1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problemz nagraniem obrazu na płytę

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez RafisLSP, Listopad 29, 2009.

  1. RafisLSP

    RafisLSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Nie mogę w żaden sposób wypalić obrazu na płytę.
    Przeszukiwałem forum i dzieki temu sprawdziełm czy moja nagrywarka obsługuje DVD DL i obsługuje.Nie ma do niej żadnego nowego firmware.

    Pobrałem obraz gta 4. Po sciągnieciu okazało się ze były błędy CRC w archiwum ,ale udało sie je usunąć dzieki danym naprawczym.

    Czytając dalej forum okazało sie że obraz ma błąd opisany dokładnie

    "Podobnie jak błąd AnyDVD, błąd CRC powstaje przy błędnym zripowaniu gry. Nie da się tego naprawić. Gra raczej się nie uruchomi lub będzie się zawieszać, resetować. Bardzo niebezpieczny błąd nie należy grać online."

    Wiec wiem ze obraz nagaje się jedynie do skasowania.

    Moje pytanie jest takie czy ten błąd w obrazie .iso może byc powodem że nie moge wypalic płyty?Próbowałem w imgburn i clonecd i za kazdym razem operacja kończy się zawiechą kompa.Płytki oczywiście verbatim.

    Z góry dzieki za odpowiedzi
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnichu573

    Mnichu573 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Myśle że pobrałeś złego torrenta(zepsutego).
     
  4. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Tak to jest powód tego. Napęd próbuje nagrać pliki których nie ma, a według pliku .dvd są.
     
  5. RafisLSP

    RafisLSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Aha,rozumiem ze nie pozostaje nic innego jak sciagnięcie innej kopi.Dzięki za wyjaśnienia bo szukałbył błedu w nagrywarce.
    Pozdro
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    bzdura.

    to nie wina obrazu. nagrywrka nagra ci kazdy obraz nawet zepsuty
     
  7. RafisLSP

    RafisLSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    chyba racja,pobrałem nowy obraz ,po testach wszystko z nim ok i pojawia się ten sam błąd.Gdy próbuje nagrac obraz jest zawiecha kompa i pozostaje tylko restart.Nagrywarka nawet nie rozpoczyna nagrywać. Wie może ktoś w czym tkwi problem?
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    w nagrywarce, systemie, płycie, pamieci ????
     
Wczytywanie...

Poleć forum