1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o pomoc problem z obrazem, PAL-60!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GLS1920, Luty 5, 2013.

  1. GLS1920

    GLS1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Cześć


    Przed chwilą chciałem podłączyć swojego xboxa do mojego TV, którego pełna specyfikacja jest dostępna pod tym linkiem:

    http://download.p4c.philips.com/files/4/42pf5320_10/42pf5320_10_pss_pol.pdf

    W trybie Pal 50 obraz wygląda super, jednak niektóre gry nie działają w trybie pal 50 a po przełączeniu na pal 60 obraz jest rozmazany, dodam tylko że podłączyłem go zwykłym kablem Composite AV, być może to jest wina tego złego obrazu, ale przy okazji nie mam pojęcia czy i jak mogę podłaczyć do niego kabel Component, gdyż mój telewizor posiada tylko 2 wejścia audio i 1 video + EXT1 i EXT2 (patrz link).

    Proszę o pomoc i poradę jak poprawić jakość obrazu pal 60 i czy wina rozmazanego obrazu leży po stronie TV, czy kabla?


    Z góry dziękuję Panowie/Panie ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. na mchu jadali

    na mchu jadali Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja tak miałem gdy podłączyłem xbox'a do telewizora 50 hz kablem AV. Ale gdy go podłączyłem do tego samego tv przez kabel hdmi to juz wszystko było wporzadku.
     
  4. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    wina TV :) kup TV wepnij pod HDMI i jest lux.
     
  5. GLS1920

    GLS1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Mhm, czyli najlepiej będzie sprzedać ten TV, dołożyć i kupić nowy? Innej opcji na poprawę jakości obrazu nie ma?
     
  6. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    a Twój TV ma wejście HDMI?
     
  7. GLS1920

    GLS1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
  8. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    Oj to kupuj tv z HDMI zobaczysz mega roznice :)
     
  9. GLS1920

    GLS1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Dzięki za pomoc i zaangażowanie. Może macie do polecenia jakiś nie drogi TV min 32 cale :)
     
  10. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    ostatnia w Saturnie widziałem "jakiś" LG LED 32 cale za 899zł :) musisz szukać dużo jest promocji na TV.
     
Wczytywanie...

Poleć forum