1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z polską wersją Diablo 3

Temat na forum 'Pomoc Pytania Problemy' rozpoczęty przez #PCMR, Wrzesień 4, 2014.

  1. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    176
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Zakładam nowy temat, żeby tytuł był bardziej precyzyjny.
    Chodzi o znane już szarpanie postaci, spadki fps czy jakkolwiek to nazwać - po zmianie języka na polski. Napisałem do blizzarda i innej odpowiedzi się nie spodziewałem:

    Także jedyne co możemy robić, to tak naprawdę spamować w tym temacie. Microsoft pewnie odeśle nas do blizzarda :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Ja piernicze , kocham takie odbijanie piłeczki...
     
  4. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    176
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Rozmawiałem półtorej godziny na live chacie z microsoftem, kazali mi robić jakieś bzdurne kroki typu przeinstalowanie gry aż doszło do absurdalnego pomysłu, że muszę przekierować porty w routerze - nie pomogło tłumaczenie, że to jest gra offline i mogę grać bez podłączonego xboxa do internetu i porty nie mają tu nic do rzeczy :) Ostatecznie doszło do tego, że miła Pani "przyjrzy się sprawie osobiście" i sugeruje mi kontakt z blizzardem.
    Czyli wciąż gramy w ping ponga :D

    Edit: Nie tylko polska ma ten problem. Na forum blizzarda dopisują się osoby z innych krajów. Wspólne jest to, że w większości albo nawet tylko, są to kraje, w których premiera konsoli była później.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To moj pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich bardzo serdecznie! I od razu pytanie: czy w kwestii nieplynnego dzialania Diablo 3 RoS PL nastapil jakis przelom? Wiadomo juz kto jest za to odpowiedzialny tj Microsoft lub Blizzard? Wkurza mnie to, ze mam funkiel nowke gre, ktora kupilem w dniu polskiej premiery Xbox One wraz z konsola i nie moge sie nia w pelni cieszyc, bo ta chodzi delikatnie rzecz ujmujac kiepskawo:confusion:

    EDIT:

    Chciałbym pospamowac troche na forum battlnetu i narobic troche poruty na temat beznadziejnie dzialajacego Diabolo 3 RoS PL na One, ale nic nie moge zrobic, albowiem pisze, ze aby dodac komentarz musze miec postac stworzona w grze. Mam takowa, ale jak ja przeniesc do battlenetu? Konta battlenet z moim kontem Xbox One juz polaczylem.

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
  6. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    176
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Żadnego przełomu nie ma, wszystko po staremu, czyli problem wciąż występuje. Był jakiś mini patch, ale niestety tego nie naprawili. I wciąż oczywiście żadnej informacji od blizzarda.
    Co do pytania wyżej niestety nie wiem, bo na moim koncie bn mam parę gierek blizzarda z pc, więc mogę pisać bez problemu.
     
  7. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W międzyczasie rozgryzłem jak tam pisać i wysmażyłem posta swoim kalecznym angielskim. Zobaczymy czy ktoś odpowie...
     
    1 osoba to lubi.
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    pocieszę was panowie że na x360 problem również występuje.
    jak mi nawaliło elitarnych przeciwników i na domiar wszystkiego warpnął się zabójca to miałem takie lagi że nawet uciekać nie byłem w stanie.
     
  9. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Podaj link do tematu.
     
  10. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  11. AlexX 0ne

    AlexX 0ne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lubuskie
    tutaj niby jest rozwiązanie:
    link do posta



    niech ktoś spróbuje i da znać, czy coś to daje w przypadku polskiej wersji
     
  12. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Nie da rady z polską wersją. Polska wersja jest tylko pl/rus.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  13. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dokladnie tak jest. Brak angielskiego w poslkim wydaniu. Nalezy tylko dodac, ze ruska wersja, ktora automatycznie ustawia sie w momencie ustawienia angielskiego locale dziala bajecznie plynnie. Austriacy, ktorzy rowniez wku*wiaja sie, ze ichnia wersja gubi klatki maja jednak rozwiazanie. Przelaczaja z austriackiego na niemiecki wszystko hula! Te jezyki sa przeciez niemal blizniaczo podobne, czego nie mozna powiedziec o jezyku polskim i rosyjskim, ktore maja ze soba tylko tyle wspolnego, ze to jezyki slowianskie. Ja coraz bardziej jednak jestem przekonany, ze to nasz kochany Mikroszafot nabalaganil cos w nowym polskim interfejsie konsoli, stad problemy w Diabolo.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  14. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Zgadza się. Widocznie Blizz nie traktuje wszystkich rynków po równo. Już gdzieś to widzieliśmy...
     
