1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Prosze o pomoc. Problem z polaczeniem X'a do neta.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MMA_Fighter, Styczeń 12, 2011.

  1. MMA_Fighter

    MMA_Fighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica/Londyn
    Witam. Jestem posiadaczem Xboxa 360 Elite 60GB.
    Obecnie zamieszkuje w Londynie, i posiadam nastepujacy problem. Podpisalem umowe z telefonia TalkTalk przy czym mam tel i internet. Podpinam modem od telefonu do gniazda->pod ten modem podpinam router ktory otrzymalem.
    Nastepnie posiadam router Belkin N , ktorym lacze sie kablem z x'boxem. Router lapie polaczenie z internetem a przy testowaniu polaczenia Live wyskakuje blad. Ktos mi kiedys pisal o odblokwoaniu jakis portow itd:/ nie znam sie na tym wogule, naprawde wogule...jesli jest tu osoba ktora potrafi opisac co po kolei nalezy zrobic aby grac przez Live przy moim problemie bede naprawde wdzieczny. Jesli macie jakies linki demonstrujace, tez spoko.
    Pytanie 2: CZy xbox wireless adaptor bez problemu laczy sie z netem? tez trzeba robic jakies cuda czy poprostu odpalasz x'a i grasz ?:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Pytanie 1: Wystarczy odblokować porty 88 i 3074

    Pytanie2: Xbox Wireless Adapter tylko daje możliwość podłączenia do sieci WiFi. Jak masz router podłączony do Internetu i emituje WiFi to się podłączysz bez kabla eternet i będzie internet w konsoli.

    Użyj wyszukiwarki na forum a znajdziesz. Kto szuka nie błądzi...
     
  4. MMA_Fighter

    MMA_Fighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica/Londyn
    Moze to banalne dla Ciebie ale dla mnie nie bardzo. Gdzie odblokowac porty ? Trzeba wejsc w ustawienia routera?
     
  5. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Tak w ustawieniach routera.
     
  6. MMA_Fighter

    MMA_Fighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica/Londyn
    ok dzieki. bede probowal jak wroce z pracy. W razie kolejnych problemow jutro zapytam ponownie. pozdrawiam
     
  7. MMA_Fighter

    MMA_Fighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica/Londyn
    Powiem tak, cos mam nie tak na 100%. Wchodzac w ustawienia sieciowe moojego xboxa nie mam ani pobranego adresu IP ani maski ani nic...Firewall mam odblokowany, wchodzac w ustawienia routera i nie moge nic zdzialac bo nie mam danych. A na dodatek wchodzac w wireless servers gdzie odblokowuje sie porty, mam same puste pola...:/ ****...i co teraz mam zrobic ?? w bledzie wyskakuje ciagle ze Nie mozna pobrac adresu Ip z routera, nicholery nie wiem co z tym zrobic...resetowalem i nic...
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. MMA_Fighter

    MMA_Fighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica/Londyn
    No naprawde...
    Wbijam w ustawienai xboxa, jest ustawienie automatyczne i nic wiecej nie ma same 0-ra...
    sprobuje zrobic z tym cos...w razie czego bede pisal dalej...dzieki za porady i linki.
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    NAT cię blokuje. zgłoś się do swojego providera aby dodał konsolę do sieci.
     
  11. MMA_Fighter

    MMA_Fighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica/Londyn
    JEstes pewny ze to rozwiarze problem ? Tutaj sami Hindusi w TalkTAlk pracuja wiec latwo nie bedzie,ale skoro mowisz ze to jest przyczyna to sprobuje.
    A co najlepsze w tym wszystkim ze raz udalo mi sie polaczyc z XL, i po tym juz ani razu nie przeszlo nawet do sieci przy testowaniu polaczenia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum