1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prośba o weryfikację moich domyśleń

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vilaz, Listopad 11, 2011.

  1. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakoś tak mnie dorwała ochota na pogranie w dark souls, a że jest to gra umiarkowanie nowa to i pewnie system zabezpieczeń sie zmienił. Konsolka przeleżała kawał czasu i znowu moje informacje nt. flashingu i wszelkiego haxxingu są przeterminowane, tak więc przedsięwziąłem akcję aktualizowania moich informacji. Prosiłbym o potwierdzenie lub zaprzeczenie moich domyśleń. Z góry zakładam, że nie podłączam konsoli do sieci i nie obchodzi mnie gra online ani nie tykają mnie bany.

    Zdjąłem panel przedni i sprawdziłem kabelki - żółte tak więc napęd to Lite-on. Pamiętam, że konsola była już flashowana w jakimś serwisie ixtremem ale nie byłem pewien jakim. Aby odpalić kopię GoW2 używałem płytki z activation iso tak więc domyślam się, że będzie to ixtreme 1.6 lub 1.61. Idąc dalej, Dark Souls jest grą z xgb3 tak więc wymagany jest LT2.0.
    Czy mój tok myślenia zgadza się do tego momentu?

    Pytanie:
    Czy, wymagane jest w moim przypadku rozkręcanie konsoli, podłączanie napędu do PC i aktualizacja w ten sposób przy pomocy bodajże Jungleflasher'a, czy może istnieje sposób update'u przy pomocy podłączenia pendrive bądź jakimś sposobem via usb.

    Doskonale wiem, że to wszystko pewnie już było i dla starobywalców jestem kolejnym nubkiem, jednak konsola jest jedna a portfel pusty. Wolałbym widzieć przedczas, aniżeli nadal błądzić pośród dezinformacji i przeterminowanych informacji, których jest ogrom. Cóż swój wywiad zrobiłem i więcej nie mogę się dokopać.

    Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    wymagane jest rozkrecenie konsoli
     
  4. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Tak wystarczy podpiąc napęd do pc ale żeby zrobić flash musisz mieć swój klucz napędu. Jeśli go masz to najtrudniejsze z tego wszystkiego jest rozkręcić konsole.

    PS. ZiK skąd żeś wytrzasnął ten avatar ?? o_O
     
  5. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Na forum masz tutoriale dotyczące flash'a napędu. Musisz niestety dostać się do napędu, inaczej nie zrobisz update.
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Musisz rozkręcić konsole, wyciągnąć napęd i zczytać z niego klucz a żeby zczytać klucz potrzebny jest USB Probe takowy można zakupić na allegro. Potrzebujesz także kompa z wejście SATA i kabelek SATA aby podłączyć napęd do PC i wgrać flasha przez Jungle Flashera.
     
  7. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, świetnie. Jest to bardzo pomocne.

    Jeżeli chodzi o klucz napędu doczytam i w razie czego się odezwę... istnieje możliwość, że będę musiał go sczytać (o ile jest to możliwe, z już raz flashowanej konsoli)

    Edit: doczytałem Robiego. Ok wielkie dzięki!
     
  8. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Tutaj masz tematy związane z wyciąganiem klucza jeśli go nie masz oraz flashowaniem Firmware napędów
     
  9. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
  10. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok surferj24 w linku, który podrzuciłeś nt. flashowania jest napisane:
    "-najnowszy iXtreme. W tym przypadku jest to LT+ 1.91"
    Domyślam się więc, że aktualaniejszy (i potrzebny mi) byłby LT2.0 pod Liteon'a.

    Co do usb probe są to pewnie mini-patenty i nikt mi ścieżki nie udostępni, cobym sobie sam mógł pajączka sklecić, prawda?
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    vilaz w przypadku LT+2.0 postępujemy tak samo jak w przypadku LT+1.91 więc możesz spokojnie zacząć flashowanie
    Jak coś to pomogę w miare możliwości :)
     
  12. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to spoko kolejne wątpliwości rozwiane.

