1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy Xbox Live.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kedziorr, Listopad 28, 2010.

  1. kedziorr

    kedziorr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema.
    Mam problem z podłączeniem do Live. Tzn. kiedyś miałem internet przez który mogłem się podłączyć do Live. Jednak po zmianie nie mogę. Od niedawna mój kumpel zmienił Internet i może się połączyć z Live, więc poszedłem do niego, żeby sobie zrobić aktualizację, ale było tak, że gdy podłączyłem neta do mojej konsoli wgl nie wykrywało podłączonego kabla, a gdy on podłączył do swojego automatycznie wykrywało. Zamieniliśmy dyski i gdy on podłączył swoją konsolę z moim dyskiem wszystko było ok, a gdy spróbowaliśmy podłączyć internet do mojej konsoli z jego dyskiem też wgl nie wykrywało podłączonego kabla. Nie wiem o co chodzi, czy to coś z moją konsolą? Jak tak, to co? Przecież wcześniej, u mnie internet normalnie działał. Chcę też poinformować, że zmienialiśmy ustawienia na automatyczne oraz takie jakie są u mojego kumpla w konsoli i w obydwu przypadkach nic.
    pozdro i czekam na pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zmieniales ustawienia sieciowe w konsoli ?
     
  4. irasek

    irasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Glogow
    z tego co wiem bo też miałem problem z połączeniem przez kabel to trzeba jeszcze wpisać adres MAC karty sieciowej z komputera do którego jest przypisany internet. Ten Adres znajdziesz w ustawieniach sieci w panelu sterowania.
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jak router ma DHCP to nie trzeba nic zmieniać. wszystko się ustawi automatem.
     
  6. irasek

    irasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Glogow
    ja mam D-link (więc całkiem dobra firma) i musiałem wpisywać adres MAC karty sieciowej z kompa a reszta automatycznie wszystko. a przez wifi działało noramlnie bez tego MAC-a.
     
  7. h3ro

    h3ro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    kedziorr, ale podłączasz za pośrednictwem routera, PC? Czy bezpośrednio z gniazda?
     
Wczytywanie...

Poleć forum