1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

programy JTAG na dysk usb jak

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez sajdorr, Wrzesień 2, 2010.

  1. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    Otóz mam "jeszcze" freeboot'a 0.032 (jeszcze bo prawdopodobnie po restarcie konsoli mi sie nie uruchomi -.-) i jako, że mam 1wszy dzień xboxa z JTAG'iem oto moje pytania:

    Posiadam tylko wewnetrzny dysk twardy 80GB 2,5 sata, który jest podłączony adapterem usb do portu usb więc :

    1.Jak instalować na ten dysk gry ? (kopiuje przez xex menu mw2 i nie do konca kopiuje)
    2.Czy jest możliwość żeby ten dysk sata 2,5 80GB jakoś połączyć do wejścia na dysk twardy ? jakieś przejsciówki ? i czy będzie działac ? :)



    i mały offtop: po wgraniu do nand freebota (stworzony w freeboot toolbox) w końcu po ponownym włączeniu xboxa - czarny ekran, potem 2 czerwone diody ... aż wyłączyłęm i włączyłem znów i o dziwo działa 0.o co zrobić aby tak się nie robiło ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    gry wypakuj programem xbox backup creator do folderu games na dysku. A jak chcesz uzywac jako dysk twardy xboxa to musialbys podlutowac sata i zasilanie do plyty glownej.
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wgrałem xbr przez xellousa, no i czarno ;) skasowałem nand i narazie próbuje wgrać xella ale ciągle błędy wyskakują...
     
  6. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa

    teraz jest fajniejszy program, XBOX 360 ISO Extract (ver 0.40). Jest mozliwość wypakowywania kilku obrazów naraz i generalnie najszybciej to robi z dostępnych programów.
     
  7. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wyczyściłem nand, wgrałem samego xella i 3 czerwone diody. Co robić? ;/
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To kasuj raz jeszcze i wgraj:) od 0
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wgrany xell+ xellous DZIAŁA KU]-[VVA !!!

    Czas na pytania:

    1.
    Mataman ten sposób z przygotowanym obrazem nand napewno będzie działąć ? boje się, żę po kilku startach moja konsola znów dozna ciemności ...
    (jtag hack zrobiony starym sposobem http://i144.photobucket.com/albums/..._Hack/SPI__JTAG_diagram_zephyr-falcon-opu.png )

    2. Jak zrobić ten obraz freeboot (jakie komendy wpisywać) najlepiej aby miał w sobie dashlaunch 1.0 (z unlicensed content patch) i freestyle dash :) (czytałem readme ale jestem w tym wręcz zielony...) ... odrazu mówie, że niemam dysku twardego, tylko te biedne 20GB podłączone przez usb.

    3.
    Masz może jakiś schemat, jakie punkty przylutować ? :)
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Te donor nands sa droga na skróty, mi działa ale ja mam 16mb. generalnie zawsze najlepiej samemu zrobic obraz , wtedy na 100% będzie dobrze. Tu masz tutek najbardziej łopatologicznie napisany jak sie da.

    The Tech Game - install freeBOOT0.031 Pics Noob Friendly

    Co do patchy. unlicensed content patch czy patch do ping w xlink wklejasz poprostu na root hdd1.

    Natomiast aby we freeboocie mieć dashlaunch 1.0 musisz ściągnąc jego pliki ( z xbins) i wkleić je do folderu bin freeeboota i dopiero budowac obraz.

    Freestyle wgrywa się na dysk nie do nand.
     
  11. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    co jeżeli ja niemam tego cygnosa ?
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    pkt 4 i 5 cie nie interesuje

    Tak samo pkt 9 w poradniku tez pomijasz. Think man !!!
     
  13. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    pominałem punkt 9 i przy próbie stworzeniu image.bin wyskakuje:

    ERROR: File "data/smc.bin" could not be opened
    ERROR: I/O error.

    co teraz ?
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    W folderze temp masz plik smc.bin skopiuj go do folderu data
     
  15. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    freeboot zawitał, na jak długo ... o to jest pytanie.

    no i po paru restartach błąd E79

    na forum xboxhacker wyczytałem, że potrzebny jest plik smc_dec.bin wyciągnięty z obrazu XBR3_3.

    Mam owy obraz na dysku, ale nie wiem jakim programem "rozpakować" ten image, aby móc skopiować smc_dec.bin. Jak to zrobić ?
     
  16. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  17. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wgrany smc_dec.bin z xbr3 i śmiga jak marzenie ;)

    po czym można poznać, że mam zainstalowanego dashlaunch 1.0 ?
     
  18. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Po tym jak flash installerem wrzucisz launch.xex do nand, a skonfigurowany pod siebie launch.ini na root hdd1. Odpali ci się np freestyle zamiast nxe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum