1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy po przeróbce rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez POKERZYSTA, Marzec 25, 2013.

  1. POKERZYSTA

    POKERZYSTA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    od kilkunastu dni mam przeróbkę rgh - problem w tym ze gosc który ją robił nie bardzo chce teraz udzielac informacji a w necie za duzo nie mogę znaleźć
    problem nr 1 - konsola po przeróbce uruchamia się przez jakies 2 minuty - dwaj kumple mają tez rgh u nich konsola zaskakuje dosłownie po 30 sekundach - w czym może byc problem?
    problem nr 2 - ze zgrywaniem gier - przegrywam z innej konsoli gry - u kumpla chodza u mnie nie chcą - dziwne jest to że mają po ok 4gb - wydaja sie za małe ale u kumpla się uruchamiaja wiec niby wsio Ok - u mnie nie chcą ścieżka do gry na xboxie kumpla to hdd1-gry, a nie jak inni opisujś" hdd1-content-00000000000. Niektóre gry zgrane z katalogu "gry" któe miały po 6-8gb działają - te któe mają ok. 4gb u mnie nie chcą - co może być nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ad1 - RGH do poprawy
    ad2 - jeśli masz FSD, to gry możesz trzymać gdzie chcesz, ważne być ścieżkę podał do tej lokalizacji, jeśli natomiast chcesz,by gry były widoczne w org dash'u NXE, gry muszą być w GOD i wrzucone do content/00000000000000000/

    PS. To,że gra zajmuje 4gb to akurat normalne, np taki: Ridge Racer Unbounded waży 1,6GB pełna gra, a Crash Time 5 niecałe 1GB - pełne wersje
     
  4. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Chcial tanio zrobic rgh i ma. Jak widac partacze czuwają. Co do tematu to

    1. Boottime nalezy poprawic kable
    2. Fsd nowe pomoze

    Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. POKERZYSTA

    POKERZYSTA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No niby tanio nie było - normalna cena jak każdego innego ogłaszającego sie na allegro - człowiek nie wie na kogo trafi :(
    Mam nadzieję, że gość uzna reklamacje - bo niestety na ostatnie moje zapytania nie reaguje - się widocznie zmęczył pytaniami dlaczego xbox tak chodzi
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli to gruba konsola z rgh 2.0 to czasy startu jak najbardziej w normie.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. jmik76

    jmik76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dodam, tylko ze jesli miales FAT-a i oryginalny dashboard NXE byl wyzszy niz 13599 to czasy bootowania RGH beda z pewnoscia wydluzone, do 2 min przyjmuje sie za mozliwe, srednio powinno byc 30s do 1 min.
    jesli Twoj oryginalny NXE byl nizszy lub rowny 13599 to mozliwe ze RGH do poprawy.
    Sprawa granicznego NXE wynikla w momencie wyjscia maxa payne 3. aktualizowal on dashboard i czesciowo latal dziure RGH przez co wydluzal czasy bootowania.
    Jesli zagrales w MP3 przed przerobka, to napewno Ci zaktulizowalo dashboard i musisz sie pogodzic z dluzszym boottimem.
     
  8. POKERZYSTA

    POKERZYSTA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki
    konsila to xbox slim r. prod II.2011
    kumpel ma z X.2011 i śmiga u niego aż miło (nxe 2.0.16197.0)
    w MP3 nigdy nie grałem
    mój nxe to 2.0.16202.0
     
  9. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    trinity czas 2 min ,wygląda na robotę jakiegoś elektryka z PGE a nie kogoś kto przykłada się aby zrobić dobrze.

    typ tylko punkty polonczył bez operacjonalizacji i teraz taki efekt
     
  10. POKERZYSTA

    POKERZYSTA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ANKOHOLIKu to mi zadałeś ćwieka jesli mozna wyjasnić czy ta cała operacjinalizacja to kwestia oprogramowania i sam moge to przeprowadzić czy po prostu załadowac xboxa i gosciowi do poprawki?
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    załadować do poprawki....tylu jest ludzi na forum którzy to robią dobrze i konkretnie......
     
Wczytywanie...

Poleć forum