1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piotr360, Luty 19, 2010.

  1. Piotr360

    Piotr360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kwidzyn
    Witam!
    Jakiś czas temu nabyłem przez allegro Xbox'a 360. Trudno mi o nim cokolwiek napisać bo się nie znam (jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć jak sprawdzić czy to Arcade czy jakiś inny, czy jaki ma napęd to proszę pisać na PW). Niestety cieszyłem się nim tylko do... wczoraj. Grając w Fable 2 w momencie zmiany lokacji, konsola zawiesiła się i od tego czasu nie mogę odtworzyć żadnej z moich gier (są to kopie zapasowe), mimo że do tej pory śmigały bez zarzutu... Konsolę kupiłem bez dysku, zbanowaną i przerobioną, ale nie wiem jaka wersja Extrem'a. Co radzicie? Czy to wina napędu, który najzwyczajniej w świecie zużył się? Co w takim przypadku powinienem zrobić?
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Stawiam, że to napęd. W końcu sam mowisz, ze gry działały normalnie do czasu...a w końcu to napęd jest "przerabiany" zeby odczytywal kopie. Nie znam sie jeszcze za dużo, ale może da się w takich wypadkach poprostu wgrac nowszy ixtreme, nie wiem, napewno ktoś dopowie coś więcej.
    Może sprawdz jakiś oryginał? np. sciagnij jakies demo nagraj na płyte i powinno odpalic, jesli tak to logicznie myslac cos z przeróbką jest nie tak. Wyczytalem ze oryginalne dema mozna nagrywac na zwykle plyty i mozna je odpalac nawet na nieprzerobionych konsolach, wiec mozna dla próby sprawdzić, chyba że te całe przerabianie napędów rządzi się innymi zasadami niż poprzednie konsole.
     
  4. qba505

    qba505 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    możesz spróbować nagrać płytke jeszcze raz, ja miałem podobny przypadek w gta 4 nawet jak grałem z dysku, rozpoczynałem pewna misję i gra mi się zacinała wykasowalem z dysku zagralem z plyty to samo, pozyczylem od kumpla płytę z jego gta4 i poszło...
     
  5. Piotr360

    Piotr360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kwidzyn
    qba505, nagranie gry jeszcze raz raczej nic nie da, bo mam ok 11 gier, wszystkie chodziły, a teraz nie mogę żadnej odpalić. Wyjątkiem jest Dragon Ball: Raging Blast która zawiesza się dopiero przy wyborze postaci.
    t0mi_kg, znasz jakąś stronę, gdzie taką demówkę mogę ściągnąć?
     
  6. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    360 demo ******* search <= klik wszystkie pozycje od DYGIEX tam są rozne demowki do wyboru w kazdym PACKu, jak zapewnia wrzucający, nie potrzeba twardego dysku, przeróbki ani polaczenia z netem :) bo przewaznie zeby sciagac demo to sie laczysz z LIVE i sciagasz. Troche to potrwa bo malo osob udostepnia, ale Tobie radze wybrac poprostu gre ktora wazy najmniej i ją sciagnac. Otworz torrenta i zaznacz jedną gre, bo jak tego nie zrobisz to Ci zamiast 600MB to 20GB bedzie sciagac :D:D
     
  7. Piotr360

    Piotr360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kwidzyn
    Wielkie dzięki. Pobieram na wszelki wypadek 3 gry, ale pewnie trochę to zajmie... Mimo to proszę też innych o wypowiadanie się w mojej sprawie. Każda rada dla mnie jest na wagę złota, bo dzień bez X360, to dzień stracony :p

    Jeśli to wina "przerobienie" to:
    1) Wystarczy oddać go do ponownego przerobienia i będzie wszystko ok?
    2) Czy na oryginałach można śmigać do woli?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wyglada to na awarie napedu lub konsoli. trzeba by sprawdzic inny naped.
     
  9. Piotr360

    Piotr360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kwidzyn
    -=DEXTER=-, a jakiś inny sposób? Mieszkam w małej mieścinie z jednym salonem z konsolami (ale nie oferują napraw i przeglądów X360), a sam czegoś takiego nie potrafię zrobić. Jedynie co mi zostaje to załatwiać takie rzeczy w większych miastach lub przez allegro (jakieś serwisy etc.).

    Zgodnie z radą t0mi_kg pobrałem DEMO gry Afro Samurai i poszło bez problemu. Co mi radzicie zrobić?
     
  10. nordeq

    nordeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2007
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk (tripcity)
    Na 90% będzie to napęd, jak Pan sobie życzy możemy dokonać przeglądu konsoli i jeżeli okaże się że to napęd, to wymienić go na nowy (lub wymienić samą głowicę), po więcej informacji zapraszam pod numer GG: 503666, zlecenia realizujemy w systemie door to door czyli to my odbieramy i odwozimy konsole w dowolne miejsce.
     
  11. Piotr360

    Piotr360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kwidzyn
    Wymienić napęd? A nie wystarczy na nowo sflashować? :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum