1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemy ze złączem HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matii_14, Luty 5, 2012.

  1. matii_14

    matii_14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problemy z podłączeniem xboxa do telewizora przez kabel HDMI. Gdy to robie nie wyswietla sie normalny ekran xboxa tylko z różową powłoką. Gdy właczam gre takze ona pojawia sie z różową powłoką.I jeszcze zapomniałem dodać ze obraz jest jakby przesunięty w prawą strone i uciety ? Czy da sie cos z tym zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xbox drift

    xbox drift Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprobuj innego kabla albo podlacz go pod inne uzadzenie zeby wykluczyc jego wade. jak zlacze w xboxie to tylko naprawa
     
  4. matii_14

    matii_14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączalem tym samym kablem pod inny telewizor i wszystko dziala. A gdy podłaczam pod ten telewizor np. laptopa przez hdmi to tez dziala ??
     
  5. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jak poruszasz kablem przy wyjsciu z konsoli to rozowa powloka zanika?
     
  6. matii_14

    matii_14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie zanika. A gdy zostawie xboxa tak wlaczonego to po chwili calkiem obraz zanika i sie wlacza. Tak jakby na chwile go odłaczyc od telewizora i zaraz podlaczyc.
     
  7. Strus

    Strus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustaw natywną rozdzielczość telewizora w ustawieniach konsoli.
     
  8. matii_14

    matii_14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przestawiałem wszystko i nic. Raz gościu na gieldzie powiedzial mi ze moge miec ustawienia na full hd a mam telewizor hd ready i tak rzeczywiście mam telewizor z hd ready ale jak to sie zmienia? A na tym 2 co sprawdzalem i dzialalo jest full hd ? czy to jest z tym zwiazane, i jak to zmienic?
     
  9. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak masz HD Ready to ustaw w opcjach konsoli rozdzialke 720p. I o co dokladnie chodzi z tym 2? Na innym TV Ci chodzi ok, tylko na twoim HD Ready sie sypie?
     
  10. matii_14

    matii_14 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak na innym TV dziala normalnie tam jest full hd. A na moim gdy wlączam jest tak jakby normalny ekran xboxa tylko z różową powłoką. I od czasu do czasu pojawia sie czarny ekran ale zaraz znów wyskakuje ekran xboxa. I do tego widok jest przesuniety w prawa strone. po lewej stronie ekranu jest czarne i od 1/4 ekranu zaczyna sie dopiero ekran xboxa.
     
  11. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A zmieniales rozdzielczosc na mniejsza w konsoli? 480p, 720p? Sprobuj jeszcze innego kabla HDMI jak masz pod reka. Moze "nie dogaduje sie" akurat z Twoim TV. Jak to nie pomoze to chyba pozostaje tylko wymiana TV na cos innego. Jakiej firmy masz w ogole TV? Jaki konkretnie model? Jesli masz wejscie component to moze spruboj jeszcze tego polaczenia, zamiast HDMI.
     
Wczytywanie...

Poleć forum