1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Profil-przenoszenie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Czerwiec 20, 2010.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Witam. Mam pytanie dot. Profilu na x360. Czy jeśli mam teraz profil na konsoli A na dysku, są tam też save itp. I czy jeśli przeniose dysk do konsoli B, to czy profil i savy będzie działał, czy będę go musiał shackowac? Bo już nie wiem, proszę o odp kogoś, kto już robił coś takiego. Oczywiście podziekuje i Sory za błędy, ale pisze to z komórki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jezeli na starej konsoli masz bana i chcesz przeniesc na nowa bez bana to musisz odflagowac programem (jest instrukcja na forum)jezeli jedna i druga konsola jest niezbanowana to nic nie musisz mozesz normalnie przeniesc
     
  4. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    nie, konsola jest nie zbanowana, ale jesteś na 100% pewny, bo ją gdzieś czytałem, że jak ktoś dostał roda i kupił nowa konsole to profil był uszkodzony. A odpisali mu że profil był założony na inny nr seryjny konsoli i już profil może usunąć lub odzyskać z xbl, to wkońcu jak to jest przekładał ktoś kiedyś do innej konsoli dysk z profilem i saveami i działało?
     
  5. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Up!

    to wkońcu jak to jest przekładał ktoś kiedyś do innej konsoli dysk z profilem i saveami i działało, czy było, że profil uszkodzony?
     
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja przegrywalem sejwy i wszystkie dane z memorki na dysk, i wszystko szło bez problemów, ale niektórych sejwów się nie da przenieść, szkoda.
     
  7. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    oj da sie :D podepnij HDD i pendiva skonfigurowanego po x360 i przenos/kopiuj sobie profil, savy do woli
     
  8. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Kurcze, chyba się nie zrozumieliśmy. :rolleyes:

    Powiedzmy, że mam konsole A i B. Na A jest profil i kilka save'ów (na HDD) a w B nie ma nic (ani dysku, ani memorki, nic). I odpinam HDD z konsoli A i przepinam do B i czy profil i save (z HDD) będą działać, czy będzie, że profil uszkodzony?
    Bo już kurde sam nie wiem. Proszę o odp. osoby, które robiły już takie coś. Pozdrawiam i podziękuję

    mosak95


    Aha dodam jeszcze że konsola nie przerobiona (wszystko oryginalne)
     
  9. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wszytko będzie działać
     
  10. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A robiłeś tak? :D
     
  11. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No i u mnie było wszystko ok
     
  12. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Niektore gry musisz ponownie zainstalowac na dysk.
     
  13. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale mu chodzi o profil i sevy
     
  14. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ale to wystarczy, że wypnę dysk z konsoli A, przepnę do B profil i save'y bez problemu działają, niektóre gry przeinstaluje i wszystko gra? Nie trzeba nic hackować profilu, ani nic? Nie ma możliwości, żeby profil nie działał?
     
  15. kitanek

    kitanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale gry arcade nie działają przeniosłem profil i gry za pomocą pendrive i działa tylko profil gry są w wersji demo może jak podepnę do neta to się odblokują próbował już ktoś?
     
  16. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a czy jak przeniosę cały dysk z konsoli A do B to gry arcade będą działać?

    mosak95 dzięki za temat, bo sam chce kupić drugą konsolę i zaktualizować sobie wreście osiągnięcia.
     
  17. Phoenix505

    Phoenix505 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Ja osobiście przenosiłem tylko dysk z konsoli a do konsoli b. I by wszystkie dodatki i arcade themy itd działały poprawnie należy wykonać następującą operację a mianowicie przenieść licencje z konsoli a do konsoli b co możemy zrobić tu >KLIK<
     
  18. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A, żeby działał profil i save'y, to też trzeba przenieść licencje, czy to potrzebne tylko do gier arkejd i themów?
     
  19. Phoenix505

    Phoenix505 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Tylko do arcade i themów savy powinny działać normalnie w razie co skopiuj profil na pendrive i odpal go na drugiej konsoli jeżeli poprzednia nie była banowana nie powinno być problemu.
     
  20. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ale chodzi o to, że ta druga nie będzie miała dysku, tylko przełożę dysk i czy wtedy będzie działać? Czy muszę pendrivem?
     
  21. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Tak savy będą i cały profil. Sam miałem tak że tylko przełożyłem dysk do drugiej konsoli i wszystko działa. Jedynie to musiałem na nowo zainstalować grę na dysku bo mi konsola odczytywała z napędu.
     

Poleć forum