1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem zrzutu nand Xbox 360E

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez neptun11651, Luty 20, 2014.

  1. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Witam, w zeszłym roku zakupiłem dzieciom nowego Xboxa 360E 4GB, data produkcji:21.06.2013, na płycie corona chyba V4 nand SK Hynix H26M31001FP, dash 2.0.16547.0. Chcę go przerobić na RGH, zakupiłem chip Matrix V3, postfixa oraz MTX SPI NAND Flasher V1.0. Podłączyłem go według diagramu, uruchomilem program J-runner, i to by było na tyle, niby komputer w menadzerze widzi mtx-a bo sterowniki sie zainstalowaly, ale program w ogóle tak jakby nie widział konsoli, nawet jak ręcznie ustawie corona 4gb to nic sie nie dzieje. Dwa dni spędzone przed internetem,i nic. Przerabialem kiedyś ps2,kabli (kynar) pełno,ale startowały od tzw kopa, myslalem, że tutaj jest mniej okablownia i pójdzie szybciej,ale jednak się myliłem, nawet zrobiłem z adaptera sd przejsciówkę z kabelkami, ale nie wiem jak ją podłączyć bo niby schematy są ale pod inne płyty, a pod tą co mam nie ma, a niechciałbym zepsuć.Prosiłbym o jakąś podpowiedź.Z góry dziekuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    do wersji 4gb ten programator wogóle sie nie nadaje (mtx spi nand flasher). Lutowanie adaptera i odczyt robisz identycznie jak w coronie v2 i v4, schemat ten sam
     
  4. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Ok, tylko w tamtych płytach jest inny nand za którym jest kondensator połączony z kwarcem a tutaj tego kondensatora nie ma, jak mam wlutowane przewody i podłączam do laptopa to nic się nie dzieje.
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    łączysz kwarc z masą (ta noga od kondziora to masa)
     
    1 osoba to lubi.
  6. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Super,to jutro zobaczę, i dam znać czy coś poszło :)
     
  7. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Tak dla upewnienia się,ten schemat może byc? Plus kwarc do masy, tak ?
    [​IMG]
     
  8. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Dokładnie tak.
     
  9. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Super,to jutro się zabieram jeszcze raz za ten adapter, jeszcze jedno pytanie,czy muszę zrobić zworki na rezystorach R2C6,R2C7,i R2C10?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, przy montażu chipa. Do odczytu/zapisu nandu nie muszą być zrobione

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  11. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Dzisiaj podłaczyłem adapter sd tak jak wczesniej pisałem, zwarłem kwarc do masy,i komp tym razem wykrył urządzenie,zapytał oczywiscie o formatowanie kliknąłem anuluj. Włączyłem program j-runner, i sam od razu wystartował,ale wydaje mi się że nie poszło to tak jak w poradnikach na You tube.Wstawiam log tego co program sam robil, bo nie wiem co dalej.


    21 lutego 2014 14:40:09

    J-Runner v0.2 Beta (287) Started



    Checking Files
    Downloaded *common/xell/xell-2f.bin
    Downloaded *common/xell/xell-gggggg.bin
    Creating Directory C:\Users\Mariusz\Desktop\J-Runner v02 Beta (287) Core Pack\common\ECC
    Downloaded *common/ECC/CORONA_16MB.ecc
    Downloaded *common/ECC/CORONA_4GB.ecc
    Downloaded *common/ECC/FALCON.ecc
    Downloaded *common/ECC/JASPER.ecc
    Downloaded *common/ECC/TRINITY.ecc
    Downloaded *common/ECC/ZEPHYR.ecc
    Downloaded *common/xsvf/RGX_CORONA_A_CR_EN_P50.xsvf
    Downloaded *common/xsvf/RGX_CORONA_B_CR_EN_P50.xsvf
    Downloaded *common/xsvf/RGX_CORONA_C_CR_EN_P50.xsvf
    Downloaded *common/xsvf/RGX_TRINITY_A_CR_EN_P50.xsvf
    Downloaded *common/xsvf/RGX_TRINITY_B_CR_EN_P50.xsvf
    Downloaded *common/xsvf/RGX_TRINITY_C_CR_EN_P50.xsvf
    Downloaded *common/xsvf/RGX_TRINITY_D_CR_EN_P50.xsvf
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Downloaded *common/Pics/coronaguide.jpg
    Downloaded *xeBuild/options.ini
    Downloaded *xeBuild/readme.txt
    Downloaded *xeBuild/launch.xex
    Downloaded *xeBuild/lhelper.xex
    Downloaded *xeBuild/xeBuild.exe
    Serwer zdalny zwrócił błąd: (404) Nie znaleziono.
    Downloaded *xeBuild/xell-2f.bin
    Downloaded *xeBuild/xell-gggggg.bin
    Downloaded *J-Runner_UserGuide.pdf
    Finished Checking Files
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    J runner pobral wszystkie pliki niezbedne do dzialania i tworzenia obrazow

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Ok,tylko jak potem włączam read nand i wyskakuje okno z płytami głównymi do wyboru i zaznacze corona 4 gb to nic się nie dzieje,wyświetli sie tylko w tym czarnym polu że wybrałem tą opcje manualnie,i dalej stoi, chyba że coś źle robię.
     
  14. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Powinno ci wykryc wielkosc nandu a pozniej dajesz read

    Wysłane z mojego ST26i
     
  15. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Tylko,że po tym co napisałem nic wiecej sie nie dzieje,czyli przed wyborem corona 4 gb jest tylko ta zawartość co jest w logu.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Po prawej powinieneś mieć okienko z wyborem dysku do odczytu

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  17. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Czyli coś takiego bo nic innego w okienku nie mam :) PhysicalDrive1 H:\ Removable 3648 MB. Mam to zaznaczyć, wcisnąć read ?
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Czytales jakikolwiek tutorial ??

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tak to powinno wyglądać po kolei jak na foto. Jeśli nie wykrywa tobie pojemnności 3885mb to:

    1) Przebadaj jeszcze raz kable, adapter, oraz masowanie Kwarca
    2) Zmienić czytnik kart SD, (stanowczo i piszę do przodu nie podłączać pod wewnętrzne czytniki w laptopach, z tego co wiem jeszcze żaden nie zadziałał)
    3) Użyć ten sam czytnik ale na innym komputerze z innym systemem

    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  20. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Nie mam nikogo z angielskim, w czasach kiedy chodziłem do szkoły był j.rosyjski kolego,więc gdybym znał angielski wiedział bym co i jak bo w tym jezyku jest tutorial :)
     
  21. neptun11651

    neptun11651 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Zrobię tak jak podałeś, pzrejściówkę karty SD mam podłączoną pod przejściówkę SanDisk SD/usb, nie pod czytnik w laptopie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum