1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vilen, Czerwiec 16, 2010.

  1. Vilen

    Vilen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Drodzy forumowicze!

    Zaczne od poczatku. Niespelna miesiac temu sprowadzilem sobie xboxa zza oceanu. W Polsce konsola dzialala bez zarzutu(poczatkowo gralem na monitorze,zas pozniej podlaczalem ja do starego TV crt). Problem zaczal sie w momencie gdy wzialem ja ostatnio do stanow, zapakowalem ja w torbe od Laptopa. Przyznaje ze podczas podrozy mogla mi ona upasc razem z torba stojac gdzies w pozycji pionowej. W momencie gdy juz bylem na miejscu postanowilem ja podlaczyc pod telewizor plazmowy przez zlacze HDMI. Obraz byl bez zarzutu, lecz dalo sie slyszec lekkie skrzeczenie podczas grania. Nastepnego dnia aby uniknac tego problemu podlaczylem konsole pod TV zwyklym kablem. Tym razem dzwiek byl bez zarzutu natomiast obraz lekko zmienial barwe, co mnie troche podirytowalo. Postanowilem wejsc w opcje konsoli i zmienic rozdzielczosc. Po zmianie rozdzielczosci odrazu padl mi obraz a na TV zaczal sie wyswietlac napis 'No Signal'. Gdy sprobowalem podlaczyc go przez HDMI wyswietlil sie napis "Uknown Input Timing".

    Tak wiec oto sa moje pytania:
    1. Czy w ogole oplaca sie ta konsole serwisowac
    2. Co moze byc przyczyna braku obrazu i dzwieku

    Z gory dziekuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zacznij od zresetowania ustwień obrazu bo może ustawiłeś za dużą rozdzielczość ?

    zresetuj ustawienia obrazu -

    wciśnij klawisz sync na konsoli
    i trzymajac go wlącz konsolę
    i nie puszczaj zanim się
    nie uruchomi całkowicie.
     
  4. Vilen

    Vilen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak tak, zrobilem to juz. Tez podejzewalem ze moze byc za duza rozdzielczosc bo byla ustawiona na minimum, jednak obrazu nie odzyskalem w ten sposob mimo iz czynnosc wykonana zostala kilka razy. Swoja droga konsola podczas wlaczania zaczela wydawac dziwne odglosy czego wczesniej nie bylo
     
  5. Vilen

    Vilen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, pragnalbym dodac ze pisalem juz do 2 serwisow. W 2 napisano mi ze to moze prowadzic po niedlugim czasie do RROD albo E74 i podano ew. koszt napraw. W 1 z nich powiedziano ze wyniesie to 150-200 zl, natomiast w 2-gim 80zl
     
Wczytywanie...

Poleć forum