1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy z Xbox'em po zainstalowaniu aktualizacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jarzyna7652, Kwiecień 21, 2013.

  1. jarzyna7652

    jarzyna7652 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Witam,
    Jestem posiadaczem przerobionej ( niestety nie wiem jakiego rodzaju przeróbka jest wgrana na moim szatński sprzęcie :/ ) konsoli Xbox 360 Premium, 20GB dysk, napęd Phillips ( żółte kabelki ) i mam z nią mały problem. Otóż jakiś czas temu postanowiłem podłączyć do mojej bestii internet. Oczywiście powitała mnie informacja o aktualizacji. Rzecz jasna posłusznie się zgodziłem i zainstalowałem. I tutaj zaczynają się jajeca. Przed aktualizacją nagrana przeze mnie gra Red Dead Redemption zainstalowała sie bez problemowo, uruchomiła itd. Po zaktualizowaniu i włożeniu do napędu tej samej płytki z grą pojawia mi się tylko takie okienko http://zagraceni.pl/wp-content/uploads/2010/11/xboxlogo.jpg. Pomyślałem, że może to wina płyty, więc nagrałem kolejną grę ( Fifa 13 ). Lecz z tą kolejna niespodziewanka. Niby wczytuję płytkie, znika dashboard jakby się uruchamiało, pojawia sie czarny ekran przez ok. 2-3s. i powraca do głównego interfejsu. Dodam, że teraz oryginalne gry działają bez problemu tak jak wcześniej. Na forum czytałem, że podczas aktualizacji traci się przeróbkę, więc mam 2 prośby:

    1. Co będzie mi potrzebne do ponownego przerobienia mojego Xboxa? ( nie chciałbym oddawać go komuś by zrobił to za mnie, trzeba się rozwijać :) ). Instrukcja krok po kroku. ( 1. Podłącz to i to, zainstaluj to, odłącz to, podłącz tutaj, zainstaluj to itp :panda: ).

    2. Co mogło być przyczyną takiego zachowania X'a? Wg mnie to, że po aktualizacji traci się przeróbkę trochę mnie dziwi i nie do końca chce mi się w to wierzyć. Może da zrobic coś, żeby nagrywane gry działały jak przed aktualizacją bez żadnego grzebania i bawienia się w ponowne przerabianie.

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    a masz lt 3.0? i gre trzeba skan abgx 360 na ustawieniu autofix level 3. czarny ekran jest na chwile brak topologi lub nie na te lt co masz. Jakby nie było lt to nie odczytal wogule płyty. Do benq latwo jest wgrać lt 3.0 Bez najnowszego lt nie wchodz na live.
     
  4. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    1 osoba to lubi.
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Filozofi nie ma podpiąć naped do pc ,włączyć jf i dać unlock,read i flash na lt 3 z kluczem.
     
  6. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po takiej aktualizacji to nie wiem czy nie przestaną Ci działać gry xgd3 nagrane zwykłą nagrywarką. Spróbuj jeszcze wyczyścić pamięć podręczna dysków jeśli by nie działały gry po wgraniu lt3, to w tedy zostaje tylko ihas
     
Wczytywanie...

Poleć forum