1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosze o konsultacje !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wisniaa, Grudzień 4, 2010.

  1. wisniaa

    wisniaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam zamiar kupić Xbox 360..Chcę go przerobić i robić backupy i z dysku sobie elegancko odtwarzać grę :)
    Trochę szperałem na ten temat na internecie i doszłem do takiego wniosku że kupie pakiet Arcade + dysk 120GB..rzecz jasna że pokombinowałem tak żeby wyjść jak najmniejszym kosztem...:)
    I teraz pytanie do was eksperci :D

    1.Czy z tym zestawieniem(Arcade + dysk 120GB) będę mógł robić tzw backupy ?


    2.Czy proponujecie mi jakieś inne tanie rozwiązanie?

    3.Ile mniej więcej kosztuje przeróbka? :>



    Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Żeby grać w gry z dysku (bez płyty) musisz mieć homebrew (JTAG).

    Flash napędu kosztuje 50-80zł
     
  4. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    1. Wersja konsoli - arcake, premium, elite - nie ma nic wspóplego z odtwarzaniem kopii gier tak sam jak pojemość dysku.
    2. Arcade plus dysk wychodzi taniej niż elitka 120GB więc jakoś "lepszego: rozwiązania jeżeli chodzi o cene nie widze.
    3. 30-100zł z tego co widziałem - sam nie posiadam więc cięzko mi z autopsji powiedziec.
     
  5. wisniaa

    wisniaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za odp..

    CZyli jak mam nabyć to homebrew?
    jest wgl jakaś możliwość na arcade odtwarzania z kopi? :(
     
  6. chudi94

    chudi94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    Wystarczy przerobić konsolę, niema znaczenia czy to arcade/premium/elite.
     
  7. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Możliwośc uruchamiania HB a odpalanie kopii ma się do siebie jak placek jagodowy do kremówki czyli nic wspólnego. Poczytaj FAQ i poradniki na forum.
     
  8. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Hehehe HB a backupy to różne sprawy.
    Jeśli chcesz odpalać gry TYLKO z dysku powinieneś kupić konsole z JTAG-iem, późniejsze jego wykonanie może być kłopoltiwe. Szukaj Falconów/jasperów, najlepiej nowych.
    Mając JTAG możesz podłączyć każdy dysk SATA, więc nie dokupuj nic specjalnie pod konsole.
     
Wczytywanie...

Poleć forum