1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o pomoc - błąd płyta nieobsługiwana

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez malin thc, Listopad 5, 2012.

  1. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Nagrałem dziś Sleeping dogs na płytę verbatim DVD+R DL RW 8.5GB przez program ImgBurn. Nagrywanie powiodło się sukcesem, lecz gdy chcę włączyć ją na xboxie wyskakuje mi "błąd płyta nieobsługiwana ". Wcześniej nagrywałem UFC 3 i wszystko śmiga. Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Jaką nagrywarką nagrywasz? Oraz z jaką prędkością?
     
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
  5. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    A nagrywarka? Większośc z nowych gier wymaga nagrywanie IHASem
     
  7. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hl-dt-st dvdram gsa-h42l

    Nagrywałem tak
    [​IMG]

    bo gdy dodaje na to co trzeba to jakiś błąd jest
    [​IMG]

    nie znam się na tym dobrze, dało by się z tej płytki jeszcze jakoś to naprawić? To jest płyta RW, można skasować to z niej i zainstalować od nowa, albo jakoś naprawić bezpośrednio />? proszę o pomoc!

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  8. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nie spotkałem się jeszcze z płytką verbatim DL RW oO, ale skoro to RW, to pewnie da się nagrać jeszcze raz. Ta twoja nagrywarka to lite-on ? Przepuściłeś obraz przez abgx? Pokaż jakieś log. Masz lt 2.0 czy 3.0 ?
     
  9. Teh_DoDi

    Teh_DoDi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nowa Ruda/Słupiec
    Nawet jak jest to RW to poleciłbym ci zakupić zwykłe DL Verbatimy najlepiej. I podążaj zgodnie z poradnikiem na forum w zależności od wersji LT którą masz i wszystko powinno działać. Jeżeli płyta nie obsługiwana pisze,to zainstaluj na dysk(o ile się da) i odpal ją z dysku + ten trick z MP3.
     
  10. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Proszę o pomoc - błąd płyta nieobsługiwana

    Po co ustawiasz book type jak masz nagrywarkę innej firmy?

    Wysyłane z mojego Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 2
     
  11. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mam pojęcia, jak to sprawdzić?
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    dla zwyklej nagrywarki z tego co ja pamietam nic nie ustawiam jedynie jak masz ihas a ty nie masz wiec nie zmieniaj nic
     
  13. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sory jestem ciemny w te klocki. Możesz powiedzieć mi co mam nie ustawiać? a co do plyty RW to nagrywałem już na nią UFC 3 i śmiga do dzis :)
     
  14. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    w drugim poście dostałeś odpowiedź, wysil się trochę i poczytaj co Ci kolega przesłał
     
  15. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wytłumacz bo nic nie rozumiem...
     
  16. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
  17. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak mam cd-rom'a HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L to w LITE-ON mam wybrać "Drive (For DVD+R DL Media - EEPROM!)" ??
     
  18. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    BookType ustawiasz zawsze, jeśli jest tam nazwa twojej nagrywarki

    czytaj to zdanie aż zrozumiesz
     
    1 osoba to lubi.
  19. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Twoja nagrywarka to LG, tak trudno wygooglowac?? Nic nie zrobisz, zmien na ihasa.
     
    1 osoba to lubi.
  20. mario546

    mario546 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    Nie ty masz LG nagrywarke i musisz ustawić booktype w zakaładce LG.UFC 3 nagrałeś bez problemu bo gra jest w formacie xdg2 a Sleeping dogs jest w xdg3 i temu masz błąd że płyta jest nieobsługiwana.
     
    1 osoba to lubi.
  21. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czego ja jestem taki ślepy:D dzięki panowie już wszystko rozumiem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum