1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Proszę o pomoc - pytanie techniczne

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fujiz, Maj 20, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. fujiz

    fujiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam koledzy,

    Mam nadzieje że komuś będzie chciało się dać mi odpowiedź na moje pytanie. Mianowicie czy da się podłączyć klasycznego Xbox'a pod ten telewizor: Sharp LC-46LE820E
    Instrukcję do niego znajdziecie TUTAJ (na stronie 6 opisane są wejścia do TV).

    Zadaje takie być może trywialne pytanie, ale nie mam w tym TV wejścia scart ani wejścia RCA (białe/czerwone/żółte).
    Więc proszę o podpowiedź czy jest to możliwe, jeżeli potrzebuję jakichś przejść lub konwerterów ok, chcę poprostu poznać najlepszy sposób. Z góry dzięki za odpowiedź!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro nie ma w tym tv wejscia scart (szok) ani na chinche to sa urzadzenia konwertujace sygnal z scart na hdmi ale wg mnie jest to nieoplacalne, ceny to ponad 250 zl
     
  4. fujiz

    fujiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mnie też to zagieło.. szukałem 3 razy bo nie chciało mi się wierzyć.. No cóż, sentyment mi się wkręcił i odkopałem swoją starą cegłówkę i chciałem pograć. Cena raczej nie gra tutaj roli, uparty jestem ;) Wiesz może czy te aparaty RCA --> HDMI konwertują w tym wypadku poprawnie audio i video czy to raczej taka improwizorka?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A moglbys dać zdjęcie wejścia ext 1 z manuala?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. fujiz

    fujiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego, tył wygląda dokładnie: TAK

    Słuchajcie, a czy taki przekręt by się nie udał ?
    Patrząc na ten manual:

    9 - EXT 3 (ANALOGUE RGB (PC/COMPONENT)) terminal
    10 - HDMI 2/EXT 3 AUDIO (L/R) jack

    Gdyby żółtą chincze wdusić w TO i następnie w gniazdo 9.
    Natomiast (nie wiem czy to jest możliwe chociaż takie kable na strychu znalazłem dziś :D) audio używając jednego kabla (TAKIEGO) podpiąć do 10?

    Czy coś przeoczyłem?
     
  7. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    Przecież masz wejście EXT2 oznaczone jako AV IN/VIDEO/AUDIO(L/R) więc w zestawie do tv powinna być jakaś przejściówka. A jak nie ma przejściówki to masz wejście VGA, ale wtedy potrzebujesz kabla VGA do xboxa. :)
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    kabel od xboxa jest dedykowany i wyszedł tylko jeden typ takiego kabla więc potrzebuje przejściówki SCART-HDMI lub konwertera takiego jak ten:
    Link

    ################################

    znalazłem też taki kabel i ciekawi mnie czy posiadając go można już zacząć coś kombinować:
    LINK
     
  9. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Co znaczy "klasyczny xbox" nie było w nim HDMI? Z tego co widziałem w specyfikacji TV, to jest wejście VGA.
    Mając tylko ten kabel nic nie zrobisz, bo bez konwertera nie przerobisz sygnału cyfrowego na analogowy i odwrotnie. Próbowałem się w to bawić, ale z końcówką VGA, niestety u mnie nie działało.
     
  10. fujiz

    fujiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klasyczny znaczy mam na myśli Xbox 1, nie 360 (tego mam normalnie pod HDMI).

    Pojechałem dziś do Media Marktu z tym samym pytaniem pomęczyć pracowników. Okazało się że wystarczy TEN kabelek (SCART --> RGB), który u mnie w TV wchodzi w slot numer 2: EXT 1 (RGB) terminal. Nie mieli go ale kupiłem go za pare groszy gdzie indziej. Wszystko działa teraz elegancko. Ślicznie dziękuję za pomoc, co 10 głów to nie jedna ;) Pozdro.
     
  11. fujiz

    fujiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chociaż mój problem jest już rozwiązany, to pomyślałem że mogę dodać również drugie rozwiązanie które dzisiaj wypróbowałem. Być może przyda się to komuś w przyszłości.
    Mianowicie nabyłem kabel komponentowy dla Xbox za parę groszy wyglądający TAK . Konsola (oczywiście softmodowana) automatycznie go wykrywa i udostępnia sygnał 480p, 720p oraz 1080i. W większości wypadków ulepsza to jakość obrazu na telewizorach HD w porównaniu do kabla kompozytowego.
    Następnie wystarczył TEN (audio) i TEN (video) kabelek by podłączyć to do mojego tv (gniazdo 9 i 10).
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum