1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy Laika

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nekrobabo, Kwiecień 17, 2015.

  1. Nekrobabo

    Nekrobabo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Jestem nowym szczesliwym posiadaczem xbox rgh. Udało mi sie wgrać FSD. Posiadam rowniez router TL-WDR4300 oraz dysk sieciowy MyBookLive. Umiem wrzucac gry zeby dzialaly. W routerze mam zarezerwowany adres xbox na 192.168.0.123 a dysk sieciowy na 192.168.0.124 i taki adres rowniez pokazuje mi w FSD. W routerze rownierz odblokowalem porty 3071 i 3072 (ALL) dla adresu 192.168.0.123(xbox). W oprogramowaniu dysku sieciowego dodałem nowego uzytkownika: xbox. Zrobiłem konto na JQE360.com

    Problem:
    Sprawdzajac polaczenie w FSD (Veryfing LiNK Settings) mam:


    UPNP Status: UPNP Enabled Router Found
    Data Port Status: Port: 3071 TCP:Fail UDP:Fail
    Broadcast Port Status: Port: 3072 TCP:Fail UDP:Fail
    JQE360 Authentication Status: Auth Nekrobabo: Pass
    DevLink Disabled: Pass: DevLink is Disabled
    Ping Patch Enabled: Pass: Ping Patch Enabled

    Jakieś pomysły jak to naprawić? Ze Swojej strony moge dodac ze gdy instalowalem Freestyle 3 z plyty juz w NXE xbox miał problemy z podlaczeniem do internetu bo nie chcialo mi pobrać najnowszej wersji wiec zainstalowalem jaka jest a potem podnienilem pliki w folderze recznie juz z najnowsza wersja FSD. Próbowałem rowniez skonfigurować xboxa zeby pokazywał pogode w sumie tylko po to zeby sprawdzic czy wgole sie polaczy no i niby wszystko zrobilem co trzeba i lipa;/ Jednaj intyguje mnie:
    "JQE360 Authentication Status: Auth Nekrobabo: Pass"
    Czy to oznaka ze xbox łączy sie z intenetem?
    A moze trzeba jakiś specjalny profil uzytkownika robić? Albo w FSD pierwsze poustawiać cos? :( Pojęcia nie mam juz co robić internet przerzucilem caly chyba i nic.

    Dash Version: 3.0b Rev 775
    Karnel Version: 2.0.17150.0

    Kolejny problem.
    Jako że posiadam xboxa bez HDD wpadłem na genialny pomysł żeby wykozystac do tego dysk sieciowy i z niego odpalać gry na xboxie jednakze nigdzie w internecie nie znalazlem jak podlaczyc WD MyBookLive z pluginen ConnectX. Wiem że jest to mozliwe bo ludzie opisywali jak zrobic tak z PC podlaczonym do sieci i udostepnionym dysku.

    Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Internet masz, że porty zablokowane tym się nie przejmuj. Odpalania gier z hdd sieciowego olej. To nie działa za dobrze
     
  4. Nekrobabo

    Nekrobabo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to mi kurrr pomogles... :D
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko w czym? Porty mam tak samo i mi działa x link. Do pogody użyj innego klucza, masz zły dlatego pogody nie ma
     
  6. Nekrobabo

    Nekrobabo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    wygenerowalo mi klucz to go wpisalem. wpisalem nazwe miejscowosci i jak przechodze w zakladke pogody to wyswietla mi komunikat zebym wpisal miasto w ustawieniach ja wchodze a tam wykasowana nazwa... wpisuje jeszcze raz i znowu i ciagle to samo. Moje pytanie. Czy freestyle 3 to nakladka na oryginalny soft czy osobny system. Bo moze trzeba by bylo wejsc w oryginalny dash i tam cos poustawiac z tym internetem ale boje sie ze bana dostane;/
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Fsd to aplikacja jak gra. W oryg dashu nic więcej nie zmienisz. Ustaw ścieżkę do gry na pendrive zobacz czy pobierze okładkę do gry. Jesli nie pobierz dashlaunch i zmień ustawienia blokowania dostępu do internetu strong live się to chyba nazywało
     
  8. Nekrobabo

    Nekrobabo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    okladki do gier pobiera.. no wiec juz nie wiem ocb
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wiec masz pełny dostęp do wszystkiego
     
  10. Nekrobabo

    Nekrobabo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a moze cos trzeba w dashlaunch ustawic zeby bylo dobrze? Tam zdaje sie jest zakladka konfiguracji sieci tylko pytanie co tam trzeba ustawic zeby bylo dobrze
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wszystko masz ok. Jesli pobrał okładki nic nie brakuje nic nie musisz zmieniać. Podsumowując nie masz problemu z internetem. Pogoda jest na forum tutorial, zajmuje się tym tyle lat nigdy pogody nie robiłem bo po co ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum