1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sasuke94, Czerwiec 17, 2010.

  1. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam przerobionego xboxa 360.
    I mam pewien problem mianowicie nie dziala mi usluga internetu w xbox.
    Najciekawsze jest to ze jeszcze wczoraj wszystko ladnie dzialalo a przy probie przeniesienia xboxa do drugiego pokoju odmuwil wspulpracy nie wiem o co chodzi. Pan w "komisie:)" powiedzial ze byc moze zbanowany mam dysk lub konsole ale ja w to watpie poniewaz nie dostalem komunikaty w zwiasku z tym.

    Jak mozecie pomuzcie mi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sysek

    sysek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łorsoł
    1. słownik polecam.
    2. może jakieś informacje, np co się pokazuje podczas łączenia do usługi Live. Jakieś błędy, warningi nie wiem.
     
  4. Tommy47

    Tommy47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    skoro po przeniesieniu do innego pokoju nie może połączyć się z netem, to prawdopodobnie najzwyczajniej w świecie stracił zasięg
     
  5. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ale on wrócił spowrotem do pokouj i nadal nie dziala. Podczas połączenia się z internetem wyskakuje błąd typu : "NIE MOŻNA POŁĄCZYĆ SIĘ Z USŁUGĄ XBOX LIVE. WYBIERZ OPCJĘ PRZETESTUJ POŁĄCZENIE, ABY SPRÓBOWAC ROZWIĄZAĆ TEN PROBLEM LUB ODZYSKSJ PROFIL"
     
  6. Tommy47

    Tommy47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    na pewno wszystko jest dobrze podłączone? kable nie są poprzerywane? konsola przerobiona, czy nie?
     
  7. sysek

    sysek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łorsoł
    ma przerobionego. sprawdz kable, polaczenie z routerem czy z czym tam masz.
     
  8. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na routerze świeci się dioda która pokazuje ze jest połączenie z internetem w tym urządzeniu (xbox 360)
     
  9. sysek

    sysek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łorsoł
    a testowałeś połączenie ?
     
  10. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Z resetuj router też tak miałem raz jak prąd zanikł a 2raz niewiem czamu chyba znowu znaik prądu
     
  11. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak kończyło się nie powodzeniam
     
  12. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    uszkodzona skrętka do routera do x"a być może ,sprawdz na iksie czy router przypisuje konsoli ip
     
  13. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    resetacja routera nie przyniosla rezultatu

    restart* :)
     
  14. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    konsola automatycznie przypisuje sobie ip nie chce ręcznie robić bo wcześniej tak było i działało
     
  15. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    zobacz w ustawieniach sieciowych konsoli czy po podłączeniu xboxa do routera jest przypisany adres ip ,jesli tak to przywróc router do ustawien fabrycznych wbij na 192.168.0.1 hasło najczęściej to :admin
     
  16. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie rozumiem to ip mam wpisac w konsoli czy na przegladarce?
     
  17. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  18. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiec to ip co podaleś nie działa ale chyba chodzi Ci o to 192.168.1.1 bo jak konfigurowalem router to pod ten adres wchodziłem i tez miałem hasło admin. Ale co mam tam zrobic?
     
  19. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    jaki masz router,ja firma,jaki model? ,podaj swe gg bedzie szybciej
     
  20. Sasuke94

    Sasuke94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    router tp-link TD-W8901G
     
  21. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    zresetuj modem i router -wtyczka z gniazdka
     
Wczytywanie...

Poleć forum