1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosze o pomoc // Kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kage, Listopad 18, 2010.

  1. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Kupiłem wczoraj konole , jest fo Falcon , przerobiony mam kilka pytań:

    1.) Wlaczylem UFC 2010 i dziala , natomiast Tekken juz nie wyskoczyla ze trzeba cos zaktualizować
    Domyslam sie ze chodzi o dashboard i teraz pytanie jak sprawdzic obecna wersje i jaka pobrac i zainstalowac aby bylo wszystko ok (czy wersja dasha ma cos wspolnego z wersją flasha napedu ? )

    2.) Jak sprawdzić wersja flasha napedu ?

    3.) Czy jesli konsola zostanie z flashowana tym najnowszym LT , mozna bezpiecznie grac online ?

    4.) Obecnie mam tylko kabel do TV wiec obraz jest fatalny , zamowilem kabel hdmi-dvi aby podlaczyc do monitora jednak dzwiek ma isc przez wzmacniacz czyli rozumiem ze musze podlaczyc oba kable i jednego uzywac tylko do dźwieku ?


    Bradzo prosze o pomoc.


    Ps. Mam sporą wiedze na temat suplementacji wiec jesli ktos takowej potrzebuje z checią sie odwdzięczę
    gg-6664889
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. Tak chodzi o dashboarda. Wersje obecna sprawdzisz w ustawieniach w zakladce informacje. Wersja dasha nie ma nic wspolnego z wersja flasha.
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/aktualizacja-ze-strony-ms-offline-z-avatarami-50297.html

    2. Podpinajac do komputera naped, jest to najlepsza opcja albo spytaj sie po prostu sprzedawcy lub osoby ktora Ci przerbobila konsole.

    3. Nie

    4. Kabel AV nie zmiesci sie obok kabla HDMI, tzn, kabel AV zaslania wejscie na HDMI. Musisz kupic audio adapter.
     
  4. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuje za szybką odpowiedź

    Czyli jak zainstaluje ten dashboard co podalem bede mogl grac w nowsze gry niezależnie od wersji flasha napedu ? w takim razie chyba nie ma sensu flashowac napedu


    Rozumiem ze ryzyko jest zawsze , jednak czy jest ono mniejsze ? naczytalem sie ze przy starych wersjach softu do napedu lub przy najnowszym dashu jest ban od razu po podlaczeniu a przy nowszych LT xx juz jest szansa na pogranie online.


    Do czego miał bym podłaczyć adapter ? z konsoli kabel hdmi-dvi do monitora , i potrzebuję dwa czincze aby je wsadzic do wzmacniacza
    (mam kolumny) myślalem aby zdjac obudowe wtyczki tego kabla do tv


    Pozdrawiam
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Adapter mozesz podlaczyc jakbys chcial miec dzwiek 5.1 po wyjsciu optycznym.
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. Zalezy jaki masz flash napedu, poniewaz sa wersje ktore poradza sobie z kazdym wave. Wyjatkiem sa gry z AP 2.5, ktore sie nie odpala na zadnym z obecnych iXtreme. Dlatego czekamy na LT+.

    2. Najnowszy dashboard sam flaguje konsole z i Xtreme LT i po podlaczeniu do internetu ban od razu.

    3. Adapter podpinasz pod wejscie na kabel AV. Z tym ze audio adapter jest odpowiednio przystosowany i miesci sie obok kabla HDMI.
     
  7. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem , a jakiego dashboarda musial bym wgrac aby nie mial funkcji flagowania konsoli ? (ten co mi podałeś ja oflaguje ? )
    No chyba ze on flaguje tylko te z Xtreme LTa starszych jak mój nie tyka

    Co do adaptera mogł bys podesłac jakis link do aukcji ?
    Jeśli chce podlaczyc ten kabel od tv to tam sa 3 czincze podlaczone do styczki av czy jak ona tam sie nazywa i trzy czincze sa luzem które dwa należy podłaczyć do wzmacniacza ?


    Edit;;

    Znalazlem juz te adaptery audio na allegro jednak ja nie mam 5.1 tylko 4.0 podlaczone jako 2.0 wiec chce podlaczyc tak jak pisalem z rozebrana wtyczka av + hdmi tylko jw. jakie chcincze do wzmacniacza
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. Ten ktory Ci wyslalem to 9199 i nie flaguje konsoli.

    2. Jak wolisz :)
     
  9. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Która wersja tekkena nie chce Ci działać? Tekken 6?
     
  10. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak tekken 6

    Ps. nadal nie wiem ktore cziczne mam dac do wzmacniacza powie mi ktos ?
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Bialy i czerwony.
     
  12. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ponownie ,



    Po czym poznac czy gre musze patchowac ?

    Mam ten program abxg czy jakos tak sprawdzilem jego (indtrukcje i skonfigurowalem) wszystko ladnie wychodzi na zielono (to co konieczne) jednak nie wiem czy dany wawe przjdzie na moim sofcie napedu ktorego wersji nie znam.
    A nie chce marnować płyt


    Pozdrawiam
    KAGE
     
Wczytywanie...

Poleć forum