1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosba o dzialajacy UPDATE-KINECT-ADVENTURES.rar i UPDATE-KINECT-ANIMALS.rar

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Masownik20, Listopad 27, 2010.

  1. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    witam
    linki ktore zostaly podane juz wygasly moglby ktos łaskawy podac aktualne dzialajace badz tez wrzucic to na jakis serwer??
    i czy te piki rozpakowuje do jakiegos folderu? czy tak jak sa spakowane w rar pojedynczo kopiuje i wklejam do pena i wgrywam??bo nie jets tot am podane wlasnie w tym poradniku..pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lookash82

    lookash82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. lookash82

    lookash82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    napisz czy idzie Ci ten update z pendrive
     
  5. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    co ty podales?? nie ma tma nic do sciagniecia..chyba te linki wygasly z tego posta 1 tam..??? a potrzebuje te 2 rzeczy
     
  6. hazardzik

    hazardzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przyłączam się do prośby o podanie nowych linków do plików.
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    UPDATE KINECT ADVENTURES
    MediaFire


    UPDATE KINECT ANIMALS
    MediaFire

    1. Format pena na fat32
    2. Rozpakowujesz adventures i folder $SystemUpdate na pena
    3. Podpinasz pena do włączonej konsoli i powinno ci się pojawić czy chcesz zaktualizować
    4. Usuwasz z pena pliki w wsadzasz wypakowane $SystemUpdate z animalsów
    5. =4
    i gotowe [jeśli masz LT lub iXtreme 1.6[active.iso), jeśli nie patrzysz niżej]

    Jeżeli pat****esz gry na niższy wave musisz zainstalować wtedy jeszcze beta dash.

    2.0.12416.0 BETA
    MediaFire
     
  8. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Podsumowujac wypakowuje te 2 rare do folderu SystemUpdate i ten folder wrzucma na pena i do konsoli?? i robie tak pokolei z adnvetures i animals??
    i jesli mam 16. z activate is to tego beta dasha nie msuze wgrywac tak??
    pytania zadalem dla pewnosci zeby nie bylo watpiwosci..
    DZIEKI ZA ODP I TAKICH ODPOWIEDZI JAK WYZEJ SIE OCZEKUJE;)
    ps.czy oflagowuje to konsole?
     
  9. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak, najpierw adventures na pena i instalujesz, potem usuwasz wszystko z pena i wrzucasz animalsy -> instalujesz. Nagrywasz AC:B/NFS:HP, uruchamiasz gre z active.iso, akceptujesz instalacje aktualizacji i grasz ;)

    Lepiej zrobić aktualizacje z AC:B

    Nie oflagowuje to konsoli [#screen]
     
  10. rumpelstilskin

    rumpelstilskin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Panowie czy po tej metodzie 3 updatów urządzenie Kinect działa normalnie, czy ta metoda jest tylko do odpalania gier z AP25 a Kinect nie działa poprawnie? Proszę o rzetelne i sprawdzone info. Mam jeszcze starego dascha I chcę kupić Kinecta dla dziecka.Jaki dasch mam wgrać żeby urządzenie działało poprawnie no i żeby pykać na p*****ch.Najlepiej z AP25 też.
     
  11. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ up

    Update KINECT Adventures i Animals były w pakiecie z tymi dwoma grami (Adventures i Animals) przeznaczonymi na Kinecta, więc jak sam widzisz te dwa updaty przeznaczone są do poprawnego działania Kinecta, a że udało się dzięki nim obejść AP25 (przynajmniej na razie) to kwestia przypadku (raczej panowie z MS tego nie zaplanowali, chociaż kto ich wie :p )

    Kinect na pewno po 3xupdate działa jak należy, możesz spokojnie kupować i grać dopóki nie będzie wymagana kolejna aktualizacja (a na pewno za chwilę zaczną wychodzić gry, do których działania będzie potrzebny jeszcze nowszy dash)

    LT+ prędzej czy później będzie nie do uniknięcia, żeby pograć w nowe tytuły.
     
  12. korn84

    korn84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam mam nieco podobny problem mianowicie

    Wczoraj zakupiłem kinecta i po zainstalowaniu aktualizacji z Kinect adventures wszystko działało poprawnie. W dniu dzisiejszym próbowałem załączyłem gre Kinect Sport i przy aktualizacji wyświetlił mi się komunikat że nie może odczytać płyty od tego momentu coś namieszało się w oprogramowaniu i kinect przestał działać

    Po włączeniu kinect adventures otrzymuje informacje ze musze dokonac aktualizacji ale z tej płyty wczoraj ją instalowałem i dzis już jej nie chce zainstalowac. Próbowałem z pendrive powyższe pliki co zostaly podane zainstalowac ale nie wyświetla sie komunikat o tym aby dokonac aktualizacji...

