1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Probrem z graniem online

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukns, Październik 15, 2016.

  1. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam!Pomoże mi ktoś z konfiguracją?Posiadam internet z kablówki na światłowodzie.Router Netis WF2780.Internet do xboxa mam po kablu.Odblokowałem porty. NAT mam otwarty na XO ale dalej nie mogę grać ze znajomym w fife 16. Zarezerwowałem adres dla xboxa i korzysta tylko z niego.Nie wiem co mogę jeszcze zrobić i powoli wymiękam.Upnp włączony.DMZ włączone i przypisany adres xboxa.Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?Bo walczę już z tym drugi tydzień i powoli się poddaje.
     

    Załączniki:

    • netis.jpg
      netis.jpg
      Wielkość pliku:
      168 KB
      Wyświetleń:
      28
    • netis2.png
      netis2.png
      Wielkość pliku:
      98,3 KB
      Wyświetleń:
      26
    • netis3.jpg
      netis3.jpg
      Wielkość pliku:
      137,2 KB
      Wyświetleń:
      26
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    249
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    IP publiczne? Jakie błędy Ci się pojawiają?
     
  4. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    IP publiczne.Błędów ogólnie brak.Tylko jak np chce zagrać w fife to za każdym razem gdy on zaprasza mnie lub ja jego do meczu wyskakuje komunikat: "Przeciwnik opuścił mecz"
    14618780_1225516794158947_1985752752_o.jpg
     
    Ostatnia edycja: Październik 22, 2016
  5. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    249
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Spróbujcie oboje zrestartować Fife w tym samym czasie.Banalne ale mi pomogło jak chciałem zagrać z kumplem i wyskakiwało mi to samo.
     
  6. Giker127

    Giker127 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    61
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mielec
    Próbowałeś inne gry online ? Spróbuj jeszcze odblokować porty wykorzystywane przez fife (niewiem czy to te same co dla xbox bo nie gram w te grę ale wiem ze jakieś były )

    Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
     
  7. mrok

    mrok Ryżownik Ryżownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    1095
    Punkty za osiągnięcia:
    93
  8. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Porty już mam odblokowane ale nic to nie daje.Znajomy czyli mój sąsiad z bloku ma ten sam problem.Ten sam dostawca neta tylko router inny i on jest po wifi.Chcieliśmy zagrać razem i nic z tego.W sumie to żadna gra typu Fifa,UFC, lub NBA nie działa online.W fife udało nam sie tylko zagrać w trybie współpracy.W tom clancy's the division lub gta 5 gramy normalnie.

    netis44.jpg
     
    Ostatnia edycja: Październik 15, 2016
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Mi na tym routerze normalnie działało łączenie się online ze znajomymi. Jedynie z tego co pamiętam to ja Xboxa podpięłam pod 2.4GHz, bo na 5tce coś nie bardzo chciało chodzić. Porty odblokowane też miałam i działało. Całkiem możliwe, że wasz dostawca blokuje porty tak, że nic nie da wasze otwieranie portów.
     
  10. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to nie dobrze.Dzwoniłem do nich ale nikt tam nie za bardzo kuma więc ciężko sie dogadać.Spróbuje jeszcze po wifi.Tylko wszystkie porty muszę robić od nowa.Taka niby prosta rzecz jak granie w sieci :(
     
  11. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    A jeszcze jedno szybkie pytanko jeśli chodzi o ustawienia.Czy ja i znajomy musimy mieć wszystko ustawione z portami itd. tak ja trzeba czy to tylko ten co zaprasza do gry online?
     
  12. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Oboje musicie mieć porty odblokowane i status NAT na otwartym (Konsola -> Ustawienia -> Sieć). Nie pisz posta pod postem, użyj opcji edytuj, bo dostaniesz bez sensu punkty.
     
  13. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest to wina waszego internetu, miałem ten sam problem że nie mogłem grać ze znajomymi z internetem od tego samego dostawcy. Utwórz hotspot na telefonie i zobaczysz że będziesz mógł się połączyć ze znajomym.
     
  14. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli nic z tym nie zrobie?
     
  15. SecondCoroner

    SecondCoroner Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2016
    Posty:
    83
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    No Ty nie, ale dostawca powinien Ci pomóc. Przecież skoro z jego winy nie możesz korzystać z jednej w podstawowych funkcji internetu jaką jest granie online to jest to niezgodność z umową nie? Przerabiałem coś podobnego u siebie, ale chodziło o szybkość wysyłania. Byłem DJem w radiu internetowym i internet mi rwało. Nie miałem innej możliwości, bo gość był monopolistą u mnie na za**piu. Ale wywadziłem swoje :D
     
  16. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Próbowałem wczoraj z nimi rozmawiać ale nic z tego.Bardziej to są montażyści niż pomoc techniczna.Nie bardzo rozumiał o co mi chodzi.Jak bym znał problem to bym im wyjaśnił ale sam nie wiem o co chodzi.
     
    Ostatnia edycja: Październik 16, 2016
  17. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A próbowałeś z tym hotspotem? Ja obstawiam, że dostawca Ci blokuje porty, te które musisz mieć odblokowane by normalnie zagrać. Wg mnie jakbyś zagrał z kimś innym, kto ma neta z innej sieci niż Ty to bez problemu byście pograli.
     
  18. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dopiero dzisiaj mogłem to sprawdzić.A więc na hotspocie działa normalnie.Tylko nie ukrywam że wolał bym normalnie pograć.Rozmawiałem dzisiaj z dostawcą internetu i zapewniał mnie że nie blokują żadnych portów i pewnie problem mam z konfiguracją routera.Ktoś ma jakiś pomysł?

    Jeszcze spróbuje podpiąć neta bezpośrednio z modemu omijając router.
     
    Ostatnia edycja: Październik 20, 2016
  19. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    U mnie każda możliwa konfiguracja routera, podpinanie internetu bezpośrednio, otwieranie portów nie rowiązywało problemu. Dopiero kontakt z adminem sieci pomógł.
     
  20. lukns

    lukns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    No masz rację.Podłączenie bezpośrednio do modemu nic nie pomogło.Będę atakował ich w sobotę jeszcze raz.A nie wiesz co ci zrobili że pomogło?
     
    rychu8818 lubi to.
  21. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak masz możliwość porównaj status WAN u siebie i znajomego. U mnie było tak że ja miałem maskę podsieci 255.255.255.0 a znajomi 255.255.255.128 i chyba to był problem
    Admin ustawił że wszyscy mamy tak samo i dziala
     
Wczytywanie...

Poleć forum