    Flashować bym mógł zacząć, jakbym miał klucz sczytany. Tego bez usb probe nie zrobię, tak więc próbuję się doszukać kontaktu z gościem, który poprzednio mi to flashował. A nuż się okaże, że ma on te klucze gdzieś spisane czy coś. Chociaż... zaraz chwilkę. Jeżeli nie potrzebuję dostępu do sieci i nie mam zamiaru konsolki podłączać, to mogę olać spisywanie klucza napędu? Czy są one może w jakiś sposób zsynchronizowane z płytą? Pewnie jadę tu teraz jakimiś strasznymi bzdurami ale nie mam pojęcia w jakiej sytuacji mogę sobie upieprzyć konsolkę do poziomu bricka.

    ...psp były od zawsze łatwiejsze. Haha... stare dobre czasy devhooka.
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    No, bez usb probe nie zczytasz... kosz tego to 50 zł (ja przynajmniej za tyle kupiłem). Gościu powinien ci dać ten klucz na płytce lub pendrivie obojętnie jakiś nośnik danych ;p Nawet jeżeli nie chcesz grać po sieci musisz mieć klucz aby przerobić konsole.
     
  14. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za wszelką pomoc. Liczyłem trochę na to, że mogę mieć LiteOn'a 838500c v1. Przegryzłem się przez większą część tutoriala JF1.4.4. rozłożyłem konsolkę i sprawdziłem ale nic z tego. W tym wypadku nie mam ani usb probe ani PMT żeby cokolwiek dalej zdziałać. Samemu też sobie tych magic-trick narzędzi nie zrobię.

    Będę jeszcze pewnie próbował tego http://xboxforum.pl/sprzet-f11/jak-wykonac-samemu-probe-spear-do-liteona-tutorial-40125.html z JF'em. Jeżeli dobrze zrozumiałem to z moim liteonem powinno dać radę zczytać kluczyk.
     
  15. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokopałem się w JF tutorialu jeszcze do czegoś takiego.

    [​IMG]

    Nie wiem, tylko jak to rozumieć. Mianowicie owszem, napęd był już flashowany ale nie przy pomocy aktualnego PC. Informacja o kluczu i całej reszcie jest więc zapisana w dummy.bin w ixtreme napędu i jest on do odzyskania bez użycia probe?

    EDIT: well... nope! Database jest przecież w JF nie na samym napędzie. Eh...
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jesli uzywasz activate.iso to masz 1.6-1.61 wiec zadne probe Ci niepotrzebne, jedynie sata w pc.

    1. Podlaczasz naped pod pc, zasilanie z konsoli.
    2. Wlaczasz konsole, wysuwasz tacke, odpinasz kabelek zasilajacy naped (konsola caly czas wlaczona), wsuwasz tacke do polowy (uwazaj zeby dobrze podpiac).
    3. W jungle klikasz dummy from ixtreme i juz maszo odczyt zrobiony
    Dalej lecisz jak w tutorialu. Pamietaj zeby wgrac lt+ 2.0 z fw takim jakie ma liteon po update.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  17. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Krok po kroku i o krok od zawału ale do przodu.

    Dummy.bin został zczytany przy pomocy half open tray'a. Inna sprawa, że po zczytaniu pojawiła mi się zaraz opcja Auto-load'a Lite on ixtreme (której nie użyłem ponieważ nie zaopatrzyłem się jeszcze w LT2.0 oraz odpowiedni JF firmware pack, nie mam nawet pewności czy to czasem nie jedno i to samo). Niestety zaraz po pojawieniu sie komunikatu, nie miałem okazji nawet tej opcji użyć. Mianowicie JF wesoło się zawiesza i czeka w takim stanie aż do momentu automatycznego zasunięcia do końca tacki (samej z siebie) i w końcu odwiesza. Niestety po tej operacji na żadnym z portów nie widzi już więcej napędu.

    W takim razie... właściwie nawet nie wiem na czym stoję. Powinienem pewnie zweryfikować na wszelki wypadek dummy.bin z napędem. A potem znaleźć i sflashować ze wspomnianym LT+ 2.0 z fw liteon?

    Rocket science!

    Edit: Innymi słowy wygląda na to, że nie mam wystarczająco czasu na wykonanie jakichkolwiek operacji, ponieważ napęd z halftray'a zacina mi JF, napęd zamyka się, JF odcina się i przestaje widzieć napęd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum