1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z CIV i pare pytan

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez bartox321, Marzec 30, 2013.

  1. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siemanko, po długim czasie powracam na forum. Czytałem ostatnie 2 dni ale mam jeszcze pare zagadnień na które nie znalazłem odpowiedzi.
    Moj sprzet: Ihas 124B, LT 3.0, płytki Platinum(i tu jest problem bo słyszałem ze musze miec specjalny firmware pod płytki a ja robiłem to z poradnika i tam było tylko do verbatimek, czy to jest moim jedynym problemem?) Mogl by ktos podeslac jakies firmware pod platinum jesli istnieje cos takiego? pamietam ze kiedys robilem cos z firmware nagrywarki ale nie robilem nic pod konkretne płytki
    No to tak, mialem problem z GOW Judgement, ciągłe wyrzucanie do dasha(przetrzyj płytke, pare razy brak autoryzacji) wypalam truncate
    Army of two Cartel - po pytaniu czy chce zainstalowac tekstury gra łapie freeza i musze wylaczac konsole.
    Probowalem triku z mp3 ale bez skutków
    Gram live, czy przez te autoryzacje itp przez CIV moge za chwilke wyłapac bana? I czy moge grac w gry z CIVem live.
    nie po to kupiłem ihasa i LT 3.0 zeby miec problemy z grami, czy ja cos robie zle? ;d
    @nie wiedzialem do jakiego dzialu dac, ten wydawal mi sie odpowiedni. Najwyzej prosze o przeniesienia
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja pie .....masz ihasa i nagrywasz metoda truncate
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Podaj mediaID płytek, odczytas w img burn.
    Mozesz sam sobie zrobić fw pod odpowiednie mediaID, programem MediaCodeSpeedEdit

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  5. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No mam ihasa i wypalam truncate tak jak w poradniku? co jest zle?
    Id płytek to CMC MAG-D03-64
     
  6. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Masz ihasa po to żeby nagrywać 100% gry a nie 97% poczytaj trochę na forum o ihasu zanim zaczniesz nagrywać tu wszystko jest opisane i na takich kopiach nie grał bym na live
     
  7. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    "BookType ustawiasz zawsze, jeśli jest tam nazwa twojej nagrywarki, niezależnie czy nagrywasz iHAS'em czy zwykłą nagrywarką (wciskasz "Truncate" przy wyskakującym okienku)."
    myślałem, że przyklejony poradnik nie kłamie: http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    @edit
    a no i tak apropo to jak 2 dni temu wrocilem do xboxa to wlaczylem live i zgrałem dash 2.0.16203.0
    nie wiem czemu jak wlaczam tomb raidera to wylogowuje mnie z live i nie moge sie zalogowac zeby pograc online
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego weź tak nagraną grę(płytę) xgd3 przeskanuj abgx i daj log (może być GOW J)
     
  9. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]
    1 raz skanowałem wypaloną płyte, nie zmienialem ustawien dalem tylko burned cd i skanuj
    @edit
    przeskanowalem snipera elite v2, tomb raidera i wszystko ok tylko nie weryfikuje bo pisze ze nie ma go w bazie online
    moge grac na takich kopiach online? 0 błedow przy skanowaniu abgx.
    GOW J, Army of two(ten sam blad) lecą do kosza. Zalezy mi na graniu live i tak zeby nie dostac bana ^^
     
  10. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie nagrywaj tak płyt obraz jest obcięty masz coś źle flasha nagrywarki robileś tzw frimware . Ja Ci w tym nie pomogę bo ja ihasem nie nagrywam , poczekaj aż ktoś Ci doradzi kto zna się na tym , ale nie nagrywaj tak gier i nie graj na live bo bana dostaniesz (jak już nie dostałeś ) a co do triku z mp3 to grę musisz mieć zainstalowaną na dysku . Pozdrawiam
     
  11. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    te obciete to mi je od razu wywala, nie grałem na nich w multi bo od razu do dasha wywala. Nagrywałem tak tomb raidera,snipera v2 ale 0 błędów, bezpieczne jest granie single jak jestem podlaczony do live? No i granie w snipera multi jesli bledow nie ma.
    Ok czekam na rady :D
     
  12. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bo to gry xgd2 i one mieszczą się na płycie i nagrają się dobrze bez błędów. Z tego co mi pisali na forum to nie musisz w źle nagrane kopie grać na live żeby dostać bana , wystarczy że uruchomisz w konsoli i w profilu się zapisują jakieś dane że grałeś na piracie . Tyle Ci mogę pomóc polecam również poczytać tutaj xboxforum.pl/ihas-241/
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jesli masz ihasa weź według tego poradnika X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl jak dojdziesz do punktu WRITE FLASH to wgraj ten plik Wrzucaj.org - Darmowy Hosting ! bedziesz mial plik pod verby oraz platinum 3 rodzaje z predkoscia 2,4x zrobione oraz cmc mag d03064 ktore posiadasz na predkosc 4x ustawienia pod eeprom dla twoich ID bynajmniej u mnie chodzi
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - OFF
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x 4
    -Bufor max - zakladka I/O -page 2 (imageburn) oraz build -page 2(imageburn
    -jeszcze zaznaczone ElbyCDIO-zkładka I/O(imageburn)

    a i jeszcze takowe ktoś miał i też mu szło
    epprom Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes

    jak bedziesz chcial pod inne ID Platinum pisz na PW
     
    1 osoba to lubi.
  14. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki wafel, czyli prawdopodobnie przez te gearsy, army of two mam juz "flage" i nie polecacie mi grac na live?
    @edit
    przy ustawianiu "-jeszcze zaznaczone ElbyCDIO-zkładka I/O(imageburn)"
    13:09:25 Initialising ElbyCDIO...
    13:09:25 Unable to initialise ElbyCDIO! - ELBYCDIO.DLL
    13:09:25 Reason: Nie można odnaleźć określonego modułu.
    13:09:25 You need to install CloneDVD.
    13:09:25 Visit http://www.elby.ch to download it.
    13:09:25 Alternatively, try changing the 'I/O Interface' in the Settings to a different one.
     
  15. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podał ci stronę z której masz pobrać i zainstalować CloneDVD.
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    wlasnie zapomnialem dodac trzeba clona zainstalowac a to chyba juz sobie znajdziesz :)
     
  17. bartox321

    bartox321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dzieki chłopaki, Borderlands 2 wypalony i smiga pieknie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum