał sobie to activate.iso. To czy jest jakaś szansa że gierka ruszy?
     
  15. dariusz666

    dariusz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Można spróbować tak:

    1. Zgrać płytę do ISo ImgBurn'em
    2. Wave patcherem wgrać do niego Wave 4
    3. Przepuścić całość abgx360 1.0.2
    4. Nagrać ImgBurn'em

    jest szansa 1 na 100 że zadziała.
     
  16. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Zrzuc obraz gry na dysk i przepusc przez abgx , powinien naprawic bledy.
     
  17. Mizuichi

    Mizuichi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki naprawdę mi pomogliście. Jutro skoczę kupić płytki i zrobię tak jak radzicie. zobaczymy co z tego będzie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum