1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ToPrzeciezJa, Maj 26, 2011.

  1. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Sorki, ze walkuje jeden i ten sam temat, ktory pewnie ciagle przerabiacie, ale chce jak najszybciej rozwiazac ten problem. Mianowicie - kupiłem wczoraj slimke 4gb i chciałem połączyć sie z internetem i nie wykrywa mi połączenia dokładnie cały czas przy drugiej ikonce - internet. Internet mam radiówkę ( @lfanet ) korzystam z routera.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W jaki sposob laczysz xboxa z netem za pomoca routera ?
     
  4. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No dobrze ale z czym sie laczysz, ze swoim routerem czy uslugodawcy ?
     
  6. kajoj53

    kajoj53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napisał w pierwszym poście, że z routera korzysta. Jak dla mnie to router nie jest ustawiony pod xboxa, sprawdź porty ;)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiem o tym ale jesli router dal usługodawca mogl go ustawic na filtrowanie po mac adresie z reszta zamkniete porty nie powodują niemożności połączenia z XBL
     
  8. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ze swoim routerem. Co mam zrobić? Nie zaprzecze, że jestem troche żółtodziobem..
     
  9. Fantomx

    Fantomx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Otwarcie portow mu nic nie da bo on nie ma publicznego ip, porty musi otworzyć uslugodawca neta

    Co do routera to zalezy jak masz ustawionego mozliwe ze pobiera on adresy od uslugodawcy a ten pusci tylko twoj komp musial bys sklonowac mac adres z sieciowki do routera, a w routerze zrobic podsiec czyli wlaczyc dhcp i dac inna maske podsieci i ip z innej klasy
    Jaki dokladnie masz router ?
     
  11. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    !Brudsien naucz się ortografi " doprze"
     
  13. Gru

    Gru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wlacz na routerze UPnP
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak sie logujesz na router jakie masz menu zielone, niebieskie czy bialo-pomarańczowe ?

    Nauczyciel sie znalazł ile bledow w moich wypowiedziach widzisz, jeden to jak bys byl chociaż troche inteligenty pomyslal bys ze to blad z powodu zbyt szybkiego pisania

    Nic mu to nie da bo nie ma publicznego ip
     
  15. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie po to założyłem temat, żebyście sobie wypominali ortografie.. Jak się zalogowac na router, bo robiłem to już jakiś czas temu?
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Skoro sie juz logowales to powinienes wiedziec, bramka domyslna to adres routera najbardziej popularny adres to 192.168.1.1
     
  17. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem już to rano i cały czas mi wyświetla, że nie ma takiej witryny.
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Napisalem ci ze to najbardziej popularny adres ale nie zawsze jest taki sam, wpisz w menu start polecenie cmd i w okienku ktore sie pojawi wpisz ipconfig /all , bramka domyslna to adres routera
     
  19. ToPrzeciezJa

    ToPrzeciezJa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem tak cały czas. Wpisywałem cmd, znalazłem to na jakims poradniku, default geteway tez wpisywalem i nic z tego. Irytuje mnie to ^^
     
  20. zak75

    zak75 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta prosto:
    1. Naciskasz przycisk START (ten po lewej na dole ekranu)
    2. polecenie URUCHOM
    3. wpisujesz komendę CMD
    4. pojawia Ci się czarne okienko, w nim wpisujesz komende IPCONFIG
    5. teraz pojawi się "brama domyślna : XXX.XXX.XXX.XXX" gdzie X-y to adres routera.
    to dla windowsa XP, jak masz win7 to w pkt. 2 wpisujesz komendę CMD w polu opisanym "wyszukaj programy i pliki" , jak masz coś unix'owego to sobie z nas jaja robisz :) (taki żart), jak masz mac'a to nie pomogę, bo tylko raz widziałem i to z daleka.
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kto ustawial ci ten router bo jak domyslna bramka nie wchodzi znaczy ze router nie podaje ustawien sieci z swojego DHCP tylko twoj uslugodawca je daje, a router dziala jako punkt dostepu, ale jaki ma dokladnie adres tego ci nie napisze bo to wie osoba ktora go ustawiala, zobacz jeszcze 192.168.1.254 jak nie zresetuj router i ustaw w inny sposob ale jak to by trzeba ci nie mala instrukcje obslugi napisac
     
Wczytywanie...

Poleć forum