1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PROSZE O POMOC!! KABEL HDMI z AV oraz ADAPTEREM. czy bedzie mi działał??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez f1uldo, Marzec 20, 2011.

  1. f1uldo

    f1uldo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam chodzi mi dokładnie o kabel XBOX 360 KABEL HDMI + AV + ADAPTER POZŁACANY (1504952163) - Aukcje internetowe Allegro i teraz pytam , mam nowy telewizor który obsługuje hdmi mam 3 wejścia chciałem zagrać w ładniej wysokiej rozdzielczości ale nie mam głosu , w xboxie mam napisane ze muszę mieć kabel i jest wymieniony ten do którego dałem wam link , więc pytam jeśli kupie ten kabel i podłoncze ten kabel do tv i xboxa to będę mógł grać z głosem w ładnej wysokiej rozdzielczośći?? proszę o pomoc ... bo nie mam czy kupować go czy nie .. telewizor nie mam duży ale są te wejścia .. czekam na odpowiedz ..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak, będziesz miał bardzo ładny obraz (kabel HDMI) oraz dźwięk (audio adapter). Ja tak mam podłączonego Xboxa 360 :)
    Kabel HDMI do TV Samsung oraz audio adapter do głośników Creative T20 :)
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ale możesz kupić tańszy kabel hdmi i zamiast tego adaptera kupić jakiś kabel vga za 5 zł i tez bedziesz miał chinch do dzwięku....ogolnie chodzi mi o to że można to polowę taniej zrobić
     
  5. Gilban1

    Gilban1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co to jest za dziwny telewizor, że przez złącze HDMI nie masz dźwięku ?

    Dźwięk przez złącze HDMI powinien iść i to w standardzie 5.1 nawet.
     
  6. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Też miałem z tym problem, ale go rozwiązałem w dość dziwny sposób.
    Kabel HDMI od konsoli do monitora, drugi kabel ten w zestawie do Xboxa co się dostaje COmposit podajże i końcówke rozwaliłem z jednej strony co idzie do xboxa przez taki oto sposób zrobiłem że mi się zmieściły obydwa.
    tak podłączony kabel Composit potem z drugiej strony końcówkę białą i czerwoną podłączasz do Przejsciówki 2xChinch na Jack potem pięknie kabelkiem podpinasz sobie do kompa np. tak jak ja zrobiłem do kompa przez wyjście liniowe i masz dźwięk i obraz, do tego jak masz jeszcze głośniki Surround 5.1 to będziesz miał Dobrej jakości dźwięk Pro Logic II

    P.S chyba ze masz kino domowe to wtedy musisz kupic Audio Adapter (SPIDIF)
     
  7. f1uldo

    f1uldo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no nie mam głosu tzn nie wychodzi on z głośników telewizora gdy podłanczam xboxa do telewizora na hd więc muszę głośniki dokupić tak?? jakieś konkretne ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum