1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o fachową pomoc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Arucard25, Styczeń 6, 2015.

  1. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z nagrywaniem gier na XBOXa 360 z przeróbką LT 3.0.....
    Wiem że już były takie tematy ale naprawde nie moge ogarnąć tych wszystkich wiadomości z różnych źródeł i chciałbym uzyskać odpowiedzi w tym właśnie temacie, aby wszystko było wytłumaczone krok po kroku jak dla "MAŁPY" :)
    Mianowicie mam pare pytań.
    po 1. Moja nagrywarka to LITE-ON iHAS124 EU i czy do niej też musze wgrać jakiś softwar czy wystarczy program burner max aby zwiększyć wielkość miejsca na płycie ? ( czy w ogóle tą nagrywarką da radę nagrać gry z xgd3 ? )
    po 2. czy przy założeniu że nagrywarka jest ok wystarczy przepuszczać plik ISO przez abgxa, później burnem powiększyć miejsce ( chyba że jest to już zbyteczne przy tej nagrywarce ) i programem img burn wypalić płyte ?
    po 3. Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy aby poświęcić czas i napisać akurat dla mnie małego tutka krok po kroku co ściągnąć i skąd, abym mógł normalnie bez problemowo nagrywać gry ( programy ktore wymieniłem wyżej posiadam, chodzi mi o najnowsze może jakieś fixy do abgxa, softwar o ile bedzie potrzebny do nagrywarki, programy których nie wymieniłem a są istotne przy całym procesie ) był bym bardzo wdzięczny.
    Proszę o nie odsyłanie mnie do innych tematów gdyż przeczytałem już pare poradników i z różnych źródeł posiadam różne informacje ( raz piszą o takich ustawieniach w programach a raz o takich, więc nie wiem w które wierzyć ).
    Również prosiłbym o pokazanie jakie trzeba mieć ustawienia w danych tych programach do poprawnego nagrania płyty. Dodam że chcę nagrywać na Verbatimach bądz też na Platinum.
    Bardzo dziękuję osobie która podejmie się tego "TEMATU" :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sam mam EU. Potrzebujesz Burner Max Payload. Do tego abgx i IMGBurn. Przyda się także EEEProm.

    Polecam od siebie:
    OPC OFF
    FORCE HYPER TUNING ON
    SMARTBURN ON
    ONLINE HYPER TUNING ON
    Overspeed OFF
    Verbatim MKM003 x4

    Bufory w IMG na 512MB.
    ImgBurn Version 2.5.7.0.
    Prędkość weryfikacji x4.


    Obecnie nagrałem sporo gier XGD3 również CIV. Zero problemów. Oczywiście ustawieniami można szaleć i znaleść właściwe dla siebie by osiągnać najlepszą jakość. Ja mam około 90/100.
     
    Arucard25 lubi to.
  4. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    OPC OFF rozumiem że ustawienie w img burnie ale reszta nie bardzo łapie gdzie co i jak ustawic to wszystko dokładnie :)
    Także nie wiem co to jest EEEProm :) Bufory mam na 512. Gdybyś mógł krok po kroku napisać co potrzebuję i jak to zrobić pod tą nagrywarkę był bym bardzo wdzięczny :)
     
  5. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    [​IMG]

    Kod:
    http://download3.files2get.com/software/soft2/wersje/eeprom-utility-for-liteon-sony-benq-drives-580134015/fc490ca45c00b1249bbe3554a4fdf6fb/EEPROM_Utility-6.2.0.rar
    Co do OPC moja sztuka przy włączonej tej opcji strasznie dużo traci na jakości szczególnie na 2 warstwie znacząca liczba błędów PI.
     
  6. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    dobra powiem tak :) chcę nagrywać gry na Verbatimach. Czy mógłbyś lub kto kolwiek inny, podać wszystkie ustawienia i najlepiej gdzie te ustawienia mają być ( w jakich programach ) no i czy wystarczy mi program Burner max do powiekszenia ormziaru płyty czy musze jakiś soft wgrać do nagrywarki :)
     
  7. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego napisałem Ci wszystko co i jak. Do tego BookType dla DVD+R DL EEPROM zmienić na DVD-ROM w IMG.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 6, 2015
  9. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    tak napisałeś tylko że napisałeś to dla osoby która wie o co chodzi a ja nie za bardzo wiem gdzie są te ustawienia które napisałeś. W jakich zakładkach i których programów :)
     
  10. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ustawiasz jak normalnie w poradniku na forum dla gier XGD3 wszytsko. Wszystko to samo tylko OPC OFF. Pozostałe ustawienia w EEPROM, dalem link, i nawet screena gdzie szukać...

    A booktype zmieniasz w IMGBurn, też na forum.
     
  11. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    link nie dziala ale chyba znalazlem odpowiedni link i mysle ze odpowiedniego eeproma sciagam. Co do ustawien jakos sobie poradze teraz tylko pytanie czy ten eeprom wystarczy raz wlaczyc czy za kazdym razem gdy bede chcial nagrac gre bo nie do konca kumam o co w tym programie chodzi. No i w ktorym momencie jezeli trzeba za kazdym razem wlaczac mam go odpalic :)
     
  12. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Raz ustawiasz i jest na stałe. Przed każdym nagraniem musisz jednak mieć włączonego BMP.

    BTW. U mnie link normalnie działa.
     
  13. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    u mnie wyskakuje blad 404.... BMP to burner max tak ? no i dalej pytanie takie. pierwsze co uruchamiam to abgx pozniej burner max i na koncu IMG czy cos pominolem ?
     
  14. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego polecam zaznajomić się ze słownikiem.
    1. Poprawnie ustawiony ABGX zawsze na początku.
    2. Burner Max Payload, właczony program plus kliknięte BURNER MAX. Pokaże, ze masz 8 700 000 bajtów.
    3.IMGBurn
     
  15. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ze słownikiem internetowym będę musiał :) czyli podsumowując ustawiam wszystko tak jak opisuja na forach plus to co dodałeś od siebie i plus eeprom i wszystko powinno byc ok ? a dla plyt platinum jest jakas roznica czy nie ma ?
     
  16. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  17. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    mhm dziękuję w takim wypadku za poświęcony czas. Gdybym miał jeszcze jakieś pytania rozumiem że mogę się tutaj pytać ? i gdybym mógł poprosić jeszcze o jakiś link do wiarygodnych wszystkich ustawień agbx też był bym wdzięczny :)
     
  18. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W linku co podałem masz ustawienia. Jakby Ci AGX wywalał błąd związany z brakiem łączności do bazy zastosuj się do pierwszego info z tej strony :
    http://abgx360.xecuter.com/
     
  19. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  20. Arucard25

    Arucard25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    heh dzisiaj przywiezli mi nagrywarke LITE-ON iHAS124 EU i powiem ze jeszcze nie udalo mi sie wypalic dobrze zadnej plyty :( 2 verbatimy i 2 platinum poszly w kosz. na abgx wszystko ok. topologia dograna. Ustawienia tak jak wyzej podal kolega i lipa, nie idzie nagrac i nie mam pojecia czemu :/ chcialem prosic o pomoc aby ktos napisal tutka krok po kroku co mam zrobic zeby w koncu zaczelo dzialac nagrywanie 1:1 w xgd3 na lt 3.0.
    Na tej stronie czytalem juz wszystkie tematu zwiazane z rev EU i wszedzie podane sa inne ustawienia. Blagam o pomoc
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Musisz testować różne ustawienia. Nie ma lekarstwa na to
     
Wczytywanie...

Poleć forum