1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z XBL

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DJDIDO88, Styczeń 12, 2013.

  1. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Moja sytuacja wygląda tak:
    odpalam konsolkę tak ok. 17 godz i nie może się połączyć z XBL, chociaż problemów z siecią nie mam. Sprawdzam na speedteście i osiągam pełną prędkość a ping to zaledwie 10.
    łącze się jeszcze raz i połączyło, odpalam fifę, gram np. tryb sezonu i normalnie pokaz slajdów. Tak laguje, że grać się nie da. Kończę grę, wchodzę do dasha i dalej wywala z xbl. Robię test sieci i wynik pozytywny. Zaloguję się na swój profil i dalej wywala z XBL, ale z takim komunikatem: błąd 8xxx (niektóre funkcje XBL są niedostępne). Wcisnę guide na padzie i normalnie widzę znajomych którzy są na xbl, powiadomienia o znajomych normalnie się ukazują, chociaż na dashu mam w kartach czarne tło z info aby dołączyć do sieci xbl. Gram offline np. w Hitmana, zagram tak ok godz. lub dwie i ponownie mnie wywala z XBL, ale tym razem całkowicie. Połączę się ponownie i wszystko wraca do normy, żadnych lagów, rozłączania itp.
    Tak było na początku (4 dni temu), odpalam fifę gram meczyk sezonowy i nadal lagi, odpaliłem sezony wirtualnych klubów i żadnego przycięcia. odpalam BF3 i tak samo wszystko śmiga elegancko. multi w AC3 nawet nie chce mi się połączyć z serwerami. To jakies fatum!
    Zmieniłem ust. sieci na ręczne i nad nie pomaga :/
    Rano wstaję mam chwilkę czasu, odpalam konsolkę połączyło się bez problemu. Sprawdzam multi i wszystko działa dobrze. Odpalam konsolkę pod wieczór połączyło się, 2-3 min i dalej wywala z xbl.
    Sprawdzam połączenie, i wychodzi na to że z siecią nie mam nic źle bo łączy sie z routerem i internetem ale z XBL juz nie.
    porty mam odblokowane, neta nie zmieniam już 2 lata i nie mam żadnych problemów do teraz. dzwoniłem do dostawcy i mówili że u nich wszystko ok.
    Konsolka Slim, łącze się przez kabel i wifi, ale problem występuje w obu wypadkach.
    W trakcie robienia testów sieciowych czasami wyskakiwały problemy z MTU i ICMP ale z tym nigdy nie miałem problemów. Komp łączy się bezproblemowo z siecią, prędkość osiągam max (symetryczne 8Mb/s)
    Robiłem teraz test i połączyło się, ale jak już zalogowałem się na profil to wywaliło z XBL, ponowny test i nadal nie może się połączyć.
    Dodam że problem pojawił się od ostatniej awarii co nie można było zapisywać gier w chmurze
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Mam ten sam problem co kolega, prawdopodobnie jest to wina live.
     
  4. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Xbox Live Status

    Tutaj macie link do strony pokazującej czy wszystko jest OK z polskim LIVE w danym momencie.
     
  5. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Odp: Problemy z XBL

    To to ja wiem, wina nie stoi po stronie xbl a u mojego dostawcy. Sprawa właśnie jest w toku

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  6. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Napisz jak się sprawa wyjaśni, bo dzisiaj też mnie odłącza od live podczas grania a jak dzwonie do swojego dostawcy to mówią że jest wszystko ok.
     
  7. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Odp: Problemy z XBL

    Ja mam tak ze jak juz mnie połączy i odpale mp meczyk w Fifa online to pokaz slajdów. Lagi niesamowite a na speedtescie pełna prędkość i ping zaledwie 12

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  8. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Ja mam to samo tylko BO 2 ,konsola też połączona kabelkiem wszystkie porty odblokowane przypisany stały adres IP.
     
  9. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    a skąd jesteś? może mamy tego samego dostawcę :p
     
  10. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Jestem z Łodzi a dostawca TOYA.NET
     
  11. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Odp: Problemy z XBL

    Jednak nie ta sama miejscowość i dostawca

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  12. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Widzisz a problem taki sam ,daj znać jak coś będziesz wiedział od swojego dostawcy.
     
  13. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    dodam że u mnie do godzin południowych jest wszystko OK. Żadnych lagów czy problemów z rozłączaniem od XBL. W godzinach popołudniowych ok 14 godz. zaczyna się jazda.
     
  14. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Hehe kolego podobnie od 15,16 ale wydaje mi się że najgorzej jest od 17
     
  15. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Ja mam podobny problem, dzisiaj to zauważyłem: Gdy oglądam długi film na X'ie to zawsze jak wychodzę, jestem odłączony od XBL. Dzisiaj w nocy natomiast puściłem ściąganie Halo: Reach. Byłem pewny że wstanę jak zwykle o 6:30 i zacznę grać. A tu: niespodzianka! Odłączono od XBL. Pobrało mi się tylko 16 %. W grach tak się nie dzieje, tylko przy filmach alb przy bezczynności.
     
  16. kucyk3

    kucyk3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    KIELCe
    Ja miałem podobnie nie chciało się zalogowac do xbl a stan sieci byl ok . Spróbowałem pobrac swój profil z xbl i pomogło nie wiem czy to samo u was spróbujcie :)
     
  17. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Odp: Problemy z XBL

    Pobieralem ponownie profil i nic nie dało

    Tchnięte z SGS GT-I9000

    @edit:
    zrobiłem dzisiaj test prędkości na uTorrencie, no i wyszło tak że ustawiam rożne lokalizacje i tylko czasami się połączy a jak juz się połączy to wykrywa mi ustawienia prędkości na 1 Mb/s.
    U mojej mamy dostawca jest ten sam i miałem okazję akurat też dzisiaj zrobić test i wyszło praktycznie to samo tylko z posiadanych 4 Mb/s wyszło zaledwie 2 Mb/s. Dodam że ja posiadam łącze sumaryczne 8/8 Mb/s a moja mama 4/4 Mb/s.
     
Wczytywanie...

Poleć forum