1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z liteonem po flashu lt 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vincent1981, Kwiecień 24, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    Witam wszystkich,

    jakiś czas temu wziąłem się za samodzielne flashowanie pudełka. Szło makabrycznie, z mojej winy, ale w końcu poszło. Zachęcony sukcesem wziąłem boxa od znajomka. Wszystko wyglądało identycznie, on tez miał napęd liteon'a więc zmieniłem tylko klucz na jego i wgrałem ten sam plik do spoofowania. I teraz dzieje się rzecz dziwna. O ile u mnie działa wszystko bez problemu, tak u niego konsola na początku (przy pierwszej płycie) łapie błędy w odczycie. Albo w ogóle nie czyta płyty - tzn w interfejsie głównym nic nie widzi, albo wywala komunikat ze szmatką. Po wyjęciu płyty i włożeniu z powrotem jest tak samo, lub przynajmniej czyta ją w menu.
    Najlepsze jest to, że za 3/4 razem płyta łapie i można śmigać. Dotyczy to zarówno płyt starszych jak i tych pod LT 3.0.

    W czym problem? Rozumiem, że wina leży w złym flasu - tylko gdzie??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Wgrales soft0251?Naped fabryczny?dvd key poprawny wgrany? Moze byc tak ze laser do wymiany
     
  4. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    soft 0251, napęd fabryczny z 2008 roku, dvd key wyciągany przez magika który wcześniej flashował nam boxy, ale musi być dobry bo facet znał się na rzeczy. Boję się, że napęd siada, bo generalnie rzęzi jak powalony. Jak czyta płytę to aż piszczy. Tylko boję się, że chłop będzie miał do mnie pretensje...
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Xgd 2 czyta ?, na 99% laser lub plyty jakosciowo slabe.jak na innej dziala to laset czyta chwiliwe nieznana plyta lub otworz naped . Przeczysc cewke laser moze cos da
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    A przed flashem sprawdzałeś jak działa??
     
  7. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    Używam tylko verbatimów, nasze lasery nie zaznały smaku innej płyty.
    Nie ma znaczenia czy xgd2 czy xgd3 - ta sama historia niezależnie od gry.
    Przed flasehm czytał gry, chłopina mówi, że nie miał takich akcji wcześniej, ale że napęd rzęzi od dłuższego czasu. Na pewno nie kłamie.
    Czy to w ogóle może być wina softu? Mogłem coś spierdzielić podczas wgrywania flasha?
     
  8. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Laser moze byc wytrzaskany org po flash dzialaja?
     
  9. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    tego nie sprawdziłem. Jak znajdę chwilę to zobacze czy org pójdą bez problemu. Tak na logikę, skoro wgrałem sobie tego samego flasha i u mnie wszystko śmiga, to chyba dobrze wykonałem swoją robotę. Shit, ale lipa i zrób komuś przysługę :)
     
  10. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak org smigaja zrobiles oki laser moze byc slaby jak kopie na innej konsoli lt 3 smigaja. Wyczysc pamiec podreczna . Dajesz ustawienia pamiec i dany dysk pamiec konsoli i zaznazasz i dajesz wyczysc pamiec podreczna.
     
    1 osoba to lubi.
  11. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    Pamięć już czyściłem. Dzięki Remix za podpowiedzi. Da się na tym grać, tylko trza kilka razy płytę ładować do napędu. Bioshocka wgrałem u niego na twardy i z godzinkę pograłem, więc generalnie jest ok. Wygląda to tak, jakby się ten laser rozgrzewał. Najpierw nic, potem błąd szmatki, a po jakimś czasie jedzie z tematem. Kurde no wygląda to na padający laser. Jeśli tak, to wymiana lasera i kalibracja jakieś 50 zł z tego co ogarniam, tylko to już w serwisie :)
     
  12. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To laser wymiana za chwile wogule nie zlapie. przeczysc podrecz moc cewki miech posmiga, a tak wymiana.
     
  13. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    jak mogę wyczyścić cewkę lasera? Muszę to gówno rozkręcać całe?
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Patyczkiem do uszu izopropanolem najlepiej
     
  15. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    ok. Sięgnąć tam przy otwartej tacce, tak?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  17. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Niech tak sprobuje tyle ,ze nic moze nie dac.
     
  18. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    no, nie widzi mi się, ale nie mam wyjścia. Dzięki za pomoc. Jeśli ktoś miałby inne zdanie (że jednak to wina softu) to niechaj pisze.
     
  19. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Jak org smigaja i lapie czasem, pirata nie wina softu na 100%
     
  20. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kocham czytać twoje nabijane posty.....wyczyscić patyczkiem bez rozkręcania ?? no bez jaj
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum