1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z nagrywaniem płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez FcDavids, Marzec 28, 2013.

  1. FcDavids

    FcDavids Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Od niedawna mam przerobioną konsolę pod Lt3.0 i od 2 dni nagrywarkę iHas 124 z rewizją B.
    Mam problem z nagrywaniem płyt, najpierw nagrywania albo stawały na kilku %, następnie parę gier się nagrało, a teraz nie można rozpocząć nagrywania ponieważ wyskakuje taki komunikat:

    E 00:50:52 Failed to set Write Parameters!
    E 00:50:52 Reason: Invalid Field in Parameter List
    E 00:50:54 Operation Failed! - Duration: 00:00:01

    Nagrywarka ma lt max, wersja img burn: 2.5.7.0 ( najnowsza wywala ten sam błąd ), płyty verbatim mk0003.

    Chciałem się również dowiedzieć czy gry, które mają mniej niż 8,14 GB, czyli te xdg2 nagrywa się tak samo jak te najnowsze, czy trzeba jakoś inaczej ustawić nagrywarkę? każdą grę trzeba przepuszczać przez abgx360?

    Z góry dziękuję za przedświąteczną pomoc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  4. FcDavids

    FcDavids Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co może być powodem takiego komunikatu ??
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Do gier xgd2 nie dogrywasz topologii, czyli nie tak samo. W poradniku masz wszystkie potrzebne informacje o xgd2 i xgd3. Co do błędu, to coś z ustwieniami jest nie tak. Przepuszczasz przez abgx, dogrywa topologię, nagrałeś już coś dobrze? Sam wgrywałeś lt max?
     
  6. FcDavids

    FcDavids Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Fifę 13 nagrałem i Kinect Sports.
    Lt max było wgrane później jeszcze raz je wgrywałem. Wywaliłem img burn i wgrałem jeszcze raz i ciągle to samo ;/
    Wcześniej jak gry nagrywałem to zatrzymywało się w trakcie nagrywania i 5 płyt poszło na śmietnik.
     
  7. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Czyli, że od samego początku masz coś nie tak, skoro wywaliłeś 5 płyt. Jak masz podłączoną nagrywarkę?
     
  8. FcDavids

    FcDavids Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wczoraj przełączyłem ją i dwie gry się nagrały, a dziś znowu wyskakuje błąd parametrów zapisu ;/
     
  9. FcDavids

    FcDavids Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd powrócił po tym jak płyta zatrzymała się na 7% ( wina komputera który się zaciął ), po resecie płyty już nie chcą zacząć się nagrywać bo wyskakuje Failed to set Write Parameters!. I teraz nic nie idzie. Wcześniej był dwie nagrywarki podłączone i jedna została odłączona - po tym znowu zaczęło się nagrywać. Po resecie znowu błąd. Może to być wina biosa lub coś z ustawieniami nagrywarki?

    załączam obrazek:
    http://imageshack.us/photo/my-images/855/20865120.jpg/

    wszystko ustawiam tak jak w poradniku - do tej pory nagrałem kilka płyt, błąd się pojawiał ale po przepięciu nagrywarki było dobrze, aż do momentu zacięcia się przy nagrywaniu, resetu i teraz non stop wyskakuje.
     
  10. FcDavids

    FcDavids Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po odłączeniu i ponownym podłączeniu imgburner nie pokazuje błędu, ale pewnie znowu będzie można nagrać parę płyt, później w trakcie nagrywania na 3 lub 7% wszystko stanie i po ponownym uruchomieniu znowu będzie ten błąd.
    Nie wiecie w czym może być problem? czy to coś w biosie? kwestia podłączenia? wcześniej były dwie nagrywarki podłączone.
     
Wczytywanie...

Poleć forum