    Czy ktos wie co w takie sytuacji moze pomoc?
     
  13. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    czyli ten sposob co jest podany nie bedzie dzialal wiecznie?? i tak trzeba bedzie LT+??? i tego dasha nie musze jesli nie rpzerabiam wave tylko odpalam obrazy tak jak sa przez acti.iso
     
  14. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    korn84
    Być może właśnie ten problem jest u ciebie.

    Co zrobić żeby działał Kinect?
    Jedyną metodą jest chyba aktualizacja dasha to tego najnowszego, wspierającego AP25 (jeśli grasz na oryginałach to nie problem, a jeśli nie LT+ zostaje)

    ---

    Masownik20
    Dopóki nie zaczną wychodzić gry, do których działania będzie wymagany jeszcze nowszy dash i nie będziesz miał takiego pecha? jak korn84 będziesz mógł grać. W skrócie - w AC:B i NSF:HP po 3xupdate możesz grać do końca świata, a co z innymi nowymi grami na razie nie wiadomo.

    Jeśli korzystasz z active.iso nie musisz instalować 2.0.12416.0 BETA, po wsadzeniu płyty z AC:B / NSF:HP zapyta cię o aktualizację i wtedy to zrobisz [lepiej z AC:B].
     
  15. korn84

    korn84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hmmm nie da sie w jakis sposob wywołać ponownie tych aktualizacji? wie ktoś może? Zakładając że grywam nie tylko w oryginalne gry to rozumiem to co ewentualnie jeszcze moge sprobować? Domyślam się ze aktualizacja którą można pobrać ze strony xbox.com raczej nie wchodzą w gre bo pewnie jeszcze bardziej namieszają u mnie...

    Jesli to mozliwe prosiłbym o jakies proste wytłumaczenie jako że nie jestem za bardzo obcykany w tym wszystkim
     
  16. rumpelstilskin

    rumpelstilskin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuję bardzo za rzetelną odpowiedź eXtrim. Pytałem o to na różnych forach, ale nikt nie potrafił jednoznacznie odpowiedzieć na moje pytanie.Miałem wątpliwości co do działania Kinecta po tej metodzie, ponieważ te dwa pierwsze pliki są ponoć zmodyfikowane, ale nie wiem w jakim stopniu i czy kontroler będzie poprawnie działał.Teraz dla tych, których nurtuje to samo pytanie-mam konsolę z 11.2009 120 Gb, dascha 8155, napęd LiteOn, ixtreme LT .Przerobię dasha tą metodą i dam znać TUTAJ (jeśli nikt nie zamknie tematu)czy Kinect działa normalnie oraz czy gry z AP25 też się odpalają.Wielkie POZDRO dla Wszystkich.
     
  17. rumpelstilskin

    rumpelstilskin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A więc przerobiłem dascha tą metodą i nagrałem uprzednio pobraną grę AC Brotherhood PL bez żadnych przeróbek wave i bez przepuszczenia przez abg 1.0.4.Czyli CZYSTA kopia.Dach z 8155 przeszedł na 12416 i gra odpala bez problemu za każdym razem.Na razie jestem bardzo zadowolony, ale zaczekam na Kinecta(czy będzie działał poprawnie).Mam go odebrać dopiero w piątek 3 grudnia, więc napiszę TUTAJ czy działa bez zarzutu.
     
  18. Pusiak

    Pusiak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pewien problem.Otóż nieświadomy ściągnąłem i zainstalowałem na xboxie tylko samą betę.Chcę wiedziec czy ASSASSIN mi pójdzie czy muszę zainstalowac jeszcze animals i adventures jeśli to jeszcze w ogóle możliwe?
     
  19. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Teraz to już "po ptokach", za późno na adventures i animals kinect update(nie ma możliwości wgrać ich teraz). Żeby zagrać w gry z AP25 zostaje Ci zmiana FW na LT+
     
  20. Pusiak

    Pusiak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    :/ to nie dobrze.Aktualnie mam napęd LITEON i i extreme 1.51 lub 1,6 nie wiem dokładnie,rozumiem,że wgrywanie LT+ odbywa się tak jak i extreme tzn trzeba do kompa podłanczac xboxa i nie da się inaczej?A i jeszcze jak kupie np.orginał NFS to mi nie pójdą pirackie gry z Ap2,5 dobrze rozumiem? P.S nie mam i nigdy nie miałem podłączonej konsoli do neta.
     
  21. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak, trzeba podpiąć napęd pod kompa.

    Oryginały oczywiście zawsze działają.
    Na daną chwilę nie działają Ci gry z AP25, więc nie rozumiem tego przed ostatniego pytania..
     
Wczytywanie...

Poleć forum