1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem ze zgrywaniem gier na GOD i XEX.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dawlis1427, Luty 3, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Mam problem (kolejny -,-) związany ze zgrywaniem gier do formatu XEX i GOD. Jeśli chodzi o ten pierwszy, czyli XEX to obraz ISO bez problemu się zgrywa, no i po zgraniu przenoszę na pendrive i zgrywam na konsolę tyle, że konsola tego w ogóle tego nie czyta. Jeśli chodzi o format GOD to wszystko dobrze ustawiam daje plik ISO no i także wszystko ,,dobrze,, się konwertuje. Po konwertacji pisze, że wszystko poszło pomyślnie no i wchodzę do folderu gdzie miała się zapisać gra a tam ani śladu po niej. Robiłem to drugi raz no i spisałem ten ,,Title iD,,. Konwertacja znów się powiodła, a pliku i tak nie było. Co ciekawy gdy wszedłem w Iso2God i chciałem jeszcze raz przekonwertować ten plik wszedłem w ustawienia aby zobaczyć czy wszystko jest OK. No i wszedłem w ,,Output path,, i tam odziwo folder z grą o tych numerach co zapisałem był. Co może być tego przyczyną? Korzystałem z tego poradnika: http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-wypakowanie-bad-konwertowanie-obrazu-gry-pod-jtag-104943/ . Pomoże ktoś?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co to znaczy :że XEX konsola nie czyta ??

    Jeśli używasz org dash'a to jedynie z XEXMENU odpalisz grę w XEX. Możesz też w FSD uruchamiać takie gry.
     
  4. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Trochę źle napisałem. Konsola z FSD nie czyta tej gry, tzn. nie pojawia się ona w ,,Gry XBOX 360,, w FSD. Z tego co napisałeś programem XEXMENU włącza się gry, gdy nie ma sie FSD, a ja mam więc mógłbyś mi powiedzieć jak to włączyć? Może robię coś źle? I jeszcze co z tym GOD?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gry w XEX musi się dać odpalić z FSD.
    Ścieżki masz ustawione w FSD??
    Po wrzuceniu nowej gry dajesz SKAN ??
    ...
     
  6. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Ścieżki jak najbardziej ustawione. Tylko z tym SKANem zbytnio nie wiem o co chodzi. Wytłumaczysz jak to zrobić?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak:

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  8. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    OK. Zaraz sprawdzę. Jak będzie się coś dziać to napisze.

    Edit
    Ok. Wszystko działa :) A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć coś w sprawie tej gry skonwertowanej na GOD? Czemu, gdy wejdę w ustawienia Iso2God jest w folderze, a jak wejdę normalnie jej nie ma?

     
  9. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
  10. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Robiłem według tego poradnik i jest tak samo ;(
     
  11. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Sec niech podsumuje. Konwertujesz w programie Iso2God plik ISO i nie mając żadnych błędów nie widać go w katalogu wyjściowym? Nie utworzył Ci się katalog np 45GF78B43 w katalogu jaki zaznaczyłeś jako wyjściowy? Dobrze rozumiem?

    Czy masz takie ustawienie w Settings?

    https://www.dropbox.com/s/5q358f3vv7x6y8q/iso2god.jpg
     
  12. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Miałem dosłownie takie same, ale odziwo teraz spróbowałem jeszcze raz przy zupełnie innych ustawieniach i folder się pokazał o_O
     
  13. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    A co dokładnie zmieniłeś? Może się komuś przyda :)
     
  14. dawlis1427

    dawlis1427 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Miałem ustawienia, że tak powiem ,,fabryczne,,. To znaczy, że w Output i Rebuild Path nie było żadnych folderów, a opcja ,,Always..." była zaznaczona. Przy dodawaniu pliku ISO w Output Location dałem w moim wypadku C:\Xbox Wypakowane\ a w Location of Rebuilt ISO C:\Xbox Wypakowane\Rebuild\ no i wszystko działało ;)
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum