1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z kolorami

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez DusiekPL, Luty 15, 2009.

  1. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Kiedy grałem ostatnio w fear 2 zacząłem się przyglądać różnym teksturą. W pewnym momencie zauważyłem że w niektórych miejscach jest efekt tęczy. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa ale strasznie mnie to denerwuje. Mam kabel Component HD ustawiony na HDTV i rozdzielczość 1080p. Telewizor to Samsung HD Ready 32'. NIe wiem może wy wiecie jak temu zaradzić bo ja już próbowałem na wszystkie sposoby. A nawet w menu Xboxa widać ten efekt tylko że w małym stopniu (zielonkawe plamki na wolnym tle w ustawieniach konsoli).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Próbowałeś na innym tv ? Ja również mam podpięte przez component ale nic takiego nie występuje.
     
  4. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    No niestety nie próbowałem ale wiem że to się tak pojawiło nagle. Może wina tkwi w kablu albo Rod sie zbliża?
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zmień na 720p.
     
  6. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    NIe no próbowałem ale jest niestety to samo. Postaram się skombinować inny kabelek może kumpel mi pożyczy.;)
     
  7. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Postaraj się o kabelek HDMI i zobacz czy problem nadal występuje.
     
  8. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    TAk tylko jest jeden mały problem. NIe mam wyjścia HDMI ;). Zauważyłem że w innych grach tego nie ma. No wyjątkiem jest Saints Row 2 jak lecę helikopterem nad morzem i na nim właśnie też takie plamki są. Wogóle to "coś" wygląda tak jakby gra min. 32 bitowa była uruchamiana w 8 lub 16 bitach. Troche to pokręcone ale jak już mówiłem pojawia się to tylko w tych dwóch grach w żadnych innych. Spróbuje je nagrać ponownie jak będe tylko miał czyste płyty.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    moze przegrzewa ci sie gpu i artefakty powstaja?
     
  10. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Nie no nie ma takiej opcji bo gdyby tak było to po jakimś czasie grania by to wyskakiwało a to pojawia się od razu
     
Wczytywanie...

Poleć forum