1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prośba o pomoc Flash LiteON Xbox 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bawarsky, Luty 6, 2011.

  1. Bawarsky

    Bawarsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam was:

    Po dłuższym szukaniu materiałów, związanych z flashowaniem Xbox 360- Liteon, postanowilem napisać post. Myśle że znajdą się tu mądre głowy. które odpowiedza mi na kilka pytań.

    Otóż. Szykuję się do wgrania sobie LT + ver 1.1 Czytałem rózne tutoriale, łacznie z tutorialem video Dextera ale każdy z nich jednak wnosi pewne wątpliwości.

    Kilka kwestii technicznych opiszę:
    Mój xbox red edition elite - jasper
    kiedyś, zapłaciłem 50 zł i koleś wgrał mi extreme 1.51. oczywiście dostałem oryginalne klucze czyli...dummy.bin, i mam go na dysku.
    Przyszedł czas kiedy gry przestały działać, wtedy patchowałem sobie partycje wave. patch-ąc z wave 5 np do wave 3. Wszystko grało.
    Aktualnie weszło zabezpieczenie AP 2.5 no i wiadomo, w nowsze gry juz nie pogram, postanowiłem samemu wgrać nowsze oprogramowanie do napędu.
    Mój napęd Liteon & philips model DG-16D2S X800474-008 / October 2008.

    I teraz kilka moich pytań.

    Czy, szykując sie do flashowania? muszę podpinać igły do punktu R707? Ktoś z forum powiedział że to jest Liteon który można śmiało próbować bez kombinacji dodadkowego zasilania. Ile w tym prawdy?

    Teraz zakladając...iż faktycznie muszę podpiąć igłę z zasilaniem do R707 w nąpędzie? to podobno jest to potrzebne tylko przy odczytywaniu klucza z napędu?
    Posiadam klucz zgrany na dysku więc czy nie wystarczy otworzyć oryginalny dommy.bin w JF i zmodyfikować go razem z LT+ ? później save.... Wiadomo o co chodzi. pominalbym problem odczytu klucza skoro mam oryginalny klucz juz odczytany? Ale może się myle? proszę o komentarz.

    I jeszcze jedno pytanie.
    Biorę pod uwagę iż może ktoś się wypowie iż tą wersje Liteona wystarczy podpiąc satą do kompa, zasilaniem do konsoli, i próbować. Czy w tym wypadku można flashować w JF. ver 179 , pod windosem? widzialem filmik na Youtubie jak gość flash-ował to własnie pod windowsem Fungle Flasherem ver 1.70b, używając funkcji erase . write. (link YouTube - Flashing Dump JungleFlasher 0.1.70 Lite Touch LT LiteOn 83850c 93450c )

    Moje pytanie do ludzi którzy mają już doświadczenie przy flaschowaniu napędów. Prosiłbym o jak najwiecej informacji. Jutro zamierzam kupić kontroler Via i działać. Konsolka juz jest rozebrana i czeka:)

    Za pomoc będę bardzo wdzięczny, tylko prosilbym o wypowiedzi ludzi ktorzy maja o tym pojęcie.

    Dzięki
    Bawarsky
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    YouTube - Liteon LT+ plus update

    masz kolego

    podlączaj do sata i już ...używasz tego swojego dummy bin jako source albo klikasz dummy from ixtreme......
    i żadnych igieł....
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kontroler na via 6421A - kup
    w jungleflasherze przygotuj firmware
    a wgraj w DOS-ie dosflash-em 1.8
    bez igieł jak masz już klucz
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak ogladales moj filmik to lecisz od momentu przygotowania fw bo nasz juz odczytane. I wcale nie potrzebujesz via, liteon leci na kazdym sata.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  6. Bawarsky

    Bawarsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kontroler musze kupic tak czy siak/ nie posiadam sata w kompie, jedynie kontroler usb>>sata ale to nie jest wyjscie :) dziękuję za pomoc:)
     
  7. ukijarzyn

    ukijarzyn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    a czy eSATA w lapku też sobie z tym poradzi?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Esata sie nie nadaje.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  9. ukijarzyn

    ukijarzyn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    znalazłem sposób tutaj na forum na sata z laptopa, jeszcze troche doczytam i spróbuje :)
     
  10. KoNsulton

    KoNsulton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich jako nowy forumowicz.
    Wcisnę swoje 3 grosze odnośnie zabiegów na laptopie. Wszystko da się zrobić za pomocą portu eSATA - zarówno zgrać oryginalny firmware jak i flashować napęd. Oczywiście trzeba zaopatrzyć się w kabel SATA - eSATA (koszt na znanym portalu aukcyjnym 8 zł)
    Warunkiem u mnie na laptopie (Toshiba TECRA A11 - całość na gratach Intel'a) było włączenie w Biosie zgodności z IDE. Jeżeli nie włączymy tej opcji (pozostawiając SATA na AHCI) wówczas laptop nie będzie wykrywał napędu Xbox'a. Dodam, że przerobiłem sobie napęd liteon 83850c v2 August 2009 poprzez cięcie ścieżek, używając do tego jungleflashera pod windowsem 7 w wersji 64bit. Pozdrawiam
     
  11. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sorry ze odkopuje ale czy w przypadku kiedy tego klucza nie posiadam musze kombinowac z iglami ?
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    musisz
     
  13. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki czyli jedna kwestie mamy zalatwiona a czy znajde gdzies na forum schemat tego podłączenia ?
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Szukajcie a znajdziecie. Najlepiej kup sobie USB Probe i już jak nie chce Ci się kombinować .
     
  15. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie ma problemu kombinowanie to moj zywiol. Tylko musze wlasnie doszukac sie gdzies tego schematu widzialem co prawda gdzies juz taki schemat ale tam dodatkowo byly jakies rezystory a ja bym chcial podpiąć bezpośrenio
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  17. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie obylo by sie bez tego przełącznika i zrobic to w podobny sposob jak pokazal to dexter na spryciarze.pl ?
     
  18. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przecież to jest proste jak drut w kieszeni więc zakup sobie probe za te 40 zl podczas wgrywania fw też się przydaje.
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na krotko sie da jak jestes odwazny:)
     
  20. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobie sobie takie cos ;) ide po igły x3 kabelki x3 i przełącznik x1 :D
     
  21. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiedzcie mi jak to jest z tym punktem

    3. Przełączyd przełącznik 3,3v na ON (jak ktoś ma probe to powinien wcisnąd guzik na pozycje ON)
    4.W JungleFlasherze powinno wykryd kośd flash z statusem 0x52

    podczas przelaczania na on caly czas mamy przylozony kabel do mpx01 i jak dlugo trzeba go trzymac ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum