1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z płynnością w GTA 4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ponixxx, Luty 23, 2010.

  1. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Wiem że podobnych tematów już parę istnieje ale w żadnym nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
    Mam GTA 4, niestety tylko pirata. Jest ono zainstalowane na dysku bo wiem i czego sam uświadczyłem podczas gry z płyty, ohydnie doczytują się tekstury. Ale do rzeczy.
    Gdy rozpocznę jakąś strzelaninę z policją, lub gdy nieraz tylko zacznie mnie ścigać następuje dosyć duży spadek płynności w grze. Problem ten występuje także przy zatłoczonych ulicach, przy szybkiej jeździe autem, ale nieraz także niestety tak "po prostu" zacznie lekko zwalniać.
    A więc czy jeśli kupiłbym oryginał to problemy ustąpią czy to jest bez znaczenia i GTA 4 po prostu tak ma? (dodam iż gra jedzie cały czas z HDD).

    Ps. Gram na monitorze, który jest podpięty jest zwykłym kablem VGA za 20zł (jeśli ma to jakieś znaczenie :))
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. GKxD

    GKxD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja na wakacjach 2008 miałem oryginał prosto z folii wszytko było spoko.
     
  4. skate22

    skate22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Ja mam pirata i zaje sie gra ;] to wina obrazu ;] albo coś
     
  5. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To jest normalne 100%.

    Masz taka miejsce fontanne gdzies obok jest goląb a w ballads of a gay tony masz skok ze spadochronu obok takiej fontanny.

    tam jest max 3-5 fps obok niej..

    Nie to nic nie da jak bedzie oryginał, i tak beda takie spadki fps, to samo tyczy się wersji na PS3.
     
  6. Damianbmw12345

    Damianbmw12345 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    KATOWICE
    omg, a mi się nic takiego nie dzieje, mam orginalną grę i nieprzerobionego xboxa.
     
  7. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    nie ma różnicy żadnej różnicy między piratem a orginałem
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja mam oryginała i też czasami mi spadają klatki strasznie a gram z dysku, najgorzej jest jak ci policja siedzi na ogonie wtedy to czasami mam z 10-15 klatek
     
  9. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No pewnie ze tak, a kazdy ma takiego samego Xboxa (chodzi mi o bebechy w srodku) i kazdy ma spadki FPS w tej grze, to jest normalne.

    Po prostu ta gra jest robiona na pałe i tyle.

    zatłoczona ulica pare polcji duzo obiektów które swieca i śie ruszyc nie mozna takie lagi są.
     
  10. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
  11. ponixxx

    ponixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki chłopaki za odpowiedzi:) z doczytywaniem tekstur problemu nie mam ale mam nadzieję że defragmentacja pomoże w aspekcie zwolnień:)
    Kupiłem używany dysk, co prawda mało ale używany, więc mogły jakieś śmieci zostać:)
     
  12. tommyw200

    tommyw200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    LOL , max speed cometem i wszystkie tekstury na miejscu i zero spadków fps . Dziwne , ze u was takie problemy.
     
  13. goral2000

    goral2000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez mam te zwolnienia ;/ normalka
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ci co piszą że nie mają żadnych spadków fps. piszą bzdury (po prostu kłamią) i nie grali w GTA 4 :) Mam oryginalną GTA 4 i grałem w nią na 3 konsolach (Xbox 360 Arcade Falcon, Jasper i Elite Falcon z HDD) i spadki są przy dużych akcjach. A pirat od oryginała różni się dużą skłonnością doczytywania tekstur.
    Jak z teksturami masz ok. to się nie przejmuj tymi spadkami płynności bo to normalka :)
     
  15. tommyw200

    tommyw200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Edit: Dzisiaj była masakra jak mnie ścigała policja było 5fps , albo jazda po chodniku 15fps!
     
Wczytywanie...

Poleć forum