1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z połączeniem konsoli do internetu!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ja1944, Sierpień 9, 2011.

  1. ja1944

    ja1944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Hejka!!!
    Właśnie kupiłem konsolę i nie mogę podłączyć jej do internetu.
    Net mam ustawiony w takiej konfiguracji:
    Internet UPC FIBER POWER 10 Mb/s
    Modem Arris
    Router D-Link DIR-600
    Asus K50i
    Xbox 360 Elite
    Po każdej nieudanej próbie połączenia wyskakuje mi komunikat że ,,Nie można pobrać adresu IP z routera lub modemu."
    Próbowałem już każdej możliwej konfiguracji:zmieniałem porty podłączyłem konsolę bezpośrednio do modemu.
    Bardzo Proszę o Pomoc!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Pewnie masz włączone filtrowanie po MAC i dlatego konsolka nie może pobrać adresu sieciowego. Zmień ustawienia rutera, dopisz adres MAC karty sieciowej konsoli i będzie śmigać
     
  4. ja1944

    ja1944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    A moglibyście mi powiedzieć łopatologicznie jak to zrobić?
     
  5. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na x`sie ustaw wszystko na auto.
    1. wejdz do konfiguracji swojego routera, prawdopodobnie taki adres będziesz musiał wpisać w pasku przeglądarki http://192.168.0.1
    2. następnie login i hasło
    3. znajdź zakładkę tu masz filtry na podstawie mac adresu
    4. a tu możesz sprawdzić czy w ogóle router widzi twojego X`a.. (na dole strony)
     
  6. ja1944

    ja1944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    http://192.168.0.1/
    Ten adres mi wogóle w przeglądarce nie chce odpalić mam błąd wczytywania strony
     
  7. Kamilos100

    Kamilos100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie każdy taki ma, ja mam 192.168.1.1 a przy poprzednim routerze miałem inny. Najlepiej zajrzyj do instrukcji obsługi dołączonej do twojego routera, tam na pewno będzie pisać adres.
     
Wczytywanie...

Poleć forum