1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem !!!!!!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Chuck90, Kwiecień 4, 2010.

  1. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Witam mam pewien problem , a mianowicie mam podpietego xbox -a do monitor z kompa ktory ma jedno wejscie dvi i denerwuje mnie ciagle przepinanie kabli i znalazlem na allegro taki rozgaleznik : Rozdzielacz, splitter wt. DVI-2xgn DVI Lindy 41215 (980413353) - Aukcje internetowe Allegro i jak myslicie czy to bedzie dobre , chcialbym zeby wypowiedzial sie ten kto sie zna na takich rzeczach ,bo nie chce wydac 80 zl na darmo:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
  4. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    Jak na mnie wygląda porządnie i powinno działać.

    Bierz ten co podałeś. Wygląda solidnie i jeśli sprzedawca nie kituje to cena warta tego produktu. Chociaz te potrójne ekranowanie to chyba przesada bo kabel troche za cienki.
     
  5. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Baldek ja potrzebuje aby z jednej wtyczki DVI wychodzily dwa gniazda DVI
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Z tego co sie orietnuje takie splittery strasznie pogarszają jakość obrazu
     
  7. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a wlasnie chodzi mi o jakosc obrazu:/
     
  8. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    Jeśli jest dobrze zrobiony to aż tak tragicznie nie będzie.
     
  9. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a nie bedzie jakis zaklucen ze monitor nie bedzie wiedzial ktore urządzenie wybrac???
     
  10. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    Jak wyłączysz xa to monitor bedzie widział pcta i na odwrót. Ale nie powiem co się stanie jesli włączysz i xa i pc.

    Jak ci sie nie spieszy to poczekaj aż więcej osób się wypowie.
     
  11. gruchalbn

    gruchalbn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Ja mam akurat monitor z dwoma wejściami, i wystarczy nacisnąć przycisk i przeskakuje na drugi obraz.
    W tej sytuacji wydaje mi się że jak będzie pokazywało obraz który ma mocniejszy sygnał (lub co gorsza mogą się nakładać na siebie :( )
    Najlepiej się zapytaj sprzedającego może on będzie znał odp. bo pewnie głównie po to ludzie kupują ten kabel.

    Zamiast wydawać te 80zł pomęcz się z miesiąc dwa i kup sobie drugi monitor, wydatek tak naprawdę nie tak duży jakby się mogło wydawać bo strasznie staniały.
     
  12. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    narazie poczekam nie chce na darmo wydac kasy
     
  13. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    że co ??? jak można pogarszać sygnał cyfrowy ?? głupoty

    Po pierwsze to jest spliter !! rozdzielacz sygnału
    Czyli jeżeli chcesz np podłączyć dwa LCD-eki pod jeden komputer ,aby wyświetlały ten sam obraz.

    po drugie potrzebujesz "switch" dvi (coś takiego tylko pod dvi PRZEŁĄCZNIK SWITCH 2 x HDMI-->1HDMI HD (976626361) - Aukcje internetowe Allegro )

    o LOL "znafffffcy" ehhhhh
     
  14. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    czyli co moge spokojnie kupywac bez obawy ze nie bedzie mi to dzialalo??
     
  15. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  16. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Potrzebujesz koncentrator. Coś co skupia Ci 2 wyjścia na jedno weście.
     
  17. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a poda mi ktos co musz kupic zeby dzialalo mi to na 100% (linki) bo sie nie znam na elektronice za bardzo
     
  18. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  19. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Kup sobie przejściówkę dvi-hdmi
    A do tego przełącznik
     
  20. zmysl84

    zmysl84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A czy takie coś nie zadziałałoby?
    [​IMG]

    (link do fotki) http://img708.imageshack.us/img708/9098/schematz.jpg


    Koszt całości (bez wliczonych wysyłek) to ok.30-35zł (allegro).
    Przełącznik KVM - 12zł
    kabel X360-VGA - 12zł
    Kabel VGA-DVI - 4zł (2x = 8zł)

    (koszty przybliżone, zaokrąglone).

    Tylko czy to działa? Hmm...
    Powiedzcie czy to by zadziałało?!
     
  21. Chuck90

    Chuck90 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    jakbym podlaczyl kablem vga to nie byloby obrazu hd ( tak mi sie wydaje)
     
Wczytywanie...

Poleć forum