  15. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak juz wspomnialem to moze nie byc ich wina, wiec nie przesadzajmy. Brudniejsze rece ma tu chyba jednak Microsoft...
     
  16. AlexX 0ne

    AlexX 0ne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lubuskie
    w sumie to mogłeś to opisać w nowym temacie, inni by się dołączyli i problem byłby lepiej widoczny.

    btw. kto jest polskim wydawcą tej gry? bo też powinien się zainteresować problemem.
     
  17. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Pewnie CDP.pl, ale oni nie mają dużo do gadania w kwestii zmian w kodzie. Ewentualni mogą poinformować o zaistniałym problemie, ale i tak ostateczna decyzja należy do Blizza.
     
  18. #PCMR

    #PCMR Ryżownik V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    239
    Polubienia:
    176
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Opole
    Mi już szczerze mówiąc ręce opadają. Problem na problemie. Kupiłem sobie headset i nawet mi do głowy nie przyszło, że z tym tez może być jakiś problem. A jednak, przez ten adapter powstają jakieś dziwne trzaski po chwili używania. I to również znany problem zaspamowany już na oficjalnym forum.
    Co do Diablo - oni próbują udawać, że problem nie istnieje, czy o co chodzi? Nadal żadnej oficjalnej odpowiedzi. A każdy czat z ms, to próba robienia ze mnie debila, standardowe formułki "kopiuj-wklej" i bzdurne rady w stylu przeinstalowywania gry z dodawaniem za każdym razem, że bardzo im przykro. Co z tego, że podsyłam im linki do forum blizzarda i widać, że problem jest globalny, oni i tak sugerują wymianę płyty na inną (jakby to było takie proste w polskich sklepach), bo to na pewno wina nośnika. Nie pomaga tłumaczenie, że z wersją z XBL jest to samo i że nie ma tu wpływu jako taki język gry, tylko regiony wszystko psują.
    Przeniosłem się z PS4 na XONE, bo po prostu wolę konsole microsoftu, ale niech oni się ogarną, bo dojdzie do tego, że przed kupnem obojętnie jakiej gry czy akcesoriów będę musiał studiować fora, czy gra/sprzęt w ogóle działa.

    /hejt mode off
     
  19. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Co do adaptera to problem dawno znany. Używam go od miesiąca i żadnych info w kwestii fixa (ponoć sprawa software'owa). Ale nie ma co narzekać, trzaski nie są słyszalne podczas grania. BTW, cały czas MS ma jakiś problem z hałasem/trzaskami/bzyczeniem czy to w samej konsoli czy akcesoriach. Serio ciężko im wziąć sztab ludzi i popracować nad takimi pierdołami, a nie wydawać funkcje w stylu komentowania wydarzeń przez znajomych czy innych mało przydatnych funkcji.

    Co do D3 i Blizz to standard. Robią dobrą minę do złej gry. Fix wyjdzie ale pewnie jeszcze trochę poczekamy, co nie ukrywam wku**** mnie niemiłosiernie, bo mam ochotę jeszcze zagrać w tym miesiącu.
     
  20. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiadomo już coś na temat patcha? Wczoraj zakupiłem wersję cyfrową i nadal niestety obraz przycina :(
     
  21. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nic pozytywnego w sprawie patcha nie zaszlo. Nie ma go i koniec. Jedyne co mozesz zrobic to (jesli znasz choc troche angielski) napisac protest-song na forum Blizzarda:

    [xbox one]tearing/stuttering at movement - Forums - Diablo III

    Sadze ze im wiecej ludzi cos napisze, tym wieksza szansa ze ktos sie w koncu zabierze za rozwiazanie tego wku*wiajacego problemu...
     
Wczytywanie...

Poleć forum