1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z plynnoscia gier

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Raffcio, Wrzesień 11, 2010.

  1. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, mam nieprzerobionego Jaspera od 1,5 roku. Wszystko chodzi bez problemu ale zauwazylem ze czasami sa straszne spadki klatek. Np grajac w Mafie II w pewnych momentach konsola nie wyrabiala. U Was tez tak bylo w przypadku grania w ta gre? Denerwuja mnie tez poziome paski (zrywanie obrazu) przy obracaniu szybko kamera w prawo badz w lewo. Na PC wystarczylo wlaczyc synchronizacje pionowa natomiast na Xie nie ma takiej opcji.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Nic z tym nie zrobisz, parę gier po prostu tak ma, gta również.
    Dysk trochę pomaga, tekstury wczytują się wtedy szybciej.
     
  4. bartusieq007

    bartusieq007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    No miałem tak też kilka razy grając w gta IV . Sprawa się trochę polepszyła jak zainstalowałem tą gre na dysku .
     
  5. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    u mnie to samo, mafia ii z dysku traci dosyć często płynność.
     
  6. ortax123

    ortax123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedźcie mi czy w przypadku Mafii 2 i GTA 4 patche poprawiają wydajność? Czy dzięki nim gry działają płynniej?
     
  7. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    patche nic nie pomogą one służą do poprafy detali lub naprawieniu błędów np. w gta 4 naprawili patchami kręgle
     
  8. ortax123

    ortax123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli na poprawę płynnosci w obecnych grach na konsole nie ma co liczyć?
     
  9. scooby666

    scooby666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rdz
    czasem się trafia, nie gadajcie, że nie. Jak jest jakiś błąd powodujący spadki wydajności to czasem to niwelują. spatchować nigdy nie zaszkodzi ;)
     
  10. Mafia 2

    Mafia 2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Miasto zła
    Jak gra jest grywalna to nawet tego nie wylapiesz
    ja sam osobiście nic takiego nie zauważyłem gram to tylko z dysku
    w gta4 kumpel jak pykal z plytki verbatim to znikala mu droga albo auto w pewnych momentach i takie minimalne lagi
    Mafia 2 działa elegancko
     
  11. ortax123

    ortax123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jesli chodzi o Gta 4 to czy patche/łatki poprawiły wydajność?

    ps.Jak sciąga się patche/łatki na XBOXa?
     
  12. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    u mnie właśnie też Mafia II czasami wygląda tak jakby nie wyrabiała... ale to tylko na filmikach i widzę, że wtedy kiedy jest b.dużo detali do wyostrzenia, pokazania. myślałem, że jest to spowodowane tym, ze mam Falcona ale widze, że tutaj Jaspery też borykają się z tym problemem.. jak sprawa wygląda na Slimach? może ktoś się wypowie?
     
  13. uszkoo

    uszkoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja się mogę wypowiedzieć odnośnie Slima ale tylko w przypadku GTA IV. Jest tak samo jak mawiacie, czasami gra się ścina, u mnie w takim momencie, gdy jadę autem i przyspieszę na maxa, wtedy pojawiają się małe "ścinki" ale mi to nie przeszkadza.
     
  14. rafcio007

    rafcio007 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Londyn
    grałem w Demo Mafii II na Xbox360S 250GB i żadnych przycięć nie zauważyłem, ale jestem świeżym graczem konsolowym i może ja jeszcze tego nie zauważyłem po prostu,
     
  15. ortax123

    ortax123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gre masz zainstalowaną na dysku, czy grasz z płytki?

    ps.Instalowałeś jakieś patche/łatki?
     
  16. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Ja również mam Slima i mam GTA IV zainstalowane na dysku, ostatnio jak grałem w dodatek to gra się tak ścieła, że spadła chyba do 10 klatek i w tym momencie zginąłem.
    Nic nie patchowałem i w porównaniu epizody a podstawka to mam wrażenie, że podstawka chodzi dużo lepiej, epizody częściej potrafią zlagować.
    A no i oczywiście gry oryginalne, żadne tam piraty.
     
  17. szela_512

    szela_512 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Choszczno
    A ja grałem w demko Mafi II , to zauważyłem pewne przycinki , zazwyczaj jest kiedy obraca się kamerą.;].Oczywiście gram na Xbox 360 Elite Jasper 120 GB , i grałem również też w GTA 4 (oczywiście zainstalowane na dysku) , to też tak mam że jak przyspieszem i jade już prawie na maxa , to mam zwolnienie klatek i jak zwolnie , to normalnie .Gra oczywiście ma już łatke (aktualizacje). Ale patrzałem na filimiku na youtube.pl , to jak grali w MAFIE 2, na xbox 360 na dysku (TVGRY ) , to było zero przycinki. Czy jest możliwe że w pełenej wersji (po aktualizacji ) będzie praktycznie zero scinek? Jak patrzałem to było zero zwolnień , ale nie widziałęm tego na żywo tylko na monitorze na youtube.pl.;]
     
  18. DARK DOG

    DARK DOG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zainstalowanie gry na dysk twardy zmniejsza ryzyko wystepowania przycinek w grze.
     
  19. nowisjuszxboxfan

    nowisjuszxboxfan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam to samo!!!

    ja mam dokładnie tak samo jak ty w grach fifa 10(przy kamerce zostań gwiazdą przy innych kamerkach nie) przy gta 4 mocno mi tnie czasami a przy mafia 2 demo cały czas muli tyko więcej albo mniej.Sporo ludzi się o to pytałem i są różne sugestie.Prawdo podobnie jest to problem telewizora jeśli masz telewizor 50Hz to tak będzie się robić trzeba telewizor 100Hz.telewizor przy bardziej skomplikowanym obrazie po prosu nie wyrabia i jest taki efekt.Tak myślę.
    gry mam oczywiście orginalne
     
  20. nowisjuszxboxfan

    nowisjuszxboxfan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to nie jest wina konsoli!!!ja mam dokładnie tak samo jak ty w grach fifa 10(przy kamerce zostań gwiazdą przy innych kamerkach nie) przy gta 4 mocno mi tnie czasami a przy mafia 2 demo cały czas muli tyko więcej albo mniej.Sporo ludzi się o to pytałem i są różne sugestie.Prawdo podobnie jest to problem telewizora jeśli masz telewizor 50Hz to tak będzie się robić trzeba telewizor 100Hz.telewizor przy bardziej skomplikowanym obrazie po prosu nie wyrabia i jest taki efekt.Tak myślę.
    gry mam oczywiście orginalne, trzeba się do tego przyzwyczaić albo kupić lepszy telewizor
     
  21. gvt

    gvt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja mam takie coś jak gram w pgr4 z kamerą w środku i jest ustawiony deszcz. Jak jade za jakimś samochodem i chlapie mi na szybę to lekko ścina. A konsola ma miesiąc... Czyli to nie jej wina. Po prostu nie wyrabia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum