1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy po zakupie uzywanego Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spz, Kwiecień 21, 2010.

  1. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jak w temacie, problem polega na tym ze nie moge zainstalowac gier na HDD, poniewaz wyskakuje error ze szmatka i kiedy potwierdze - zwiecha. Co ciekawe gry te dzialaja nie zainstalowane z plyty bez najmniejszego problemu. Zaniosłem dysk do kumpla i u niego to samo (on mial odrazu, u mnie proces zatrzymuje sie na kilku procentach - w zaleznosci od gry). To samo dzieje sie przy dopiero co nagranych plytach (ktore u kolegi daja sie zainstalowac oczywiscie na jego dysku). Dysk formatowalem w konsoli, ale zawsze tak samo. Gdy kupilem Xboxa obudowa dysku nie byla prawidlowo skrecona tzn dwie sruby (te nie przy zlaczu) byly wkrecone w otwory z pominieciem plastiku obudowy. Czy to wylacznie zonk dysku i moge wykluczyc ze naped jest uszkodzony / slaby laser? Co moge jeszcze zrobic aby zdiagnozowac usterke? Czy w ciemno kupic nowy dysk?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak by laser był słaby to by gry nie chodziły. Podłącz kolegi HDD do swojej konsoli i zainstaluj gre to będziesz wiedział czy coś z napędem czy HDD. Ja obstawiam HDD :)
     
  4. filemon1993

    filemon1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Możesz zrobić eksperyment: zainstaluj grę na pendrive ( jeśli masz nowa aktualizacje). Jak się zainstaluje znaczy ze laser jest ok, i wtedy problem może leżeć po stronie dysku.
     
  5. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy 8 gb pen wystarczy zeby zainstalowac na min gre?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, w zasadzie nie spotkalem sie z gra ktora po ionsatlacji zajmuje wiecej niz 6,8gb
     
  7. mehacz

    mehacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Jemu pewnie chodziło o to ile xbox zabiera miejsca na pendrivie po przerobieniu go na swoj standard. Nie do końca jestem pewien bo nie próbowałem takiej operacji ale myślę że powinno wszystko się zmieścić
     
  8. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    na pendrive 8gb bez problemu mi sie zmieściła pierwsza płyta FM3
     
  9. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    na penie 8gb dostępne jest do instalacji 6,9 gb
     
  10. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje Wszystkim za pomoc, niestety nie jestem w stanie zrobic aktualizacji. Po wpieciu pendriva, czy wlozeniu plyty na wylaczonej konsoli nic sie nie dzieje. Na pendriva mozna wejsc i widac katalog z aktualizacja, ale nie mam komunikatu o aktualizacji :(
     
  11. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    na pewno ściągnąłeś tą najnowszą stąd: Kliknij aby pobrać ? wrzucasz katalog $SystemUpdate na pustego pendriva, podłączasz do konsoli i ją odpalasz. Może już masz wgranego najnowszego dashboard-a ?

    Edit.:
    Podałem ci wcześniej link do starszej wersji :) poprawiłem już to :)
     
  12. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Działa wielkie dzieki !
    Gry oczywiscie nie dalo sie zainstalowac na dysk, ale na pendriva poszla bez problemu, wiec dvd moge wykluczyc. W takim razie sproboje sprawdzic obudowa dysku i sam dysk - jezeli znacie jakies przypadki ich awari to dajcie znac. Dysk sformatowalem pod konsola kilka razy i nie bylo zadnych problemow (nie slychac tez zeby jakos glosno tykal jakby mial bad sectory), a mimo to w trakcie instalacji wyskakuje szmatka.

    Inna sprawa - wiatraczek w zasilaczu halasuje glosno tyka jak wchodzi na obroty (podczas włączania i potem przestaje). Nie jest to reguła raz halasuje raz nie. Czy podejmowac jakies dzialania czy to normalne?

    Pare dni temu zaliczylem RRODa podczas tych usilnych prob instalacji na dysk,
    kilka razy resetowalem Xa i raz przy uruchaomieniu wyskoczyly 3 czerwone diody, wylaczylem, sprawdzilem kabel zasialania, wlaczylem i normalnie chodzila jeszcze ze 2h wiec chyba moge uznac to jako jednorazowego focha?

    Dziekuje serdecznie ze taka szybka pomoc :)

    Jakies pomysly w sprawie dysku / obudowy ?
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Co do zasilacza nie powinien tak hałasować, rozbierz go i przeczyść :) mojego w ogóle nie słychać.
    Co do HDD jak nie pomaga format z poziomu konsoli to widocznie jest uszkodzony i nic z tym nie zrobisz.
     
  14. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dysk oddalem do serwisu i stwierdzili ze jest zbanowany i mam sobie go odbanowac i ze na necie to znajde. Tylko ze niby ten ostatni dashboard mial juz sciagac bany z dysku, a u mnie nadal nie dziala.
     
  15. paysker

    paysker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szwecja
    tak najnowsza aktualizacja sciaga bana z dysku poprostu moze dales do dupnego serwisu
     
  16. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To w tym "serwisie" to chyba przygłupy pracują, albo chcieli cię spuścić na drzewo. Dyski nie są banowane tylko konsola - dysk ze zbanowanej konsoli pracuje bez problemu na konsoli nie zbanowanej.
     
  17. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    stawiam na dysk ze cos jest z nim ni tak

    jak masz mozliwosc to wez jeszcze dysk od kologi i czy da sie zainstalowac na jedo dysku z twojej konsoli

    jak pojdzie to 100% dysk zlom
     
  19. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Dokładnie, wadzi dysk.Sprawdź na dysku od kolegi.
    Zawsze może być coś z portem od dysku w konsoli jednak to jest raczej niezbyt prawdopodobne.
     
  20. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To że to dysk zostało ustalone w pierwszym poście na tej stronie, tylko autor wątku coś kombinuje.
     
  21. spz

    spz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem juz nie co marudze, ale mialem nadzieje ze nie bede musial wybulic na nowy dysk i ten sie uda odratowac :) Dziekuje ze pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum